LÁZGÖRCSben érintett Anyukák, mit tennétek? 2 éves kislányom másodjára kapott lázgörcsöt, rögtön beadtam neki a Diasepam végbéloldatot.
Kórházba kerültünk, mert hasmenése is volt és nem akart inni. Bent azt mondták, ha újra görcsölne akkor 5 percig nem kap görcsoldót, és ha legközelebb itthon is görcsöl és is próbáljak várni. Elég rossz hatással van rá a Diasepam, teljesen kifordul önmagából pár napig utána. Teljesen tanácstalan vagyok, mert mint tudjuk minden görcsös állapot agyi oxigén ellátási zavart okoz, tehát a görcs idejét a lehető legrövidebbre kell csökkenteni.
Viszont ott van az, hogy hátha nem kell a szer, mert pár perc alatt kijönne magától is a görcsből. :(
én jártam még terhesen amolyan újraélesztő tanfolyamra, a lázról és lázgörcsről is tartottak előadást
láz esetén, görcs megelőzéseként szellős ruhát javasolnak, mivel a szervezete nem képes hőt leadni, ezért lehet belőle görcs, fontos az ágynyugalom, mert a fiziki aktivitás is hőt termel, meg a sírás, folyadékveszteség magasabb, pótolni kell
hűtőfürdőnél testmeleg vízbe tenni a gyereket és fokozatosan adagolni hozzá a hideget 10 percig, a láb felől hűteni, fél és 1 fok különbség is sokat jelent
hűtőborogatást hónaljtól combközépig tenni és erre takaró, ha remeg a gyerek, abbahagyni
gyógyszeres kezelés 38 fokfölött kell, lázgörcs esetén alatt is már
aszpirint 12 éves korig tilos adni
a gyógyszereket sietve írtam, lehet nem pontosan írom:
paracetamol, ibuprofin(pl nurofen) tartalmúak jók
lázgörcs megelőzésére Aminofenazon javasolt
KÖszönöm szépen a kimerítő választ!
Ezeket mind tudom, másodjára volt lázgörcse a lányomnak, elég jól kiműveltem magam a lázcsillapításban. Elsősegély tanfolyamot is elvégzetem az első után.
Most is mindent megtettem, mésgis görcse lett, nem is magas láznál, hanem szinte hőemelkedésnél.
A kérdésem arra irányult, hogy ha görcsöt kap, és akinek lázgörcsös a gyereke, mit tenne, várna pár percet vagy beadná rögtön a görcsoldót.
tényleg most látom, egy görcsoldó 4-5 perc alatt szívódik fel
a lázgörcs meg általában 0,5-2 percig tart...
szóval a megelőzés lenne a lényeg, már hőemelkedésnél hűtőfürdő és tsai
Köszönöm a választ!
Megkérdezhetem hány éves a gyereked?
És most a harmadik után voltatok neurológia kivizsgáláson?
Rá akarták esetleg valamire állítani?
Mert minket most küldenének, de én ellene vagyok a szereknek, mert kinövi, férjemnek is volt gyerekkorában.
A hányás miatt volt most nálunk is görcs, meg persze mert emelkedett a hője hirtelen, valszeg mert kiszáradt, hiába itattam, és a kettő összefügg. Ha dehidratált, akkor nagyobb a görcskészség.
A napszúrás is hasonló ehhez, ott is kiszáradás is van.
Remélem nem lesz nektek sem több. Nekünk még 3 év, de az rengeteg. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!