Gyermeketeknél mi váltotta ki az ekcémát? Kinőtte?
Az én fiam 4 éves. Szinte születése óta vannak rajta ekcémás foltok, amiből végül egy nagyon súlyos atópiás dermatitisz lett.
Idegen női tejet kapott a kisfiam, nekem sem volt tejem. Nála 8 hónaposan kezdett nagyon eldurvulni a helyzet. 13 hónapos korától tartjuk a teljesen tej- és tojásmentes diétát, 22 hónapos korában csináltak neki vérből allergiatesztet.
Azóta jobb-rosszabb szakaszai is voltak, kórházban is kezelték már a bőre miatt többször. Bennünket nem biztatnak azzal, hogy kinövi, kamaszkorában jobb lesz a bőre állapota életkori sajátosságok miatt, majd ahogy idősödik, ismét rosszabb lesz.
Már látszik, hogy a bokájánál, az ujjperceinél mindig úgy fog kinézni, mintha leforrázta volna.
Sokszor nem tud/tudunk rendesen pihenni éjjel, mert vakarózik. Bármit csinálunk. Neki már néha a tiszta Elocom vagy Protopic sem használ. A bőrtüneteket enyhíti, de a viszketést semmi. Hiába szedi az Aeriust is, már 2*3,5 ml-t. 0,5ml-rel kezdtük anno.
Aztán ehhez a betegséghez társulnak pl. a szemölcsök (muscullum tipikus atópiás betegség.) vagy bármilyen hólyaggal, kiütéssel járó betegséget is könnyebben elkapnak. Mi ezért és több orvos tanácsára oltattuk be a bárányhimlő elleni oltással. Az nem is volt, "csak" herpeszfertőzése volt a teljes testén (egyszer kívül-belül) és még az ótvart is ráragasztotta egy gyerek a bölcsiben.
Ezzel a sokkal csak azt akartam neked leírni, hogy a mi kisfiunkon 3 éve kísérleteznek jobbnál jobb orvosok (tényleg nagyon jó bőrgyógyászokhoz járunk), de sokszor tanácstalanok, hogy mi miért hat vagy miért nem.
Egyébként az ekcémát a stressz és az időjárás is befolyásolja. A ködös, nyákos idő, az ilyen tél, mint a mostani kifejezetten rossz az ekcémásokra nézve.
Utolsó: Ó Istenem, nagyon sajnálom!
Nekünk is azt mondta a bőrgyógyász, hogy akár még a pelenkától is lehet ekcémás a gyerek, csak találgatnak. Utóbb kiderült hogy a gyógyszertári fürdető kenőcsöt sem biztos jó, ha használjuk, mert parabént tartalmaz (naturland) és az is kiválthatja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!