Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » SOS! 2,5 órával a nurofen...

SOS! 2,5 órával a nurofen beadása után is 39 fokos láza van lányomnak. Mikor adhatom be az antipyreticus kupot?

Figyelt kérdés
2014. márc. 14. 23:07
 1/9 anonim ***** válasza:
ne adj be semmit.vidd ügyeletre
2014. márc. 14. 23:20
 2/9 Ani25 ***** válasza:
100%
Hütőfürdő? Szerintem megprobalhatod a kupot, en is ebben a helyzetben voltam nekem levitte!!!! Eloszor hutofurdo aztan kup es folyamatosan mertem!
2014. márc. 14. 23:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fontos, hogy mennyi idős a kislányod? 1 év alatt azonnal ügyelet!! Ha nagyobb, akkor próbálkoznék egy hűtőfürdővel. Elvileg nem egyforma hatóanyagú lázcsillapítót 4 óránként kaphat, de én adtam már kevesebb időközzel is, mikor nagyon lázas volt. Ja, és ne öltöztesd nagyon, egy body elég, hogy a fürdő után le tudja adni a hőt, és sok-sok folyadék!
2014. márc. 15. 00:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem hasonló helyzetben azt mondta a doki hogy 3 óránként lehet váltogatva adni a lázcsillapítót: Nurofen - Germicid kúp (-esetleg Cataflam), de ha csak az első kettőt adod váltogatva, akkor is megvan közte a minimum 6 óra amikor újból ugyanazt a hatóanyagot kaphatja a gyerek. Persze a napi max adagot nem kéne túllépni. A hűtőfürdő is jó ötlet, de a másfél éves fiamnál nem működött, úgy ordított tőle hogy még följebb ment a láza. Próbáltam nedves textilpelussal takarni a csuklóját - bokáját (doki tanácsa) de ettől is ordított. Meztelenre vetkőztettem, kb 22 fok volt a lakásban, talán ez is ér valamit.
2014. márc. 15. 06:34
 5/9 anonim ***** válasza:

4 orankent valtva lehet adni a lazcsillapito kupokat, a legjobb a germicid kup!

Brogasd a kis testet, hutofuroztesd. Tegyel a homlokara labara, csuklojara es mellkasara borogatast az is leviszi nagyon jol. Unnepek elott a 10 honapos kislanyommal ezt csinalta vegig. De vittem masnap azonnal orovshoz. O is ezeket mondta h csinaljam vele. Jobbulast.

2014. márc. 15. 07:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Sajnos en mar halado lazcsillapito vagyok, es en is sokszor jartam igy mint te. 1es 4 evesek a gyerekek. En csak a sajat tapasztalatomat irnam le, mar laz-es gyogyszernaplonk is van, h. tudjam, mibol, mikor mennyit adok be.

-Harom honaposnal kisebb baba, hivd az ugyeletet, ok ugyis eliranyitanak vagy magukhoz, ill. korhazba, de legalabb adnak instrukciokat h. hirtelenjeben mit tegyel.

- Harom honapos kortol mar adhatok a lazcsillapito szirupok. A kupokbol felet kellett hasznalnunk -oltasok idejen, de azon rajta van nyilvan milyen idos kortol adhatoak.

-Lazcsillapitas 38.5 tol, de en mar alacsonyabbra is szoktam adni, lehet lazgorcs alacsony laznal. Sot ha nappal lazas a gyerek, de estere nem, ami ritka ugyan, de lehet, akkor is adok, h. nyugodt legyen az ejszakaja. Pont ket hete hivott a szomszedasszonyunk, h.a ket eves lanyanak lazgorcse van, mit csinaljon...38.2 volt a laza...

-A 3 napos laz nalunk sokszor van, 4 orankent az azonos hatoanyaguakat, 2 orankent a masikfajta hatoanyagut adhatod.

