Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Atópiás dermatitist tényleg...

Atópiás dermatitist tényleg kinövi a gyermekem?

Figyelt kérdés
Ma a bőrgyógyász megállapította, hogy atópiás dermatitise van a gyermekemnek,de azzal nyugtatott, van esély, hogy kinövi 6-7 éves korára.Akiknek szintén ez van, mesélnétek róla? Mit kentek rá, hogy kenitek, elmúlt-e, évnek mely szakaszában jön elő.Kicsit megijedtem, köszönöm a válaszokat.
2013. nov. 26. 15:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi ma voltunk a 4 hos oltason, ahol az orvos azt mondta a fiamnak is ez van... Pirosak a hajlatai, a nyaka és nagyon fehér a bőre.

Kaptunk rá patikai kenőcsöt.

A te gyermekednek miben nyilvánul ez meg?

2013. nov. 26. 15:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Kezdődött a popsiján apró piros pöttyök, aztán a popsiján elmúlt, de mintha felkúszott volna a hátára, tegnap már a hasán is észre vettem.Ma a nyakán.Most már olyan mintha foltokban kiszáradt volna a bőre.Érdekes volt, hogy a mellkasán 3 hete is volt egy folt, de a gyerekorvos, akkor csak egy hidratáló krémet írt fel.A bőrgyógyász szerint a sok apró pötty, a foltok,mind arra mutat, hogy atópiás dermatitise van.Nekünk 4 féle kenőcsöt írt fel, holnap lesz kész.
2013. nov. 26. 15:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Hajlataival nincs gond
2013. nov. 26. 15:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Mindhárom gyerekemnek érzékeny a bőre, vagyis ilyen. Semmi mást nem használunk, csak gyógyszertári fürdetőt, és szép a bőrük. Most próbáltam nekik mást, az is egy sima mezei fürdető, de nem vált be. Viszket a bőre az egyik fiamnak tőle. Másik is már kezdte, így visszatértünk a krémre. A fiúk 3 évesek múltak.

A lányom 5 éves múlt, szülinapjára kapott egy tusfürdőt, gondoltam kipróbáljuk, talán már kinőtte, háááát, rák vörös lett a nyaka és mellkasa.:-( Nem viszketett, de nagyon ronda volt, gyorsan el is múlt (adtam Ca-ot is), de még nála is maradunk a krémnél.

2013. nov. 26. 17:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Fürdetéskor már volt hajlatoknál is a kezén. :(

Mi is eddig gyógyszertári fürdetőkrémet használtunk.

2013. nov. 26. 20:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Kisfiam, 3 éves. Neki is voltak az évek folyamán foltjai, pöttyei, volt, hogy olyan vörös, nedves volt a kukija körül, hogy konkrétan azt hittem, gondok lesznek. Aztán jött, ha vírus fertőzése lett, utána az egész teste pöttyös volt, többször haza küldték bölcsiből, hogy skarlátos a gyerek :S. Nála mindig peluson belül kezdődött, kukinál és popsinál és úgy terjedt szét rajta. Kb fél éve nincs pelus, azóta nem volt neki (kopp-kopp) semmilyen pöttye. Körülbelül fél éve áttértünk a gyógyszertári fürdetőről, a Gabira, most az úgy néz ki bevált, de ugye mindig télen volt erősebb, ráadásul, most szegénykém beleesett ebbe a hányós-hasmenős vírusos valamibe, remélem nem pöttyösödik be. Szerintem nálunk a pelustól való megszabadulás sokat segített. Anno amikor kiderült, hogy atópiás dermatitisze van, kipróbáltunk egy csomó készítményt, de végül csak a gyógyszertárban kapható krém segített (kb 300 Ft), amikor pedig átment szárazba a bőre akkor ezt a krémet kombináltuk finomítatlan sheavajjal. A kettő együtt egy csoda volt :) Remélem mi is túl vagyunk a nehezén, kitartást Nektek is!
2013. nov. 27. 15:21
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen :)
2013. nov. 27. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!