Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Rota vírus elleni védőoltást...

Rota vírus elleni védőoltást szerintetek érdemes beadatni?

Figyelt kérdés
Gyerekorvos és a védőnő javasolja, de feleslegesen nem szeretném "mérgezni" a babót.

2014. júl. 17. 12:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%

Igen, érdemes beadatni. Mindkét gyermekünk megkapta az oltást.

Amikor mi alig éltünk egy jó kis 39 fokos lázzal járó hányás-hasmenés miatt a férjemmel, akkor a gyerekek (akik akkor 8 és 27 hónaposak voltak) csak vigyorogtak rajtunk és nem kapták el, pedig nem tudtuk volna megakadályozni!

A nagymama, aki jött segíteni a gyerekek körül rögtön elkapta, úgyhogy utána ő fetrengett.

2014. júl. 17. 13:31
 12/16 anonim ***** válasza:
66%
Sem a gyerekorvosunk, sem a gasztroenterológusunk, sem a férjem (orvos), sem a neonatológus ismerőseink nem javasolták, nem adattuk be.
2014. júl. 17. 14:09
 13/16 anonim ***** válasza:
67%
Mi külföldön élünk, itt része a kötelező programnak. Szerintem nem véletlenül.
2014. júl. 17. 14:13
 14/16 anonim ***** válasza:
66%

Beadattuk, ennek ellenére kórházban kötöttünk ki a kisfiammal anno- több napig, infúzió stb.- egy másik rota törzsből kapott betegséget.

Így mi nem éreztük a védőoltás hasznát és ugyanolyan durva lefolyású volt az én kisfiamnál is, mint más szülő gyermekénél, aki elkapta és esetleg nem volt beoltva.

persze ez csak egy gyermek esete

2014. júl. 17. 14:40
 15/16 anonim ***** válasza:
67%
Szia! Ez örök vitatéma. Két ismerősöm kisfia is megbetegedett. Az amelyik be volt oltva megúszta enyhe lefolyásúval a másik viszont nem kapta meg az oltóanyagot és borzalmas állapotban kórházban volt. Szóval én a környezetemben tapasztalt példák alapján döntöttem és beadattam.
2014. júl. 17. 15:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Beadattam mindkettőnek.Azóta én háromszor szenvedtem végig hasmenős hányós betegséget,ők megúszták,nekem megérte!
2014. júl. 20. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!