Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mit csináljak a herpesszel?...

Mit csináljak a herpesszel? Egyre durvább.

Figyelt kérdés
20 hónapos kislányom a múlt héten hétfőn kezdte a bölcsit. Szerdán már tüsszögött, csütörtökre betaknyosodott, felment a láza. Ezeket tudtuk kezelni. Szombat reggelre kijött egy herpesz a száján, ami azóta egyre durvább. Már az egész szája eleven, gennyes seb. Rettentően fáj neki, minden csípi. Nem eszik, ordít, ha valami a szájához ér. Inni sem nagyon akar, pisije alig van. Lélekben már felkészültünk a kórházra:( Az orvos azt mondja, nem tud vele mit kezdeni, kenjem Zoviraxxal. A patikus nő szerint az nem adható 12 év alatt. Ő más fajtát adott (ami nem gyógyszer, csak szárító paszta). Másik gyógyszertárban is voltam, senki nem mond semmit, csak annyit, hogy majd elmúlik. Persze kenni nem lehet, mert azonnal lenyalja, szétkeni. Sajnos nem érti meg, hogy ne piszkálja, mert szétterjesztheti az orrára, arcára, szemére. Már arra gondoltam, hogy ma elviszem egy magán bőrgyógyászhoz. Nem hiszem el, hogy semmit nem tudnak vele csinálni!! Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak?? Hova vigyem? A neten sem találok semmit rá :( Segítsen, aki tud! Köszönöm!
2014. máj. 12. 08:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Biztos herpesz? Lehet, hogy ótvar... Bölcsiben simán elkaphat ilyesmit is, főleg, ha beteg is, le volt gyengülve a kis szervezete. Azért gyanakszom erre, mert a herpeszhez nagyon hasonlít az ótvaros seb, de sokkal nagyobb lehet, és arra van kezelés. Másik orvost megkérdeznék mindenképp a helyedben!
2014. máj. 12. 08:20
 2/13 anonim válasza:
Ezüst kolloid, olyat vegyél ami fujos, nincs íze sem illata semmilyen, nekünk másnapra szebb sokkal! ( a fujos azért jobb mert könnyebb a használata :) remelem segítettem , amugy mi majdnem mindenre ezt használjuk :) olvasd el a neten mennyire hatásos :)
2014. máj. 12. 08:22
 3/13 anonim ***** válasza:

Nekem is az ótvar jutott először az eszembe, de a láz is (belső láz főként) kicsaphatta a kis száját. A folyadékot valahogy próbáld belediktálni, mert a kevés pisi nagyon nem jó jel, szerintem kezd kiszáradni. Én bevinném a gyerekosztályra, mert bőrgyógyász az csak a tünetet kezeli de nem gyógyul a herpesz gyorsan.

Mivel a szája nagyon fáj neki, vegyél elő nurofenes vagy algoflexes adagolót, folyadékot felszívsz vele, mondjuk célozz meg két óránkét 2dl-t, sok idő lesz, de azzal be tudod neki adni. A lányom más miatt nem akart inni, már kórházban voltunk, amikor közölték, ha nem iszik, 1napos infúzió minimum. Bent kértem egy adagolót és 2óránként keltettem inni. Én ezt tanácsolnám, kemény lesz, nehéz de muszáj! Mielőbbi javulást nektek, írj majd, hogy hogy alakultatok.

2014. máj. 12. 08:27
 4/13 A kérdező kommentje:
Ótvar? Jézusom! Még a herpesztől is beparáztam. Már csak azért is, mert terhes vagyok a kis tesóval. Nem is gondoltam rá, hogy esetleg más lehet... Mindenképpen felhívom megint az orvost!!! Ezüst kolloid gyógyszertárban vagy gyógynövényboltban van? Megpróbálom azt is, hátha az segít! Köszönöm!
2014. máj. 12. 08:28
 5/13 A kérdező kommentje:
Mivel a kislányom igen vékonyka, átestünk már 2-szer a kórházon. Sajnos nincs tartaléka, így egyből infúziót kap :( Most is ettől tartok. Megpróbálom leültetni a mese elé, és úgy kanalanként vagy fecsivel vizet adni neki... :(
2014. máj. 12. 08:30
 6/13 anonim ***** válasza:
esetleg szívószàllal itatni.
2014. máj. 12. 08:38
 7/13 anonim ***** válasza:
Én is próbáltam szívószállal, kedvenc mesével, kanállal, de könnyebb volt az adagolós megoldás. Az első 3 adag nem tetszett, de aztán elfogadta, mert nem hagytam más választást. Az én lányom is vékonyka, null tartalékkal. Még a kórházban is csak néztek, hogy ezt így kitaláltam, és ehhez hozzá is tettem, hogy nem azzal kellett volna jönni, hogy "Oldja meg, maga az anyja", hanem esetleg segíteni, mert még sosem voltam ilyen helyzetben. Nekik egyszerűbb bekötni az infúziót, csak a lányom akkor volt 23 hónapos, aki nem tűrte volna meg magán... Meg kell szokatni vele, hogy vannak olyan esetek, amikor nincs választása, és anya dönt, hogy hogy legyen.
2014. máj. 12. 08:44
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen, teljesen egyetértek veled, csak a kislányom olyan dacos, hogy ha nem akar enni, akkor tök mindegy, hogy mit mondok. Tegnap kihányta azt a pár falatot, amit "muszáj megenni, mert kórházba kerülsz" címszóval belenyomtam... A fecskendős megoldás úgy néz ki, hogy nálunk is segít! A kórházban meg sajnos tényleg nem finomkodnak senkivel :(
2014. máj. 12. 09:25
 9/13 anonim válasza:
Gyógyszertárban lehet kapni es ha nincs nekik fujos akkor kérj hozza adnak :) nekünk 99 százalékban mindig segít , herpeszen 100 % ban :) remelem mihamarabb jobban lesz a kislany.
2014. máj. 12. 10:50
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Mindenképpen megnézem!
2014. máj. 12. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!