Szemöldöktépkedés, szempillatépkedés kóros 7 éves kislánynál?
Figyelt kérdés
Kérem, hogy aki járatos a témában, segítsen. Kislányomnál, aki 7 éves múlt, körülbelül egy hete vettem észre, hogy egy területen hiányzik a szempilláiból. Csak az egyik oldalon. Megkérdeztem. Azt mondta, tépkedte este, elalvás előtt. Kértem, ne tegye. Mivel nem folytatódott a ritkulás a szempillán (már figyeltem), így megnyugodtam. A mai napon azonban ahogy beszélgettem vele, kis híján elájultam, amikor megláttam, hogy mindkét oldalon a gyönyörű, dús szemöldökének a 80 %-át kitépkedte! Mindez egy csapásra tűnt fel. Azt mondta, körülbelül 7 napja csinálja elalváskor. Én sem tudom elképzelni, hogy régebb óta csinálta volna, mert eddig soha nem nyúlt a szemöldökéhez, mindig szép, dús volt (egyébként azért csak most tűnhetett fel, mert szőkés a szemöldöke, mivel szőkésbarna hajú). Borzasztóan elkeseredtem. Most kezdi az iskolát egy hónap múlva. Ez kelthet ekkora stresszt benne? Pedig úgy látom van önbizalma és okos kislány, már ír, olvas is. Normális ez? Kinövi? Csak rossz szokás vagy súlyos pszichés ok állhat a háttérben? Gyermekkoromban nálam is volt kényszeres cselekvés, a körömrágás. 10 éves korom körül szoktam le róla hiúságból, ma műköröm nélkül is szépek a körmeim. Ő is rágta a körmeit, ezzel az én esetem miatt nem is foglalkoztam erősen, de most megjelent a trichotillomania is. Ezt már súlyosabbnak érzem. Még annyit fűznék hozzá, hogy esténként minden este olvastam a közelmúltig a gyermekeimnek, utána válaszoltam mindennemű kérdéseikre. Ez volt a közös stresszlevezetés, nagyon szerettük. Körülbelül 2 hete, amióta ez a probléma a kislányomnál előjött, nem olvastam sokat. Egyszerűen azért, mert nagyon összejöttek a dolgaink, csak beestünk az ágyba. Lehet, hogy az olvasás számára ilyen szinten képes volt levezetni a stresszt és most rögtön pótolnia kellett ezt valamilyen más feszültséglevezetési módszerrel? Várom a válaszokat. Előre is köszönöm.2014. aug. 4. 21:16
11/27 anonim válasza:
nem rólam szól a történet és hagy engem békén és ha véded a kérdezö gyerekét ugyanolyan bolon elmebeteg vagy meglátszik ! Csakhogy tudd nemlesz a kislánynak olyan könnyü dolga mert a vagy a psziáter felveszi a gyámüggyel a kapcsolatot írásba és gyámság alá is helyezhetik a kislányt ! Mért tépte ki a szemöldökét ? Most nem lenne ez de volt ismerösöm akit igen is gyámságba tetek mert nemvolt normális
12/27 anonim válasza:
Azt se tudod miről beszélsz. Semmi koze ehhez a gyamügynek, nem vesznek senkit gyámság alá. Sosem értettem, hogy ha valakinek fogalma sincs valamiről, minek szól bele??? Keress mas témát.
14/27 anonim válasza:
Ide figyelj te mezőgazdasági segédmunkás -lefordítom, mert nyilván a negatív intelligenciáddal fel nem fogod: paraszt! A drága jo édesanyádat szólítson meg igy, ne engem, o lehet hogy értékelni fogja. A te kedves is erősödnek nyilván mas problémája is volt ezen kívül, ugyanis a trichotillománia nem elmebetegseg, amiatt se a gyamhivatal nem indít eljárást, se gyámság alá nem kerül senki. Most, hogy igy olvasgatom a magas röptu hozzászólásaidat, egyre inkabb valószínűsítenek, hogy a kedves ismerosod mas jellegű problémátol szenvedett: valószínűleg idegisszeroppanast kapott es öngyilkosságot kísérelt meg, mert nem birta elviselni azt a taplot, akit te látsz, ha a tukorbe nézel.
15/27 anonim válasza:
A magad linkeltel, agyatlanka. Pszichés zavar, nem elmebetegseg es sehol nem kerül miatta zárt osztályra az ember.
16/27 anonim válasza:
De egy és ugyanaz azaz mindkettö betegség !
17/27 anonim válasza:
Huh. Ezek szerint a baranyhimlo, a tuszosmandulagyulladas, a labgomba es a szivkoszoruer szukulet ugyanaz, hiszen mind betegseg. Hat tenyleg nem sok agyad van. inkabb menj aludni.
18/27 anonim válasza:
Azok tényleg nem ugyanazok. De figyelj psziátriai betegség az az elmével foglalkozik.
19/27 anonim válasza:
Tudod aki kétépi a szemöldökét annak az agya nem müködik jól ugye ?
20/27 anonim válasza:
Semmi baja az agyanak. Tobbnyire azert alakul ki, mert a beteg igy vezeti le a feszultseget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!