Kruppos 2 éves! Megelőzésre is használhatom a Rectodelt
kupot?
Figyelt kérdés
Kissebbik fiam karácsony óta beteg. Nátha,hurutos köhögés,láz,aztán mikor már azt hittem,hogy gyógyulni kezdett,2 napja újralázasodott és ma hajnalban ugató hangon kezdett köhögni,nem sokat köhög de hallani a lélegzetvételén,hogy be van szűkűlve a légcsöve. Doki ma antibiotikumot és Rectodelt kupot írt ki,plusz nyákoldó és Fenistil cseppek. Kérdésem,hogy a Rectodelt megelőzésre is jó? Úgy gondoltam éjszakára adnék neki,hogy elejét vegyem a rohamnak,mert így is elég riasztó,ahogy a beszűkült légcsövén minden köhintésre egy rakás váladék akadályozza a légzését. Amúgy ez a kup megszünteti a beszűkülést? Úgy értem könnyebben kap majd levegőt? Egyéb intézkedésekez már megtettem,lekapcsoltam a fűtést,hidegpárásítok,sűrűn szellőztetek.
Kruppos roham esélyét a már megtett dolgokkal csökkentheted. Ha van roham,ki az ablakot,v.erkélyre és ha nem szűnik a roham kb.10-15perc múlva,csak akkor a kúp! Baromi nagy szteroid bomba!
Megelőzés képp semmikép és csak akkor ha tényleg nagyon muszáj!
4éves kruppos kisfiú anyuja.
2014. jan. 3. 19:25
2/9 anonim válasza:
Szerintem Rectodelt csak vészhelyzetben add, mert erős szteroid. Nekünk is van, de szerencsére sosem kellett.
2014. jan. 3. 19:26
3/9 anonim válasza:
Már bocsi,h.így lerohantalak. Hidd el,átéltem pár rohamot,tudom milyen rémísztő! Tényleg csak az tudja aki már látott ilyet!:-(
Most h.ilyen köd van mi is ugatunk úgy h.még csak nem is náthás.
Próbálj meg nem görcsölni,bár én is minden este gyomorideggel fekszem le,h.mikor kell riadózni:-(
Jobbulást nektek! 1#voltam.
2014. jan. 3. 19:31
4/9 anonim válasza:
Én ilyenkor még csak calcimoscot adok neki.Azzal nem ártasz.3,5 éves a fiam ő kap 1 ampullát mellé meg a fenistil csepp.Kúpot csak akkor ahogy már írták előttem is.A párásítóba ha van otthon tehetsz egy kis sóoldatot is!
2014. jan. 3. 19:44
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szóval akkor ezt ezzel kell átvészelni,hogy csak akkor kup ha roham jön rá? Mert az a baj,hogy állandó nála a nehézlégzés és nagyon sljájmos amikor felköhögi minden alkalommal fuldoklik mert nagyon szűk a légcsöve.
2014. jan. 3. 20:21
6/9 anonim válasza:
1/3#vagyok.
Igen,kúp csak akkor ha tényleg nagyon kell.Hideg levegő bebugyolálva és ha nem szűnik kúp,majd vissza a hidegre. Nem kúp egyből majd ki a hidegre! 20rohamból kb.2x kellett a kúp,szóval nem kapunk utána rögtön. A trutyitól sajnos nekem hányni szokott,de legalább így "kijön",persze ugatás,sírás közepette. Szőrnyű,na! Hát sajnos,igen,át kell vészelni...:-(
2014. jan. 3. 20:28
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó! Igen tudom én sem nyúlnék rögtön a kupért ezért is kérdeztem meg. A nagyobbik fiamnak volt egyszer rohama de neki egy este alatt lezajlott és nem volt állandó nehézlégzése csak a köhögésnél. A kisebbik még csak 2 éves és annyi ijesztő dolgot olvastam ezzel kapcsolatban,hogy már gyomoridegem van,szerintem egy percet se alszok az éjjel hanem átveszem az őrangyal szerepét. Iszonyú hallani,hogy minden lélegzetért megdolgozik.
2014. jan. 3. 21:42
8/9 anonim válasza:
Én is csak azt tudom mondani, amit már előttem megtettek. Ne adj Rectodelt kúpot, csak végszükség esetén. Én is adok ilyen esetekben calciumot, mi Robo kidet használunk, jobban felszívódik.
Illetve, ha megteheted, vegyetek inhalátort. Sima izotóniás sóoldat is csodákra képes, de a doki írhat fel bele gyógyszert.
Kitartás!!!
Nálunk úgy néz ki, az 5 éves már kinőtte (kopp-kopp-kopp), a 2,5 évesünk még javában szokott fulladni. Ez a ködös, párás idő nagyon nem jó nekik, én ilyenkor ki sem viszem őket a lakásból.
2014. jan. 3. 21:50
9/9 anonim válasza:
megelözésre semmiképp! csak ha már nagyon fullad, és nem tud aludni. calciumusc, fenistil csepp, ha köhög lándzsás utifü szirup(gyógynövény). szellöztetés, éjszakára vedd 20 fokra a szoba höjét ahol alszik, szükség esetén kis hideg levegöt engedj be! én igy csinálom, azota jobban alszik a kisfiam éjjel.most is fent áll nállunk ez a betegség. én igy segitek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!