Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Akinek ventolint és/vagy...

Akinek ventolint és/vagy inhalálót írtak fel a gyermekének, milyen diagnózisra kaptad?

Figyelt kérdés
Kisfiam (1,5 éves) majdnem két hónapja obstr.bronhitiszre kapta a kórházban, ahol éppen rotavírus fertőzéssel feküdt,mellette volt a hörghurutja. Ott puffba kapta. Most 2 hete megint hányás-hasménes vírust kapott el a bölcsiben, s most megint hurutosan köhög, már 4 napja. Olyan,mintha nem használna a köptető. Kedden viszem emgint orvoshoz, felhozom neki a ventolint, meg inhalátor, hátha beleegyezik, mert a kórházban is 2 nap alatt helyrehozta ez. Persze csak akkor ha keddig nem múlik el a hurutos köhögése, de egyébként 3 hete köhög, de nem végig hurutosan,és nem egész nap, csak pár alkalommal.
2014. máj. 2. 16:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Asthmára kaptam még 8 évesen...
2014. máj. 2. 16:34
 2/20 anonim ***** válasza:
COPD. Csak sima kohogesre nem kellene ilyen erős szer....
2014. máj. 2. 16:38
 3/20 anonim ***** válasza:

Inhaláltorba mit adnál neki?

Ventolint az én kislányomnak 3*2 puffot írtak fel.

2014. máj. 2. 16:38
 4/20 anonim ***** válasza:
Én asthmára kaptam azonnali légzéskönnyítésre, ha elkapna egy asthmás roham.
2014. máj. 2. 16:40
 5/20 anonim válasza:
Asthma, minden valószínűséggel. Tudok gratulálni az orvosoknak is, ha nem vették észre.
2014. máj. 2. 16:43
 6/20 A kérdező kommentje:
Olvastam az astmáról,de nem egyértelmű,hogy inkább hurutos v.szárazköhögés jellemzi az astmát. Egyszerűen fura, hogy 4 nap alatt nem múlt el a köhögés a köptetőre...Ezért néztem vissza a kórházi lapját, ahol írták az obstr.bronhitist. Igazából akkor váltottunk orvost,miután a kórházból kijöttünk, és kontrollra vittem már ehhez az újhoz, vittem a kórházi lapokat, kérdezte,hogy volt e már neki ilyen,mondtam hogy nem. De most megint el fogom vinni kedden a kórházi lapokat hozzá.
2014. máj. 2. 16:57
 7/20 A kérdező kommentje:
Ja és láza hőemelkedése nincs,nem is volt. orvváladék is csak orrszíváskor jön. Reggel és este.
2014. máj. 2. 16:58
 8/20 anonim ***** válasza:
Bronhititisre kaptuk.Sima köhögésre felesleges adni,mert nem fogja elmulasztani,nekem elhiheted,mert ráadásnak havonta kruppos a lányom,sajnos otthon vagyunk köhögésben :(
2014. máj. 2. 17:35
 9/20 anonim ***** válasza:

Köptetőre nem is fog elmúlni a köhögés,mert az köhögteti.

Asztma pedig egyértelmű,nem nagyon lehet mással összekeverni,és az a ventolinra el is múlik tudtommal,azzal kezelik.

2014. máj. 2. 17:37
 10/20 anonim ***** válasza:
Az én két kisfiam is ventolint kap meg flixotidot, de ők asztmásak. Ha elkezdődik a befulladás akkor három óránkét adok két puffot a ventolinból. Egy és másfél évesek voltak amikor asztmásak lettek, most három és négy évesek és a kisebb már szinte alig fullad be, a nagyobb is ritkán. Különben aszmatikus hörghurutra is szokták adni. Én már meg tudom állapítani ha fulladva köhögnek ha te is úgy hallod, hogy fulladásos, akkor véleményem szerint adhatsz neki 3*2 puffot. Köptetőt szerintem ne adjál neki, mert az csak jobban köhögteti. Kitartást!!!
2014. máj. 2. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!