10 hónapos gyermekem megfázott. Házi praktikákat tudtok írni?
Köhögésre és légzést könnyítőnek nálunk nagyon bevált a Baby luuf balzsam hátra és mellkasra kenve. Az ágyának a fejrészét érdemes megemelni egy kicsit, mert az orrából hátracsorgó váladék is ingerelheti, köhögteti. ...és orrszívás gyakran, esetleg Nasopax orrspré.
Jobbulást!!
Az 5. pontnál van leírva a készítése. Én mindig ezt adtam a gyermekeimnek, nem volt tőle semmi bajuk. Bár én cukor nélkül adtam nekik. :)
Mi is most vagyunk betegek, nekünk ezt írta elő a dokinéni:
3x3 ml Panadol (gyulladáscsökkentés miatt), 3x2,5 ml Rhinatiol baby (azaz köptető), Sterimar + orrszívás, 3x Nasivin baby orrcsepp.
Amit még alkalmaztam: hagyma tea, hársfa tea, (én mézet is tettem bele, elmúlt 1 éves). Baby luuf, Calcimusc, Cebion, párologtatás kamillával + 1-2 csepp eukaliptusz olajjal.
Szia!
Az én fiam is 10 hónapos és 2 hete ugyan ez volt a baja....orrfolyás (nem túlzottan), köhögés, szerintem a köhögéstől hányás (nem sokszor), viszont láza nem volt. Ha még szoptatod, akkor te is egyél sok C-vitamint (akár 1000mg-t naponta) és szoptasd sokszor. A mi dokink nurofent javasolt, illetve ha felment volna a láza akkor 3 órával nurofen után panadol baby-t. Ezen kívül kapott sinecod cseppet lefekvés előtt, fenistil cseppet, sterimar orrspay-orrszívás, normaflore a gyógyszerek miatt, és ha már nem hány akkor cebion cseppek (ha hány akkor nem jó, mert maró hatása lenne a nyelőcsövében ahogy vissza bukja). Már meggyógyult, de sokáig megmaradt a köhögése. Én ezért kétszer elvittem 40 percre sószobába (ezt nem a doki javasolta) és elmúlt neki....viszont a családot szépen végigfertőzte, szóval csak óvatosan. Mihamarabbi gyógyulást a kicsinek! :)
Gondolom voltatok dokinál már azóta... Hogy van a picur?
A hányás előfordulhat attól is, hogy neki még hátracsorog a torkán az orrváladék, és nem tudja úgy felköhögni sem... Nagyon ijesztő tud lenni amikor hánynak, de jobb, ha nem a gyomrát terheli a slájm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!