- Hutofurdo 39.2tol. Beultok a kadba,kaddugo bedug, es mintha csak zuhanyoznad egy kellemes homerseklettel kezded, majd fokozatosan hidegebbre csavarod. Nem jeghidegre, 32-35 fokosra, mi ezert tartottuk meg a halacskas homerot. Kb. 10 percig. Ja, elotte a lazcsillapito szirupot vagy kupot add be. Ha vacog, hidegrazasa van,lila, kek a szaja, vedd ki, akkor nincs hutofurdo. Ha barmiben bizonytalan vagyok, hivom az ugyeletet, a 13.keruletben mindig segitokeszek voltak, tokmindegy honnan hivod oket, valaszt akkor is kapsz. Mi mar videken lakunk, de mindig oket hivom. Lehet kapni Cataflam cseppet receptre, ez 1 eves kor alatt nem adhato, Nurofent kup es szirup formaban recept nelkul, Mexalen kupot ercept nelkul asszem ezt 2 eves kortol lehet, Panadolt szirupot recept nelkul, Suppositorium Noramidezaphenum rem. jol irtam 100, 200 ast receptre, ill. Germicid C kupot. Szoval lehet csemegezni, mindenkinek mas valik be, en Nurofen es Supp.Noram.parti vagyok, a szomszedban Mexalenre eskusznek...Ossze vissza irtam, de remelem a lenyeget meg a joszandekot mindenki latja. Meg annyi, ha harom napnal tovabb lazas a gyerek, akkor mindenkepp orvos, nekunk az 5.napi laznal derult ki, h.tudogyuszija van. Ket es fel eves volt, bolcsibe jart. A lanyomnal eddig meg mindig fulgyulladast jelzett, ha lazas, es 38.3nal nem megy feljebb, a fiam meg 39.4nel is ugral...sok folyadek, akar a nurofenes fecsivel is, ha nem akar, sok fekves - mesekonyv, kis tevezes, gyurma, jatek stb. Ejjel en ilyenkor tobbszor nezem oket, beallitom a telefonomat ebresztore.Egyszer az egyik kohogese ebresztett fel, es a masik annyira szaporan szedte a levegot, h.megneztem a homlokat tuzforro volt...atyavilag befejezem, tul sokat irtam...

2014. márc. 15. 23:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Meg annyi, h. az en fiam is orditott a huofurdonel, de azt enekeltuk, h. legyozzuk a lazat, kilatasba helyeztunk, csokit, legot, stb. Odaraktunk homokorat,h.mar csak eddig kell furdeni.

- Egy hatoanyagut csak 3*adj be 24 ora alatt, lehet 3 napnal tovabb is hasznalni, de addig ugy is elviszed orvoshoz

- A vizes borogatas is jo, de nem csak csuklo-boka, ezzel a felhevult testecskejet nem hutod le. Tiszta, szaraz lepedot leteritesz az agyara, erre a vizes nagy torolkozot, beletakarod a gyereket, ra a szarazat is, de nem szorosan.

Es nem szabad lazcsillapitaskor nagyon betakarni a gyerkocot, mert akkor a hot nem tudja leadni. Na tenyleg befejezem, mielott megkoveznek, csak nekunk mar valoban oly sokszor voltak lazasak, h.ezek bevaltak.

2014. márc. 15. 23:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen a válaszokat. Azóta rendeződött a dolog. 3 éves lesz és szerda du óta kapja az antibiotikumot torokgyulladásra. De pénteken már napközben is lázas volt és csúnyábban köhögött mint előtte és magasra felment neki.5 körül kapott szirupot, utána kúpot (39,2) DE nem vitte le csak 38,5-re és utána vissza ment 39,3-ra. A hűtőfürdő sem sokat segített így a felsőtestét becsavartam vizes ruhába, meg a homlokára így lement fél fokot mire adhattam neki a következő adagot. Hajnalra már csak hőemelkedése volt, meg tegnap napközben is, éjszakára megint felment 38,2-re de az könnyen lement. Azóta is hőemelkedése van csak. Szerda du megyünk vissza kontrollra. Azt hiszem a nehezén túl vagyunk.
2014. márc. 16. 17:30
 9/9 A kérdező kommentje:
az elején lemaradt a köszönöm :)
2014. márc. 16. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!