Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Kruppos a kisfiam? Lenne par...

Kruppos a kisfiam? Lenne par kerdesem?

Figyelt kérdés
Szombat ejjel hanyt es magas laza volt. Meg kohogott hurutosan. Vasarnap irtak fel egy koptetot az ugyeleten aztmondtak csak megfazott. Kohogott egyre jobban mig mar nem segitett se kopteto se sinecod ejszakara..tegnap reggel gyerek orvosnal volt vervetel..meghallgatta a tudejet de aztmondta teljesen tiszta! Kruppos a gyerek. Irt fel kupit..aztmondta 3 ejszaka adjam neki.. reggel kohogorohamra ebredtunk a friss levego segitett.. nappal amint mozog kicsit elkezd kohogni. Ki kellett mennem a boltba vele es kint a friss levegon ismet kohogo rohamot kapott. Alvas kozben furcsa pattogo recsego hangot hallok a tudejenel ahogy lelegzik..ez normalis? Vihetem levegozni vagy majd csak ha tul van a kruppon?errol nem mondtak semmit..igaz nem is kerdeztem..annyira megijedtem ettol a betegsegtol. Nappalra adjak neki koptetot vagy ne? Olyan fura mert en abszolut nem ugy hallom az elso pillanattol kezdve hogy ez egy ugato kohoges. Inkabb felszakadozos hurutos. Csak ha sir hallani azt a bizonyos foka szeru hangot belegzesnel.
2014. jan. 16. 20:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Attól még lehet kruppos, hogy most nem fulladt be.

A hideg levegő gót tesz, mert a duzzanatot összehúzza, jobban kap levegőt.

Milyen kúpot kaptatok? Rectodelt?

2014. jan. 16. 21:13
 2/3 A kérdező kommentje:
Rectopred. Kulfoldon elunk..gondolom ugyanaz amit otthon irnak csak mas a neve mint pl a nurofen itt nureflex.. De annyi valadek jon az orrabol a kezdettol fogva es az a tipikus ugato kohoges nincs..volt sipolo hang..rekedt hang de csak sirasnal. Hurutus taknyos kohogese van..persze nyilvan az orvos jobban tudja de mindenhol ezt az ugato kohogest olvasom ami neki nincs..csak sirasnal egy ilyen fura foka hang szeru vmi. Mennyi ideig tart ez meg? Es miert irtak nekunk ugy a kupot hogy 3 este adjam ha minden forumon az anyukak azt irjak csak roham eseten adjak nem megelozesre..3 eves a kisfiam. Kiskoromban asztmas voltam. Annyira ijeszto ez az egesz..persze nyilvan majd letisztulnak bennem a dolgok es informalodok meg az orvostol csak most meg a panik fazisban vagyok.
2014. jan. 16. 21:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Eleinte én is pánikoltam, de nagyon.

A kúpot tényleg csak végszükség esetén, fulladáskor szabadna alkalmazni.

Nekem a kislányom volt hasonló szituban. Ugatós hangok, de nem tipikusan olyan(azt is tudom milyen, mert a nagyobb gyerek produkált pár kruppos rohamot), nem fulladt, de kicsit nehezített volt a légzése, hallottam a nehezített belégzését és a sipolást kilégzéskor. Végül is megállapították róla, hogy asztmás, aztán kiderült, hogy hörgőszűkülete is van.

2014. jan. 16. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!