Anyukák, beadattátok-adatjátok gyermeketeknek a bárányhimlő elleni oltást? Köszönöm.
Az egyik unokatestvéremnek 3 fia van. A két nagy nem kapott oltást. A legidősebbiknek egy teljesen átlagos megbetegedése volt. A középső 6 héten át kínlódott magas lázzal, a bőre minden pontján kiütésekkel. 2 hétig az anyuka volt vele táppénzen, 2 hétig a nagymama, 2 hétig meg a keresztanyukája.
Ezen kínok után a harmadik gyerkőc persze megkapta az oltást (a két nagy még nem kaphatott, nem igazán volt elterjedt ez az oltás itthon), és ő is néhány pöttyel megúszta, meg egy pici hőemelkedése volt és egy hét alatt túl volt az egészen.
Hát nem megéri? Az enyémek szeptemberben mennek közösségbe, így nyárig mindkét gyerek megkapja az oltásokat.
Pont a 8. válaszban leírt ok miatt dilemmáztam én is. Én 21 évesen kaptam el, iszonyat szenvedés volt, míg a 1,5 éves unokaöcsém akitől kaptam, vigyorogva pár nap alatt letudta.
Úgy voltam vele, hogy ha 10 éves korukig nem kapják el, akkor beadatom. Végül mind a kettő elkapta az oviban, oltás nélkül is gond nélkül zajlott, mint minden ovistársuknál. Egy anyuka elkapta, na ő napokig felkelni sem tudott az ágyból.
Nem, eszembe sem jutott. A gyerekek szépen elkapták (a nagy 3, a kicsi 1 éves volt), pár nap alatt lezajlott, kész, passz.
Feleslegesnek tartom. Kapnak így is épp eleget, Magyarországon van a legtöbb kötelező oltás egész Európában...
Beadattuk, a fiunk atópiás dermatitisze miatt ajánlották az orvosok egybehangzóan.
mi valószínűleg ennek köszönhetjük, hogy nem halt bele a gyerekünk egy "sima" herpeszfertőzésbe, ami nála nem gyerekjáték, de ő speciális eset.
Az egyik ovis pajtása viszont egy átlagos kisfiú, akinek szövődményt okozott a bárányhimlő. Tavaly januárban lett himlős, 2 hónapot küszködött vele, mire meggyógyult. Majd a vérvételnél derült ki, hogy valami kóros lett a bárárnyhimlőtől, azóta se jött rendbe teljesen, a nyirokcsomóival lett valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!