Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » SOS! Mit csináljak a 15 hós...

SOS! Mit csináljak a 15 hós lázas babámmal?

Figyelt kérdés
38,6 fokos láza van,most adatm neki kúpot.Nagyon álmos volt el is aludt.Hagyjam aludni,vagy csináljak neki hűtőfürdőt?Vagy később ébresszem fel lázat mérni?Félek,hogy nem csillapodik neki.Ma egész nap fel le ugrál a hője.Reggel voltunk dokinál,piros a torka...
2014. ápr. 4. 20:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Hívd fel az ügyeletet. Szerintem hasznosabb választ/tanácsot kapsz, mint itt.
2014. ápr. 4. 20:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Kúp helyett, érdemesebb lett volna egyből a hűtőfürdővel kezdeni. Tudom, hogy kényelmetlen, mert a gyerek visít és kalimpál, de nagyon hasznos, és nem terheli a szervezetét. Most hagyd aludni, lázméréshez sem kell felébreszteni, de szerintem fel fog ő magától is kelni. Ez meg nem vész, ha reggel voltatok dokinál, nem kell rohannod megint.
2014. ápr. 4. 20:45
 3/10 anonim ***** válasza:

mérd a lázát rendszeresen, de ezért nem kell felébreszteni, hagyd aludni, az is segíti a gyógyulást

ha feljebb menne, akkor jöhet a hűtőfürdő, de az is elképzelhető, hogy teljesen leviszi a kúp a lázát, ebben az esetben én szoktam rajtuk pizsomafelsőt cserélni, mert csurom víz lesz. Ehhez sem ébrednek fel.

2014. ápr. 4. 20:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi!Azért úgy fél ora mulva megmérem neki.Remélem lejjebb megy.Ha nem muszáj lesz a fürdő.Mondta a doki,hogy fel-le mehet a láza amig nem megy le a torokgyulladása,de ennyire nem gondoltam volna.Még nem voltunk soha ennyire lázasak.
2014. ápr. 4. 20:52
 5/10 anonim ***** válasza:

nálunk az orvosok nem is foglalkoznak 38,4 alatt a gyerekkel és azt hajtogatják, hogy ha majd tartosan (3 napon keresztül) 38,4 felett lesz, akkor menjünk vele orvoshoz.

multkor elvittem a gyereket ovodába, szoltam az ovonöknek, hogy 38,2 körül a höje a gyereknek, azok mosolyogtak, hogy oké, persze, majd ránéznek..figyelnek rá, és ha feljebb megy felhivnak telefonon. hazahoztam a gyereket, megmértem a lázát, 39,9 volt..hivtam az orvost, válasz: adjak neki kupot, folyadékot, ha 3 napig lázas lesz, vigyem be hétfön hozzá. (ez Franciaország..nem aggodják tul a dolgokat)

2014. ápr. 4. 21:29
 6/10 anonim ***** válasza:
jah, azt elfelejtettem irni, hogy 2 éves kislányrol van szo.
2014. ápr. 4. 21:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a gyerek orvos mikor a fiamnak 39 es fel fokos láza volt hogy a kup mellè adjak nurofen szirupot neki. Tudom nehez de nyugodj meg. Nem lesz gond. Szepen le fog menni a láza.
2014. ápr. 4. 21:36
 8/10 anonim ***** válasza:
Nalunk is mar volt ilyen. Csak nalunk a kup nem hasznalt. En kettobe vagtam egy krumplit es a talapara tettem, zoknit huztam ra es 5 percen belul 40 fokos lazbol 38,5 lett.
2014. ápr. 4. 22:34
 9/10 anonim ***** válasza:
8. vagyok. Szerintem hutofurdo elott probald ki ezt. Ettol is sirni fog, mert hideg a krumpli, de kellemesebb, mint a hutofurdo.
2014. ápr. 4. 22:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!37,8nàl jàrunk.Remèlem holnap màr nem lesz làzas kis husim. Az ügyelettel sajnos nekem is rossz tapasztalatom van.Levittük mert bedagatt a kukija,ès az ügyeletes nem tudta megmondani mi az,söt el volt kèpedve,tök megijesztett.De mèg a kukijàt sem merte megfogni.Felirt egy halom cuccot,mèg jó,hogy nem kentem be velük.A dokink meg màsnap megnyugtatott,mondta,hogy valószinü alatta szorult egy kis piszok...kamilla,ès pàr nap alatt rendbejön.Dèlutànra màr semmi baja nem volt.
2014. ápr. 4. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!