Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Vírusos fertőzés esetén...

Vírusos fertőzés esetén meddig szokott tartani a vizes hasmenés, már nagyon unom?!

Figyelt kérdés
A kislányom elkapott valami vírust, első 2 nap hányt és lázas volt, ezek szerencsére már elmúltak, de tegnap elkezdett menni a hasa, és még ma is tart, borzasztó, minden tiszta hasmenéses már, mert a pelusok nem birkóznak meg a dologgal, hiába cserélek azonnal pelust neki. Meg hogy ilyen vizes, gyakorlatilag amikor kibontom a pelenkát, szépen kifolyik belőle minden. Csak én vagyok ilyen béna, vagy ez ilyen? Meddig szokott tartani ez általában? Diétázik egyébként, nem is fogad el semmit a teán és a ropin kívül...
2013. aug. 26. 16:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Változó, attól függ, hogy mennyi idő kell a szervezetnek, hogy legyőzze a vírust.

Van akinél 2-3 nap, van akinél tart 1 hétig is. Ha azonban 1 hétnél is tovább tart, akkor ott már kivizsgálás szükséges (székletminta).

Probiotikumot is adsz neki? Mert az nagyon hasznos ilyenkor.

Jobbulást kívánok!

2013. aug. 26. 16:45
 2/8 A kérdező kommentje:

Ohhh...1 hét, remélem nem tart addig, ez a 2 nap is kikészített már :(

Normaflore-t adtam neki tegnap meg ma is egyet, ez szokott segíteni, de ilyen vírusos dolog még nem volt neki, remélem segít valamicskét. Meg vettem neki HIPP Ors üdítőt, de nem hajlandó meginni :(

2013. aug. 26. 16:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Normaflor az nagyon jó!Nekünk segíteni szokott.
2013. aug. 26. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben járunk. Hipp ORS-re azt mondta a doktornő, hogy kiskanalanként próbáljuk, többet úgyse fog belőle egyszerre inni. Elég tré íze van. Ill. Kubu-ba kevertem belőle, az elnyomja.
2013. aug. 26. 18:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Egy éves kisfiam múlt hétfőn kezdte és tegnapra lett jól. Egy hétig küzdött,de az első nap,mint a víz folyt ki belőle a kaki. Pont,ahogy leírtad. Pénteken újra orvoshoz vittem, akkor már két féle hasfogót kapott. Ma már nem volt csak egy rendes széklet! Adj neki hasmenésre gyógyszert,illetve probiotikumot. És igyon sokat!!Kitartás!!
2013. aug. 26. 21:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Hasfogót egyenlőre nem merek neki adni, mert pénteken voltunk dokinál, és azt mondta a doki, hogy ne adjak neki se hányásra se ha lesz hasmenésre semmit, mert vírus és ki kell tisztulnia. Reménykedem benne, hogy 1-2 nap és elmúlik, ha nem, akkor beszélek a dokival, hogy lehet-e már valamit rá...

Egyébként ilyenkor lehet tápszert adni neki? Csak mert a doki mintha azt mondta volna, hogy lehet, de hogy ennyire vizes a kaki, így nem hátráltatja vajon a dolgot? 1,5 éves, szóval most elvan teán meg ropin, délután belenyammogott a főtt krumpliba is, de nem vitte túlzásba. Igazából azt sem tudom mi a jobb, ha eszik, hogy ha nem, inkább iszik, akkor vajon hamarabb helyre jön???

2013. aug. 26. 23:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Megoszlanak a vélemények az adjunk -e hasfogót vagy tisztuljon ügyben. Nálunk egy alkalommal bevált a széntabletta (asszem' 1,5 évesnek még nem lehet adni), ill a Smecta. A gyulladt beleket gyógyítja, szuper jó hatású cucc, rémes ízzel. Én biztos, hogy adnék valamit, nem várnék ilyen sokat. Esetleg másik orvost megkérdezni?
2013. aug. 27. 07:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem akarom elkiabálni, de javulni látszik a helyzet :)

Reggel ivott 2 dl tápszert, délben jóízűen megette a főtt krumplit, és ma még nem volt hasmenése! Mostmár lassan csak helyre állnak a dolgok! :)

2013. aug. 27. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!