Milyen lázmérőt érdemes venni újszülöttnek? Hol és mennyiért lehet/érdemes venni?
Ilyen, bár nem itt vettük, de most ezt találtam :)
Nekünk van egy hagyományos 2 perces higanyos. Ha épp nyugton van a gyerek, meg tudom vele mérni a hőjét. Van egy sima 1 perces digitális, az nem mindig pontos, de többé kevésbé jó. Van egy sima fülhőmérőnk, kb. 8 ezer volt, SOHA nem tudtam vele pontosan mérni. Vettem egy másikat 9 ezerért, ami fülben és homlokon mér,az homlokon viszonylag pontos értékeket ad, ez akkor jó, ha alszik a gyerek. Ja és vettem lázfigyelő matricát is :)
Van külön babáknak szánt digitális lázmérő, ami pár másodperc alatt mér akár popsiban, akár máshol használod, szerintem ilyet érdemes venni.
ez az.
Sokat nem ruháznék be rá, az tuti. Két gyermekem van, 2 és 4 évesek, de eddig még soha nem volt szükség lázmérőre. Ha nagyon lázas, azt úgyis érzed, a kicsi lázzal meg nem kell foglalkozni, azzal jobb ha megküzd a saját szervezete.
Van itthon amúgy sima higanyos, meg valami repi csomagban volt olyan homlokra tapasztós csík, ami épp arra jó, hogy nagyjából megmondja, mennyi a láza. Szerintem egyáltalán nem életbevágó, hogy megtudjam, 38,5 vagy 38,7 a hője. De ez az én véleményem. És én a gyógyszeres lázcsillapításnak sem vagyok híve, 39 fok alatt semmiképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!