Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mi a véleményetek az ilyen...

Mi a véleményetek az ilyen szülő/szülőkről?

Figyelt kérdés

Ti mit gondoltok az olyan szülő/szülőkről akik a 11-16 éves gyermekeinek ősemberi módon végbélkúpot adnak a legtöbb betegségre,láz,hányás,fejfájás stb.

Van egy ilyen szülő a környezetembe és én nem tartom épp emberi módszernek...

Ilyenkor van valami konkrét ok is amiért azt adnak vagy csak úgy?

2013. nov. 3. 03:02
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
60%
Ez így tényleg röhejes:D Azt aláírom, hogy felhívhatták volna az anyukát, de mivel nekik ez természetes nem gondolták, hogy így ki fog akadni a szülő. Vegyük azt, hogy az ő gyereke van nálad, kicsit felmegy a láza nem akarod egyből gyógyszerrel tömni és pont van otthon valami ártalmatlan homeopátiás gyógyszered (aminek semmi mellékhatása). Szerintem te lazán beadnád neki. Mivel nem gyógyszert adott be még az a veszély sem áll fent, hogy esetleg allergiás lenne valamire mint a gyógyszereknél. Na ha gyógyszert adott volna be neki amitől allergiás reakciói lennének akkor esetleg feljelenthetnéd, de akkor sem foglalkoznának veled nagyon...
2013. nov. 21. 07:46
 22/37 anonim ***** válasza:
emlékszem, 8-10 éves lehettem, és beteg voltam, apukám meg jött a lázcsillapító kúp dumával, hogy inkább az, ne vegyek be gyógyszert... hát mondtam neki, még mitnem - akkor nyolc évesen :) amúgy én nem ítéltem el, ha valaki javasolja, előnybe részesíti a kúpot akkor is, ha már nem kisgyerekről van szó, de szerintem az ilyen módszer ellen már egy nagyobb gyerek tiltakozik... ha meg mindenki egyet ért a módszerrel - szülő és gyerek, akkor meg miért ne? ugyanaz a hatás... és ezért a kérdésedre a válaszom az, hogy mindenki csinálja úgy a dolgokat, ahogy működik, és megfelel nekik :)
2013. dec. 2. 21:11
 23/37 anonim ***** válasza:
58%

Ősemberi, nem eberi a végbélkúp. No komment... Inkább az olyan szülőkről van meg a véleményem, mint Te, Kedves Kérdező. Akkor sem adnál a gyerekeidnek kúpot, ha a gyógyszert folyamatosan kihánynák? Inkább legyenek betegek? És ez csak egy kiragadott ok a kúp mellett.

Az igaz, hogy be tudná adni a kúpot magának egy tizenéves gyerek is, de nyílván nem mindig meri. És ha ő nem meri, akkor a szülőnek kell a gyerek érdekében. A feleségem tette már meg, és én is, ha ő nem volt otthon.

Szerintem nem barbárok vagyunk, hanem felelős szülők.

32/F

2013. dec. 2. 23:07
 24/37 anonim ***** válasza:
53%
Pár hónapja a 2,5 éves fiamnak kúpot adtam lázra, mert a Nurofent kihányta. De azt is nehéz szívvel. Ha muszáj, hát muszáj, de semmiképpen nem általános, normális dolog. 11-16 éves korukban biztos nem fogok nekik kúpot adni, csak haz orvos azt mondja, hogy muszáj, és nincs más mód. És ha más adna az enyémeknek annyi idős korukban, akkor utána állati nagy ívben kerülném a családot, nehogy megismétlődjön... Ja! Plusz ha nálam van valaki gyereke és beteg, lázas, akkor első dolgom, hogy az anyját hívom, és megbeszélem vele mi legyen.
2013. dec. 12. 18:26
 25/37 anonim ***** válasza:
27%

"Ha muszáj, hát muszáj, de semmiképpen nem általános, normális dolog."

Szerinted. masnak igenis normalis dolgog. Plane annak, aki tisztabn van vele, hogy az injekcio utan a vegbelkup a leggyorsabban hato modszer a rendkivul gyors felszivodas miatt.

"Ja! Plusz ha nálam van valaki gyereke és beteg, lázas, akkor első dolgom, hogy az anyját hívom, és megbeszélem vele mi legyen."

Akkor a gyereked ne legyen se bolcsis, se ovis, ott ugyanik rajta, utana hivajk anyucit. Mellesleg ok gondolkodnak jol. segitenes eloszor

2013. dec. 12. 19:25
 26/37 A kérdező kommentje:
Feljelentést tudok tenni? Azóta volt ott a lányom.. Viszont azóta is szorulásos gondokkal küzd. Meg mintha vérvételen is lett volna akkor a karján lévő folt miatt. Ahoz se volt joga...
2013. dec. 12. 21:20
 27/37 anonim ***** válasza:
71%
25-ös! Ha az oviban, bölcsiben akkor tűnne fel a gondozóknak, hogy beteg a gyerekem, amikor már 39 fele jár a láza, és emiatt nem fér bele egy 30mp-es telefonhívás, akkor sürgősen intézményt váltanék. Mondd nyugodtan, hogy túlféltem a gyerekeimet, vagy kinyalom a hátsójukat, de én egy 37 fokos hőemelkedést is kiszúrok. Akkor még bőven bőven belefér egy telefon a szülőnek, mielőtt tennék valamit. De nyilván ez csak az én véleményem, én szokásom, lehet kevésbé figyelni is a gyerekre, és akkor tényleg nincs idő kérdezni, hanem cselekedni kell. Ha te úgy szereted, hát úgy szereted. Ez van.
2013. dec. 12. 23:35
 28/37 anonim ***** válasza:
59%
Nézd kerdezo. Te nem értesz egyet a kupos módszerrel. Tudod hogy az aa család azt alkalmazza. Akkor mi a pcsanak engedede o hozza a gyereket???
2013. dec. 13. 06:34
 29/37 anonim ***** válasza:
71%

Előbb gyógyszerezni, aztán kérdezni a szülőt??? Eszeteknél vagytok??? Gyógyszerallergiáról hallottatok már? Egy fél perces telefonhíváson semmi nem múlik, de ha olyan gyógyszert adsz gyereknek, amire allergiás, azzal az életét kockáztatod.

Kérdező! Ne vidd oda a gyereket, én biztosan nem tenném!

2013. dec. 13. 10:36
 30/37 anonim ***** válasza:
32%
Utolsó! Bolcsodeben, óvodában a felvételi lapon szerepel, ha a gyereknek barmilyen allergiaja van....
2013. dec. 13. 15:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!