Meddig van szüksége egy kisgyereknek a déli alvásra?
Szerintem ez tényleg nagyon egyéni dolog a gyerekeknél, hogy ki mennyire igényli.
Az én kiscsoportos ovisom még nagy boldogan és sokat alszik délután az oviban is és itthon is (hétvégén pl.)- 2 évesen sem volt soha semmi gond ebből.
De ismerek egy pont ugyanennyi idős kisfiút, a barátaink- ő már alig-alig alszik és kisebb kora óta állandó otthon emiatt a cirkusz.
Erőltetni semmiképpen nem kell, annak sok értelme nincsen.
Én inkább arra "gyúrnék rá", hogy jól kifáradjon ebédre és akkor majd húzni fogja az ágy.
Olvastam több cikket arról (illetve nekünk nagyon lelkiismeretes a gyermekorosunk és az óvónénink is, velük is beszélgettem erről), hogy egészen más típusú alvás a délutáni pár órás, mint az éjszakai és a szakemberek szerint fontos segítség a kicsik idegrendszeri érésében.
Hajlamos vagyok elhinni.
mindíg hüledezek az ilyen kérdéseken hogy 1-2 éves gyerek nem alszik!Az én 4 évesem délután 5 órakkor a fejetetején állna ha nem aludna délben lagalább 1,5-2 órát és így is este 9-kor alszik!Jó persze tudom nem egyformák a gyerekek de a mi dokink is mindíg azt mondja hogy a déli alvásnak nagy jelentősége van agyi és idegrendszeri érettség szempontjából és nem ugyanaz az éjszakai alvással!
Reggel egyébként mikor kel????
A 3-as válaszolónak:
Ha én kitolnám az alvást, akkor még éjfélkor is fent lennénk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!