Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mit tennétek ebben a helyzetben?

Mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy van egy hat hetes babátok akinek vesemedence gyulladása van. Egy hetes kórházi kezelés szükséges. Te, mint anyuka befekhetsz a gyerekkel. A harmadik napon arra ébredsz a kórházban, hogy rosszul vagy és lázad is van. Elküldenek a kórházból a háziorvoshos, aki közli, hogy elkaptál valami vírust. Amikor visszamész a kórházba, elmeséled a gyerekorvosnak, hogy mit mondott a háziorvos. Erre a gyerekorvos közli, hogy ebben az esetben azonnal el kell hagynod a kórházat, de a babát még nem viheted haza. Felajánlják, hogy nagymama jőjjön be a babához helyetted, de ez sajnos nem kivitelezhető (több száz km-re lakik). A férjed viszont mivel férfi, nem jöhet be

VIP szoba sincsen. Te állítod, hogy már lényegtelen, hogy hol vagy, mert a szomszéd szobában fekvő kisgyerektől kaptad el és több anyuka is beteg. (Csak ők nem voltak olyan buták hogy ezt jelezzék a kórházban)A dokinőt ez nem érdekli és közli, hogy ott kell hagynod napokra a babát, majd ők, azaz idegenek vigyáznak rá és adnak tápszert neki ( eddig csak szopizott a baba). Most ha jól tudom van egy törvény miszerint hat hónapos koráig a gyereknek a kórházban is az anyja mellett a helye, tehát nem küldhetnek haza téged. A törvény viszont nem tér ki az ilyen helyzetekre. Pusztán kíváncsiságból érdekelne, mit tennétek? Velem esett meg pár hónapja. Végül a 400 km-re lakó anyósom jött fel, otthagyva a munkahelyét, hogy ne idegenek legyenek a gyerekkel.

2014. márc. 25. 16:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Jogos volt a kórház részéről. Mindenekelőtt a gyerekek egészsége a legfontosabb, minden más csak részletkérdés.
2014. márc. 25. 16:14
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem az teljesen jogos, hogy te betegen nem maradhattál ott. Én azt nem értem, hogy az apja miért nem mehetett be? Régen néztem már a törvényt, de úgy emlékszem, hogy a gyereknek joga van ahhoz, hogy valamelyik szülője ott legyen vele és nem nevesíti a törvény, hogy ez csak az anya lehet.
2014. márc. 25. 16:14
 3/13 anonim ***** válasza:
Apa miért nem lehetett?
2014. márc. 25. 16:15
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Jogos volt a kórház részéről az eljárás. Azt viszont én sem értem, hogy az apja miért nem lehetett bent vele. Ilyen nincs.
2014. márc. 25. 16:20
 5/13 A kérdező kommentje:
Apa azért nem mehetett be, mert a kórtermekben szoptatós anyák voltak és hát alap, hogy nem fektetnek be egy férfit egy nővel egy szobába. Sajnos arra meg nem volt lehetőség, hogy apának külön szobát adjanak.
2014. márc. 25. 16:26
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi amúgy a válaszokat. Akkor abban a helyzetben iszonyat nehéz volt meghozni azt a döntést, hogy elmenjek a gyerekem nélkül. Ha nincs anyósom, nem is tudom, hogy viseltem volna. A baba így is megsínylette. Amikor hazahoztuk, nem akarta elengedni a cicim. Mindig szopizott. A pláne az, hogy borult a bili, a vírus terjedt és egyre több anyukát küldtek haza mert hát sokáig nem lehetett eltitkolni.
2014. márc. 25. 16:32
 7/13 anonim ***** válasza:
39%
Mit tennek? Egyertelmuen a gyerek erdekeit neznem es ott hagynam a korhazban. Nem is ertem, hogy merul fel brmi kerdes....
2014. márc. 25. 16:33
 8/13 anonim ***** válasza:
Ahol mi voltunk, látogatási időben apuka is ott lehetett viszont nem aludhatott bent. Jogos volt a kórház részéről,hogy betegen ne legyél ott, megfertőzöl gyerekeket, és korrektek,hogy felajánlották,hogy bemehet a nagymama, ha mesze is lakik,csak kétszer kell utaznia,mert bent aludhat a babával, nem arról van szó,hogy mindennap oda vissza utazzon. Viszont először azt írod,hogy nem lehetett megoldani,hogy a nagymama menjen mert messze lakik, de a végén mégis ő ment , lehet,hogy a másik nagymama, de az anyósod is nagymama.
2014. márc. 25. 16:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Mint írod is, vírus volt és haza kellett küldeni az anyukákat, lehet,ha a többiek nem titkolják el, és szólnak mint te, nem terjed volna ennyire el!
2014. márc. 25. 16:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Azt nem tehette volna meg a kórház, hogy az apukát elküldi. A te gyereked apjának pont annyi joga van ott lenni, mint a másik gyerek anyjának. Ezt én nem hagytam volna annyiban.
2014. márc. 25. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!