SOS! 2,5 órával a nurofen beadása után is 39 fokos láza van lányomnak. Mikor adhatom be az antipyreticus kupot?
4 orankent valtva lehet adni a lazcsillapito kupokat, a legjobb a germicid kup!
Brogasd a kis testet, hutofuroztesd. Tegyel a homlokara labara, csuklojara es mellkasara borogatast az is leviszi nagyon jol. Unnepek elott a 10 honapos kislanyommal ezt csinalta vegig. De vittem masnap azonnal orovshoz. O is ezeket mondta h csinaljam vele. Jobbulast.
Sajnos en mar halado lazcsillapito vagyok, es en is sokszor jartam igy mint te. 1es 4 evesek a gyerekek. En csak a sajat tapasztalatomat irnam le, mar laz-es gyogyszernaplonk is van, h. tudjam, mibol, mikor mennyit adok be.
-Harom honaposnal kisebb baba, hivd az ugyeletet, ok ugyis eliranyitanak vagy magukhoz, ill. korhazba, de legalabb adnak instrukciokat h. hirtelenjeben mit tegyel.
- Harom honapos kortol mar adhatok a lazcsillapito szirupok. A kupokbol felet kellett hasznalnunk -oltasok idejen, de azon rajta van nyilvan milyen idos kortol adhatoak.
-Lazcsillapitas 38.5 tol, de en mar alacsonyabbra is szoktam adni, lehet lazgorcs alacsony laznal. Sot ha nappal lazas a gyerek, de estere nem, ami ritka ugyan, de lehet, akkor is adok, h. nyugodt legyen az ejszakaja. Pont ket hete hivott a szomszedasszonyunk, h.a ket eves lanyanak lazgorcse van, mit csinaljon...38.2 volt a laza...
-A 3 napos laz nalunk sokszor van, 4 orankent az azonos hatoanyaguakat, 2 orankent a masikfajta hatoanyagut adhatod.
- Hutofurdo 39.2tol. Beultok a kadba,kaddugo bedug, es mintha csak zuhanyoznad egy kellemes homerseklettel kezded, majd fokozatosan hidegebbre csavarod. Nem jeghidegre, 32-35 fokosra, mi ezert tartottuk meg a halacskas homerot. Kb. 10 percig. Ja, elotte a lazcsillapito szirupot vagy kupot add be. Ha vacog, hidegrazasa van,lila, kek a szaja, vedd ki, akkor nincs hutofurdo. Ha barmiben bizonytalan vagyok, hivom az ugyeletet, a 13.keruletben mindig segitokeszek voltak, tokmindegy honnan hivod oket, valaszt akkor is kapsz. Mi mar videken lakunk, de mindig oket hivom. Lehet kapni Cataflam cseppet receptre, ez 1 eves kor alatt nem adhato, Nurofent kup es szirup formaban recept nelkul, Mexalen kupot ercept nelkul asszem ezt 2 eves kortol lehet, Panadolt szirupot recept nelkul, Suppositorium Noramidezaphenum rem. jol irtam 100, 200 ast receptre, ill. Germicid C kupot. Szoval lehet csemegezni, mindenkinek mas valik be, en Nurofen es Supp.Noram.parti vagyok, a szomszedban Mexalenre eskusznek...Ossze vissza irtam, de remelem a lenyeget meg a joszandekot mindenki latja. Meg annyi, ha harom napnal tovabb lazas a gyerek, akkor mindenkepp orvos, nekunk az 5.napi laznal derult ki, h.tudogyuszija van. Ket es fel eves volt, bolcsibe jart. A lanyomnal eddig meg mindig fulgyulladast jelzett, ha lazas, es 38.3nal nem megy feljebb, a fiam meg 39.4nel is ugral...sok folyadek, akar a nurofenes fecsivel is, ha nem akar, sok fekves - mesekonyv, kis tevezes, gyurma, jatek stb. Ejjel en ilyenkor tobbszor nezem oket, beallitom a telefonomat ebresztore.Egyszer az egyik kohogese ebresztett fel, es a masik annyira szaporan szedte a levegot, h.megneztem a homlokat tuzforro volt...atyavilag befejezem, tul sokat irtam...
Meg annyi, h. az en fiam is orditott a huofurdonel, de azt enekeltuk, h. legyozzuk a lazat, kilatasba helyeztunk, csokit, legot, stb. Odaraktunk homokorat,h.mar csak eddig kell furdeni.
- Egy hatoanyagut csak 3*adj be 24 ora alatt, lehet 3 napnal tovabb is hasznalni, de addig ugy is elviszed orvoshoz
- A vizes borogatas is jo, de nem csak csuklo-boka, ezzel a felhevult testecskejet nem hutod le. Tiszta, szaraz lepedot leteritesz az agyara, erre a vizes nagy torolkozot, beletakarod a gyereket, ra a szarazat is, de nem szorosan.
Es nem szabad lazcsillapitaskor nagyon betakarni a gyerkocot, mert akkor a hot nem tudja leadni. Na tenyleg befejezem, mielott megkoveznek, csak nekunk mar valoban oly sokszor voltak lazasak, h.ezek bevaltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!