Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 3 éves kisgyereknek lehet...

3 éves kisgyereknek lehet aranyere? Többi lent.

Figyelt kérdés
Szinte születése óta szorulásos ( akkoriban volt, mikor hasmenéses volt, majd újra ez..) Most gyakran mondja, hogy fáj a hasa. Néha 1 nap kimarad, amúgy minden nap van neki, de csak pár apró bogyó, és nagyon erőlködik. Tegnap ajánlották, gyümölcslevet vettünk neki, hátha jobb lesz. Ma is mondja, hogy fáj a hasa, véres volt neki, illetve mondja, hogy csikiz a kaki. Mit lehetne csinálni? Enni sajnos szinte semmit nem eszik. 1-2 étel van, amit hajlandó megenni. Sem gyümölcs, sem főzelék, leves, semmi. Megkóstolni sem akarja a dolgokat. :(
2014. máj. 3. 12:09
 1/6 anonim válasza:

szia! anyum szerint nekem is ugyanilyen problémám volt amikor születtem, de nem kell aggodni mert én csak egy kenöcsőt kaptam rá és el is múlt..

ha valamelyik orvos mütétre javasolná gyermeked kérdezz rá a kenőcsre.. :) remélem segitettem

2014. máj. 3. 12:13
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi :) Igazából attól parázok, hogy mindenféle vizsgálatokat akarnak csinálni, vagy befektetni kórházba. ( oda tuti nem viszem). Azért zavar, mert anyósom is szorulásos volt, mostanra odáig jutott, hogy lassan a legerősebb hashajtó sem elég neki :(

Ha ki akarja vizsgáltatni a doki, ahhoz nem kell bevinni, ugye?

Elviszem én akárhová dokihoz ( ha muszáj), de be nem fekszik!

2014. máj. 3. 12:16
 3/6 anonim ***** válasza:

A gyerekeknek is lehet aranyere, persze. A székrekedés az egyik leggyakoribb dolog, ami kiváltja.

Ami a lényeg, hogy sokan sajnos úgy állnak hozzá, hogy nem megy, akkor jön a székletlazító, meg a hashajtó. Amihez aztán hozzászoknak és már csak azzal megy.

Pedig ezzel csak a problémát nyomják el, magát a gondot, ami kiváltja, azt nem oldja meg.

Teljesen át kell alakítani az étrendjét. Amely ételek szorulást okoznak, azokat ki kell iktatni. Amik pedig székletlazító hatásúak, azokat pedig be kell építeni. Amíg valaki nem változtat abszolút az étrendjén, addig nem is fog változni a dolog.

És gyerekre ugyan ez nem igaz, mert ők ebben a korban még sokat mozognak, de felnőtteknél a mozgásszegény életmód is hozzájárul a székrekedéshez.

Amit tudok javasolni, hogy valóban adj neki rostos gyümölcslevet (a legjobb a barackos), és gyümölcsökben szintén a barack, a szilva. Illetve rosttartalmú ételeket. Nézz utána a neten, hogy melyek azok az ételek, amik rosttartalmúak. És csak lesznek olyanok is, amiket megeszik a gyerkőcöd.

És menjetek el naponta sétálni még pluszban.

2014. máj. 3. 13:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen, lehet aranyere, nekem 5 évesen kezdődött sajnos az aranyeresség egy balesetből kifolyólag. Mindenképp beszélj azért orvossal, és próbálj meg többféle ételt adni neki. Az unokatestvéremnél például beváltak a vicces szendvicsek a zöldségek elfogadásához. Azért azt beláthatod, hogy nem tudod fedezni minden szükségletét hosszú távon 1-2 féle étellel, és ez nagyon komoly hiánybetegségekhez vezethet, amikor pedig már nem akarás és nem akarás kérdése lesz a kórházban fekvés. A szorulás csak az első tünete annak, hogy nem megfelelően étkezik a gyerkőc. A rostos levek (barack, narancs) tud segíteni a problémán ideiglenesen, de a változatos étrend hozna csak áttörő sikert ebben.
2014. máj. 3. 15:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Egyenlőre próbálkozunk a gyümölcslével. Rengeteget mozog szerencsére. Úgy vettem észre, húsvét óta kezdődött inkább, mióta rengeteg csokit evett. ( tegnap pl szüleimnél 3 db milka töltött tojást evett meg :O ) Remélem, az oviban majd eszik a többiekkel. Vitamint is fog kapni, de remélem, hajlandó lesz több féle ételt megenni. :( Valami csak beválik. Nem akarok hashajtókat adni neki ( látom anyóst napi szinten, aki gyerekkorától ilyen volt, mist a legerősebb hashajtó sem igazán akar segíteni neki...
2014. máj. 4. 02:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Azért ennyire nem szokott vészes lenni, ha jól emlékszem, talán mikulás körül volt ilyen. Amit megeszik, az a sült csirke, pörkölt, rántott sajt belseje, rántott hús ( szintén panír nélkül), rántott hal, tejfölös tészta ,szalámi, Bolognai. Ja, és szereti a üveges uborkát. Édességet pedig inkább a tejes dolgokat szoktuk venni ( kinder csoki, pingui, puding, joghurt) Amiket régebben megevett, az még a kefír, tejföl túró voltak. +Napi fél liter tej.
2014. máj. 4. 02:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!