Ti oltatjátok babátokat influenza és agyhártya gyulladás ellen?
Szia a kötelezőken kívül semmit!!
Nem szabad!!!
De ki hogy gondolja ,érzi!!
Jaj most olvasom hatalmas járvány jósolnak !!
1 Honnan tudják hogy lesz e!!??
2 Milyen vírus okozza?
3 ja tudom H1Ni
na persze
És nem beszélve arról hogy azért riogatják az embereket mert most kevesen oltatták be magukat eddig biztos és kell a lóvé a gyógyszercégeknek!!!!!
33 és 20 hónaposak a gyerekeim. Influenza ellen nem oltattam be őket, majd ha már óvodások lesznek.
Agyhártyagyulladás ellen megkapták a védőoltást és tavasszal szeretném őket beoltani a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás ellen is.
Csak a kötelezőket kapja meg! Én nem akarom gyengíteni az immunrendszerüket mindenfajta oltással. Ha kell túlesnek a víruson, az is kell valamilyen szinten ahhoz, hogy erősödjön a szervezetük.
Szövődménye pedig mindennek lehet. Nálunk pl nagyon súlyos szövődménye lett egy náthának. Nem influenzának, nem bárányhimlőnek, hanem egy szimpla náthának!!
Na ezért nem oltatok/nem oltattam. A nátha után 2 hónap kórház,durva bakteriális fertőzése lett, elkerülhetetlen, erre nincs védőoltás. Másik példa a bárányhimlőt röhögve átvészelte, sőt tavaly az influenza 2 napig tartott, ebből 3 órát feküdt.
Azért az agyhártyagyulladás nem vicc. Én beoltattam a gyerekeimet ellene. Ráadásul sajnálom, hogy a B baktériumtörzs ellen nincs védőoltás.
Az a baj, hogy az agyhártyagyulladás tünetei kezdetben megegyeznek egy felső léguti betegség tüneteivel, elvisszük az orvoshoz, aki vagy ad antibiotikumot vagy nem. Gondolhatja, hogy vírusos fertőzés. Hazamegyünk a gyerekkkel, pár óra múlva a gyerek nagyon rosszul van, mire orvosi segítséget kap, már késő. Az agyhártyagyulladást okozó baktériumok rendkívül gyorsan ölnek. A megfázásszerű tünetektől akár csak 1 nap telik el és a fertőzött beteg már a halál szélén van. A későn kezelt betegek fele meghal.
Szerintem ennek nagyobb a valószínűsége, mint az oltás szövődményének.
Valószínű, hogy a nemrég meghalt 6 hónapos csecsemő is agyhártyagyulladást kapott, bár nem ismerték el az orvosok, de gondolom ez csak a felelősség miatt van. Bár ilyen pici korban tényleg kicsi az esély, hiszen 1 éves kor alatt az 3 oltás szükséges a teljes védettséghez.
De mindenki saját maga dönti el, hogy saját magát, vagy a gyerekeit beoltatja-e.
Ez az egyetlen nem kötelező védőoltás, amit beadattam a gyerekeimnek, hisz nagyon gyors lefolyású és sokkal súlyosabb betegség mint az influenza, vagy a bárányhimlő.
A bárányhimlő elleni oltást én is hülyeségnek tartom. Ugyanakkor rota ellen sem oltattam be a gyerekeimet, elkapták, 3 nap kórház. Az ügyeletről 3 napon keresztül hazaengedtek minket, végül már egyenesen a kórházba vittem őket, mert a fiamnak 2 évesen 40 fokos láza lett a vírus miatt. Hát, még ott is a beutalókat kértek tőlem, mire nagy nehezen kaptak infúziót. Nemtudom ez volt-e jó, vagy a védőoltás lett volna-e jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!