Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Születésétől fogva véresre...

Születésétől fogva véresre vakarja magát ekcéma miatt, nem tud aludni, mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Ma 4 hónapos, de már egy hetesen elkezdte magát vakarni, bőrgyógyász csak fenistil cseppet és szteroidot tudott adni, de ezek sem csökkentették a viszketést annyira, hogy aludni tudjon. Éjszaka többször felsír, reggelre véresre kaparja az arcát (emiatt kesztyűt adunk rá).

A szteroid krémek megszűntetik a sebeket, de egy hét múlva újra előjönnek. Teljesen kétségbe vagyunk esve, szörnyű ez így neki és az egész családnak is. Csak anyatejet kap, allergizáló ételeket kizártam már. (Egyik ágon sem volt ekcéma a családban!)

Valakinek van még hasonlóan súlyos tüneteket produkáló ekcémás babája? Hogyan enyhítitek a visszketést? A szteroidba már beletörődtünk, de ez a visszketés szörnyű:((. Segítsetek kérlek, a bőrgyógyász nem tud semmit sem már tenni.

2014. ápr. 4. 22:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Shea vaj! Csodát tesz! A mi babánknak már az első nap enyhítette a szenvedését, és kb 10 nap alatt teljesen eltűnt az ekcéma. Egyébként semmi bajom a gyógyszerekkel, és nem vagyok természetmániás, homeopátiás ősmami vagy ilyesmi, csak körülnéztem természetes gyógymód-ügyben, hátha kivételesen használ. A Mannaszappan oldaláról tudsz rendelni, csúcsminőség. Jobbulást kívánok annak a kis picikének!
2014. ápr. 6. 00:13
 12/13 anonim ***** válasza:
Ismertem régebben egy anyukát, akinek a kislányánál is hasonló probléma volt, állandóan vakarózott, de amúgy a bőrén nem látszott semmi elváltozás. Én 15 hónaposan találkoztam velük utoljára, sajnos akkor még mindig nem tudták kideríteni mi okozta. Arra viszont emlékszem, hogy nem csak ekcémára gyanakodott a gyerekorvosa, hanem más dolgokat is kivizsgáltatott, mert májbetegség vagy lisztérzékenység is okozhat ilyen tüneteket állítólag.
2014. ápr. 6. 08:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Az én fiam súlyosan atópiás, rendszeres kezelés alatt áll pici baba korától, 4,5 éves lesz májusban.

Ő is véresre tudta/tudja vakarni magát, pedig még mindig "kesztyűs pizsamában" (bodyra, pizsama felsőre varrok fehér zoknikat)alszik. A füle mögött, a fülcimpáján, a bokáin soha be nem gyógyuló sebek vannak.

Mi hosszas kísérletezés után jutottunk el addig, hogy kb. 1 éve össze tudnak olyan kenőcsöket és krémeket állítani a bőrgyógyászaink, amik általában használnak neki. Mindemellett 13 hónapos kora óta szigorú tej-, tojásmentes diétát tartunk. Ezen kívül allergiás a háziporra és a macskaszőrre.

Nagyon sokat szenvedett már emiatt rövidke élete során, többször voltunk kórházban, megpróbáltunk és kipróbáltunk mindent, ami emberileg lehetséges (természetes és természetfeletti módszereket is, bármit, csak segítsen végre valami).

Mi is Fenistil cseppel és szteroidos kenőccsel kezdtünk, majd kerestünk egy bőrgyógyászt, aki ajánlott egy gyerekbőrgyógyászt, azóta odajárunk.

Nekünk jelenleg a diéta mellett egy A-vitaminos testápoló, Cérás hűtőkenőcs, elocomos-cérás ápoló (ahhoz képest, hogy tiszta Elocom használt csak vagy egy évig, ez előrelépés) az állandó kenőcsünk/krémünk; kicsi korától szedi az Aeriust; ezeken kívül vannak alkalmi kencék. Van, amit csak bizonyos életkor felett adhatnak.

Mi amit megtanultunk az elmúlt évek alatt az az, hogy előbb kellett volna bőrgyógyászt felkeresnünk, nem hallgatni a házi orvosra, aki szerint még 8 hónaposan is kicsi volt a bőrgyógyász-szakkezeléshez. ezen kívül az, hogy igazából senkinek fogalma sincs, mi váltja ki időnként a fellángolást, és van, hogy semmi nem használ, de mire kétségbeesnénk, addigra elmúlik.

Ma már eljutottunk addig, hogy szeptember óta már van olyan, hogy akár 5 éjszakát is végigalszunk, nem ébreszti fel a viszketés. Közel 4 éve nem aludtunk át azelőtt egy éjjelt sem, és még szerencsésnek éreztük magunkat, ha csak kettőször ébredt a gyerek.

Ami még nekünk bejött, a bárányhimlőre adható PoxClin hab, a hajas fejbőr viszketését nagyon jól kezeli, de nem tudom, mikortól használható.

A BABE-val óvatosan, allergizálhat.

Én azt javaslom, minél hamarabb keressetek egy gyerek- bőrgyógyászt, nem írod, azt kerestetek-e fel, mert ő még annyira kicsi, hogy nem mindegy, mivel kezelitek. És készüljetek fel lelkileg, hogy ez nem egy olyan betegség, ami hipp-hopp elmúlik, nagyon sok sírás vár mindannyiótokra, míg segíteni tudnak a gyerekeden, még akkor is, ha nagyon jó orvost sikerül kifognotok elsőre is. Mert tulajdonképpen ki kell kísérletezni, hogy a te babádnak mi használ, és a kora miatt még igen behatároltak a lehetőségek.

2014. ápr. 8. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!