Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Te bevinnéd az ügyeletre a...

Te bevinnéd az ügyeletre a babádat ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Tegnap voltunk az orvosnàl mert magas làza volt a kisfiamnak, 8 hònapos. Azt mondtàk hogy mandulagyulladàsa van. Kaptunk 2 féle gyógyszert és egy làzcsilapitõ kùpot. Tegnap éjszakàra szépen lement a láza viszont ma reggel 39,7 volt, adtam neki kùpot azóta 39,2 nél nem megy le jobban. Van valami amit tehetek még? Vagy vigyem be az ügyeletre? Nyűgös szegénykém, aludni sem tud.
2014. ápr. 26. 13:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
A magas láz miatt én bevinném. Inkább nézzen rá még egy orvos. Hűtőfürdőztetek már?
2014. ápr. 26. 13:37
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ezen vagyunk tul. 4 orankent valtva ket fele kupot adhatsz neki, en meg vizesruha borogatast tettem, a testere falbfejere, bokajara es a homlokara. Kemeny menet de hatasos. Adj neki sok folyadekot h ki ne szaradjon az etelt ne eroltesd. En ilyenkor rengeteget babusgattam egesz nap az olemben volt es a hangulata is nyugodtabb lett tole. Nyugos volt de erezte h kozelben vagyok es ettol megnyugodott. Nalunk a germicid es a nurofen kup ment valtva. A szuszpenzi lazcsillapito semmit sem ert.
2014. ápr. 26. 13:37
 3/17 anonim ***** válasza:

Azt elfelejtettem mondani h mi is vittuk volna ugyeletre de elotte azert betelefonaltam, azt kaptam h ne vigyem ok se tudnak tobbet kezdeni vele. Haziorvoshoz masnap vittem es mondta is h valoban felesleges lett volna. Ki is akadtam nagyon.

A lenyeg meg ilyen pici babaknal h nem szabad tuloltoztetni es bebugyolalni. Naluk meg nem ugy van mint a felnotteknel h ki kell izzadni.

2014. ápr. 26. 13:39
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Makacs láz esetén kaphat a kúp mellé szájon át adható lázcsillapítót is. Amikor a lányomnak 39 fok körüli láza volt (savós fülgyulladás), akkor a kúp mellé kapta a Panadolt meg a Nurofent is. A gyerekorvos mondta, hogy mivel a kúp végbélben hat, a szirup meg szájon át, nyugodtan lehet egyszerre alkalmazni a kettőt.
2014. ápr. 26. 13:39
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat! Még nem hűtôfürdőztettem, de gondoltam rá én is hogy lehet hogy hatásos lenne. Nekem is egész nap a kezemben ill a közelemben van, anyatejes úgyhogy sokszor is szopik csak keveset. Úgy sajnálom szegényt, olyan forró mindene :(

Du.4-től vannak az ügyeleten, elviszem mindenképpen.

2014. ápr. 26. 13:46
 6/17 anonim ***** válasza:
53%

Próbáld ki a borogatást is esetleg. Mondjuk ennyi idősen a lányomnál akkor lehetett csak, ha aludt. De akkor a bokájára és a csuklójára tettem borogatást, az is jó volt.

De a hűtőfürdőt is érdemes megpróbálni.

2014. ápr. 26. 13:50
 7/17 anonim ***** válasza:

Nyugi, hamarabb atveszelik ezt mint ahogy azt te gondolnad. De az biztos h igen remiszto tud lenni az a kis tehetetlen, ernyedt, forro teste amikor csak azt latod h hiaba teszel barmit nem tudsz segiteni. Mikor alszik erdemes a homlokara vizesruhat tenni, meg a csuklojara is. Amig nem mentek az igyeletre hidd el segiteni fog. Nem tudom mivel mered a lazat de mi ekkor szereztunk be egy homlokmerot igy minden 10 percben merruk a lazat.

Jobbulast a picidnek. Olelgesd meg jo sokszor. :-)

2014. ápr. 26. 13:53
 8/17 anonim ***** válasza:
Ne vidd ügyeletre! Tényleg felesleges. Tudom, hogy bosszantó, de nem csinálnának Vele semmit, viszont Őt megterhelné az öltöztetés, elindulás, esetleg várakozás az ügyeleten. Az én pici fiam 2 napha gyógyult meg, tüszős mandulagyuszija volt irtó magas lázzal. Napokon keresztül makacsul 39 fok felett volt a hője. Valóban kétféle lázcsillapító, gyakori mérés, akár pelisra is levetkőztetheted /a gyetekorvosunk javasolta, hogy le tudja adni a hőt/, sűrűn szellőztess a lakásban, rengeteg folyadék, és szeretet. Pihenj vele Te is, hogy nyugodtabb legyen, míg a fiam lázas volt, semmi házimunkát nem végeztem, Apa főzött. A hűtőfürdővel viszont vigyázz! Mi nagykn lassan, óvatosan csináltuk, és begörcsölt a fiam. Szörnyű volt!
2014. ápr. 26. 14:28
 9/17 Gabi86 ***** válasza:
Bocsi az offert,de mi is tegnap voltunk dokinál és vmi vìrust kapott el.(köhög piros a torka meglázas plusz ma hozzàjött a hasmenés és 1xkihányta az anyatejet)miért nem szabad izzadnia?pedig én most pont azt csinàltam hogy lázcsillapító és jól felöltötetten meg be is bugyoláltam és le is izzadt.le ment a láza,de 2 órára rá megint làzas lett.
2014. ápr. 27. 02:01
 10/17 Gabi86 ***** válasza:
Ja és még azt akartam kérdezni hogy új tünetek megjelenése utàn se vigyem ügyeletre!
2014. ápr. 27. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!