2 év körüli gyereknél izületi gyulladás? Volt már ilyen valakinél?
Nekem 2 évesen alakult ki (beszorult a lábam a lépcső és a terasz közé. Sajnos csak úgy tudták kiszedni, hogy kicsavarták a térdemet és megsérült az ízület.). Nagyon sokat voltam kórházban, a folyadékot folyamatosan le kellett szívni. Aztán anyám beleásta magát a természetgyógyászatba. Csalán teát ittam és nadálytőtinktúrát készített, amivel borogattuk a térdemet. Sokára (kb 10 év), de sikeresen tünetmentessé váltam. Az orvosok el voltak képedve (azt mondták le fogok sántulni, mert a beteg lábam rövidebb lesz, mint a másik). Unokatestvéremnek szintén a térdén kezdődött egészen pici korában. Sajnos nála már szinte minden ízületre áttevődött: ujjaira, csípőre, állkapocsra stb.
Nekem még néha időváltozásnál megfájdul, esetleg minimálisan bedagad, de szerencsére nincs vele gond. 25 éves történet már ez. Gondolom azóta sokat fejlődött az orvostudomány és tudnak segíteni a beteg embereken. (Ha jól tudom az Izotóp Intézetben ki is fejlesztettek egy gyógyszert, amivel lehet gyógyítani ezt a betegséget. Nem tudom, hogy piacra dobták-e azóta (ez kb. 5-6 éve volt)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!