Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 14 év alatti gyermek egyik...

14 év alatti gyermek egyik szülőjének tényleg ingyenes a kórházi tartózkodás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Anyósom mondta, de én nem így tudom, viszont nem találom a neten.

10 hónapos a kicsim, holnap kell vinnem dokihoz, hányás, hasmenés, kiütés, fogyás, stb. miatt, és valószínű, hogy bent tartják. Viszont bent akarok vele maradni, de momentán egy vasam sincs arra, hogy a kórházat fizessem. Amikor 7 éve voltunk bent a lányommal, akkor 3800ft/nap volt, és ezt most nem tudnám kifizetni.

Vagy lehet kérni, hogy csekken fizessem, és utólag befizetem?

2014. júl. 30. 14:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
én ingyen voltam. Nem hogy nem kellett fizetni, de gyakorlatilag szinte köteleztek is rá, hogy még annyit se kelljen a gyerekkel foglalkozniuk...
2014. júl. 30. 14:48
 2/15 anonim ***** válasza:
A férjem orvos, a pontos szabályt nem tudom, de két éves kor alatt gyakorlatilag nem fekszik náluk gyerek szülő nélkül, tuti biztos, hogy nem kell érte fizetni (ez 100%). Debrecen, Klinika.
2014. júl. 30. 14:53
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnek: nem azért "köteleznek" rá egyébként, hanem azért, mert az anyától való szeparáció iszonyú trauma egy pici gyereknek, de gyakran a nagyobbaknak is. Inkább örülj neki, hogy volt rá lehetőséged. A körülmények nyilván kényelmetlenek, rosszak, de örülj, hogy ott lehettél.
2014. júl. 30. 14:56
 4/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Őt is megtörné, ha nem lehetnék vele, mert olyan, mint egy kis majom, aki egész nap az anyján lóg. :-)
2014. júl. 30. 14:58
 5/15 anonim ***** válasza:
+ nagyon nem értek veled egyet. A körülmények nyilván rosszak: ja, több emeletnyire van pl. egy wc, ahová menned kell. Egy, ismétlem egy nővért sem lehet megkérni, hogy addig, míg lemész vigyázzon az 1 év körüli gyerekedre, hogy az infúziócsövét ne rántsa ki magából... úgyhogy légyszi ezzel az örülj, hogy ott lehetsz dumával ne gyere
2014. júl. 30. 15:10
 6/15 anonim ***** válasza:
Akkor pereld be őket. Én ilyenről az életben soha nem hallottam sehol, pedig több gyerekgyógyászatot is ismerek Mo-n, köztük bénább helyzetűeket is. Ha valóban így volt, perelj és majd nyersz. Komolyan.
2014. júl. 30. 15:20
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Többször voltam a gyerekkel már kórházban,többnyire fizetős VIP szobában,úgy elviselhető.Amikor nem volt hely,akkor olyan körülmények között voltunk (igaz ingyen és bérmentve) hogy két hétig fostam annyira megviselt az egész,egy rohadt db undorító,koszos,sza.ros wc volt,nem az osztályon,az egész épületben !!!!!!!! Én azt hittem megkattanok.Alig takarítottak,a gyereket alig tudtam lefürdetni,magamat pláne nem,mert nem fogok olyan zuhanyzóba menni amit a full büdös mocskos koherók használnak,undorító.És valóban nem lehetett még nyugodtan sem elmenni wc-re mert nincs nővér aki tudnak vigyázni az én gyerekemre.

A gyereket is borzasztóan megviselte,és nem a kórház maga,meg a betegség hanem a körülmények.Csak nézem néha más fővárosi kórházakba játszószoba meg ilyenek vannak,meg a szülőnek ágy.Itt kapsz egy széket!

Csak akkor vidd kórházba a gyereket ha nagyon muszáj!

2014. júl. 30. 16:16
 8/15 anonim ***** válasza:
Félreértettetek: én is tudom, hogy a legutolsó, amire vágyom, az a kórház, higgyétek el, még akkor is, ha hipermodern. Arra akartam csak célozni, hogy nem azért kérik, hogy maradj, mert nem akarnak dolgozni... És biztos vagyok benne (sőt, tudom), hogy iszonyatosan sz.r ott lenni, kényelmetlen, nehéz, aggódsz, semmi sem jó, de ami ettől is rosszabb lenne, az az, hogy ha nem lehetnél ott. Ez tuti.
2014. júl. 30. 16:20
 9/15 anonim ***** válasza:
7-es vagyok,persze utolsó ebben teljesen igazad van még mindig jobb vele lenni a trutyiban mint ha nem lehetnék,de azért valamelyest élhető körülményeket kellene biztosítani,mert ez a gyerek érdeke is.Nagyon nehéz 5 napot végig csinálni pl úgy hogy egy széken alszik az ember.Már amennyit tud aludni.Ha tényleg lenne esetleg egy játszószoba ahol akár a földre le lehetne feküdni,nekem már az is mennyország lett volna.Vagy egy tiszta wc...
2014. júl. 30. 16:29
 10/15 anonim ***** válasza:
Tudom, tudom, ezért is írtam korábban, hogy tényleg extrán trágyák a körülmények a legtöbb helyen.
2014. júl. 30. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!