Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Akinek ventolint és/vagy...

Akinek ventolint és/vagy inhalálót írtak fel a gyermekének, milyen diagnózisra kaptad?

Figyelt kérdés
Kisfiam (1,5 éves) majdnem két hónapja obstr.bronhitiszre kapta a kórházban, ahol éppen rotavírus fertőzéssel feküdt,mellette volt a hörghurutja. Ott puffba kapta. Most 2 hete megint hányás-hasménes vírust kapott el a bölcsiben, s most megint hurutosan köhög, már 4 napja. Olyan,mintha nem használna a köptető. Kedden viszem emgint orvoshoz, felhozom neki a ventolint, meg inhalátor, hátha beleegyezik, mert a kórházban is 2 nap alatt helyrehozta ez. Persze csak akkor ha keddig nem múlik el a hurutos köhögése, de egyébként 3 hete köhög, de nem végig hurutosan,és nem egész nap, csak pár alkalommal.
2014. máj. 2. 16:26
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

ÉS hogyan fogják megállapitani,hogy asztma vagy megint obstroktiv bronhitisz?

Akkor szerintetek a köptetőt holnap már ne is adjam neki?

2014. máj. 2. 18:03
 12/20 anonim ***** válasza:
Azt az orvos hallja, hogy asztma vagy bronhitis. Én megpróbálnám, hogy nem adok neki köptetőt. Négy óra után már egyáltalán ne adjál neki. Mert akkor este borzasztóan köhögtetni fogja.
2014. máj. 2. 18:15
 13/20 A kérdező kommentje:

Holnaptol nem adok neki köptetőt, éjjelre nm is szoktam...

Amúgy ma kétszer is sirás után kezdett köhögni...

2014. máj. 2. 19:01
 14/20 anonim ***** válasza:
Nekem is mikor elkezdett sírni akkor rögtön köhögött is és utána jött a hányás :( nem volt egyszerű időszak...
2014. máj. 2. 20:08
 15/20 A kérdező kommentje:

Kedden viszem majd le az orvoshoz délután. Addig nem adok sem köptetőt,sem mást.

Kedves előző, nektek a családban van asztmás?

2014. máj. 3. 07:19
 16/20 anonim ***** válasza:

Köptetöt hurutos kohogesre kell adni: az a lényege, hogy feloldja a nyakot, ami miatt kohog valaki. Persze, hogy felerősíti a kohogest, ez a lényege.

Száraz kohogesre nem kell adni.

2014. máj. 3. 07:21
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó,tisztában vagyok vele. De mint írtam, 4 napja használom a köptetőt.. Ma már 5.napja.

Nem szárazon köhög, ezt nem írtam sehol.

2014. máj. 3. 07:55
 18/20 anonim ***** válasza:

" egyébként 3 hete köhög, de nem végig hurutosan,és nem egész nap, csak pár alkalommal."

Mindegy.....

2014. máj. 3. 07:57
 19/20 anonim ***** válasza:
Nálunk a családban senki nem volt asztmás. Gyerekkoromban nekem volt asztmatikus hörghurutom, de most jöttem rá, hogy mi okozhatta nálam és a gyerekeknél is. Ugyan abban a házban nőttem fel én is mint a gyerekeim. A lakást, bárhogy penész irtóztuk szerintem a falakban benne lehetett. Két éve elköltöztünk egy másik házba, jó levegőre és azóta a kicsinél szinte semmi befulladás a nagyobbnál meg csak párszor volt. Most már biztos vagyok benne, hogy abban a házban lehetett valami mert nem véletlen, hogy gyerekkoromban nekem is asztmatikus hörghurutom volt és a gyerekeknél is amíg ott laktunk állandó befulladás volt. :( De se nagyszülőknél, szülőknél senkinél nem volt asztma.
2014. máj. 3. 08:45
 20/20 anonim válasza:
gyermekemnek 6 éves korában irták fel a ventolint asthmára, 9-10 éves kora óta buventolt kap, amit a suliba is magával tud vinni
2014. máj. 11. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!