Milyen korban érdemes beadatni a lányomnak a HPV elleni vakcinát?
Sajnos csak pár HPV vírus ellen véd, de a helyükre még agresszívebbek jöhetnek :(
Tájékozódj és gondold át inkább még egyszer.
Én beadattam a lányaimnak és az unokahugaimnak is - előtte átbeszéltem nőgyógyásszal, sőt a gyermekorvossal is, sőt, unokahugaimat is elküldtem nőgyógyásszal egyeztetni, végül mind átbeszéltük a háziorvossal is. A lényeg: a HPV nem játék, és ha elkerülhető egy alattomos rák az oltással, akkor mindegyik orvos (az antibiotikumot csak végső esetben felíró, a nem kötelező oltásokat általában egyáltalán nem javasló gyermekorvosunk is!!!) javasolta.
A legjobb idő: az a 10-12 év, amikor még a gyerek nem él nemi életet. - ugyanis a fertőzés előtt használ ez a vakcina. Utána már, ha valaki fertőzött, akkor eső után köpönyeg.
3 oltás van, csak az orvos adhatja be, és ezek az ismétlő oltások kellenek, egy-egy között 2 hónapot hagynak. Kicsit frága, de ha bárki ezt mondaná, ezzel ezt a féle halálokot nagyjából elkerülhetik a lányaim, akkor zsíroskenyéren élni is megéri, hogy megkapják.
Mindenki saját felelőssége, mert a gyerek döntőképes korára már nem biztos, hogy érdemes beadatnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!