Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 9-10 napja megy a baba hasa...

9-10 napja megy a baba hasa napi 6x. Mitől lehet ez? Tapasztalatokat kérnék.

Figyelt kérdés

Az 1 éves kislányom 2 hete belekeveredett egy köhögős vírusba. Míg rendbe sem jött és elkezdett menni a hasa (hol vizes, hol olyan, mint az ázott bébiétel), ezután 1-1,5 nap múlva a tesója influenzás lett.

Először azt gondoltuk az orvossal, hogy a köhögős vírus kihat a baba bélrendszerére, de ez már ahhoz túl sok. Sem a Biogaia, sem az Enterol nem ér semmit... Most péntek van, hétfőn kell vinnem a kakiját tenyésztésre. Szerdán az 1 éves oltást is meg kellene kapnia, azt mondta a doktornő, hogy ha híg a széklet attól beoltja. A tenyésztés eredménye csak 1 hét múlva ilyenkor lesz meg. Az rengeteg idő... Ideges vagyok, hogy mi van ha nagy gáz van és ráolt vagy alapból komoly a gond.

Jàrt már valaki így? Mitől lehet ez?

A foga egyébként szerintem nem sokára előtör, de ahhoz túl sokszor megy a hasa.

Magánban szerintetek gyorsabb lenne egy székletvizsgálat?

tegnap 12:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

De nem kaptatok ra valamit? Tasectan port irt az orvos a kisfiamnak, 2 napon belul elmult tole a hasmenes.

A szeklettenyesztes nalunk is lassu volt, mar miutan reg elmult neki, akkor jott meg az eredmeny, bakterium volt benne.

De mivel hatott a por, meg probiotikumot is kapott es a tejet kerulni kellett, rendben volt, tovabbi kezeles nem kellett ra.

tegnap 12:48
 2/15 anonim ***** válasza:
70%

1!.

Még szép,hogy nem kaptak rá semmit. Az orvosuk nagyon is felelős magatartásáról tesz ez tanúbizonyságot!

Fertőzéses hasmenésre tilos bármilyen hasfogót adni. Olyan károkat okozhat,hogy tilos. Kész.

A fertőzött székletnek az utolsó cseppig minél hamarabb távoznia kell a szervezetből. Tilos visszatartani!

Csak probiotikum adható.

tegnap 13:08
 3/15 anonim ***** válasza:
61%

Viszont kérdező!

Én az oltást nem igazán adatnám be egy ismeretlen eredetű hasmenéssel küzdő gyereknek....

A hasmenés eleve legyengít.

tegnap 13:09
 4/15 anonim ***** válasza:
60%

Valószínűleg amúgy influenza még mindig. Lányomnál és férjemnél is hosszan tartó hasmenéssel járt.

Csak a türelem segít. Nyugi,elmúlt nekik is. Csak több hét.

tegnap 13:10
 5/15 anonim ***** válasza:
23%

Milyen karokat okoz? 😱

Az nem karos, hogy mar 10 napja napi 6x megy a hasa?

Most ha egyik rosszabb, mint a masik, akkor mi a megoldas?😆

tegnap 13:18
 6/15 anonim ***** válasza:

5!

Megmondta a gyerekorvos, hogy semmiféle hasfogót nem adhat és nem adhatok.

Az,hogy milyen károkat okoz, nem tudom. Elég,ha az orvos tudja.

Ezt tanulja 10 évig!

tegnap 15:23
 7/15 anonim ***** válasza:

5!

De hogy egy idekapcsolódó példát írjak:

A lányom születése után, 3 hetes korától nem volt oltható hosszú hetekig.

Csúszott minden kötelező oltása több,mint 1 hónapot.

A 2 hónapos oltást is 3 hónapos kora után kapta meg.

Szerettem volna beadatni neki a rota elleni oltást.

Nem kaphatta meg az állapota miatt.

Mikor már lassan jobban lett,szerettem volna ismét a rota elleni oltást beadatni.

Erre közölte az orvos,hogy MÁR nem kaphatja meg,mert elzáródna a bele tőle.

Egy oltástól!

Ugyanis a rota oltás IDŐN TÚL beadatva bélelzáródást okoz.

Ilyen hatások vannak. Most ha belegondolsz: ez csak egy oltás. Hogy a francba okoz ilyet? És mégis.

Benne van a leírásában is. Utólag én is elolvastam.

tegnap 15:28
 8/15 anonim ***** válasza:

5!

És.

A híg széklet a kérdező gyerekének kellemetlen. De bajt nem okoz neki. Szövődménye nincsen.

De ha beszed rá hasfogót, akkor a fertőzött széklet bent reked,ami egyéb problémákat okoz.

Ez az oka,hogy nem szabad hasfogót használni. A mi gyerekorvosunk nagyon ellene van, azt mondja,mindenképpen ki kell várni,míg a fertőzés megszűnik magától. Vagyis eláll a hasmenés. Probiotikummal lehet segíteni persze.

tegnap 15:31
 9/15 anonim ***** válasza:

Hat nem tudom. Amikor folyik belole a cucc, mint a viz, akkor biza kiszaradhat egy gyerek. De nem karos a hasmenes, oke🥲

Az elhuzodo hasmenest kezelni kell. Tasectan nem kifejezetten hasfogo amugy, en azert futnek egy kort az orvosnal emiatt

tegnap 16:13
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom nálatok ez van-e,de leírom, nálunk mi volt. Köhögéssel kezdődött, majd láz, orrfolyás, végül hasmenés. A hasmenés nem múlt semmiféle peobiotikum hatására sem. Már én is rémeket láttam. Felhívtam a gyerekorvost, aki egyből mondta, hogy átmeneti laktóz-intoleranciája lett, kerüljem a tejes dolgokat. Azért vettem ezt így vizsgálat nélkül készpénznek, mert nálam is pont ez volt kb egy éve. A fiamnál 3 hétig tartott a hasmenés. Ő már 3 éves és ez most történt 1 hónapja.
tegnap 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!