9-10 napja megy a baba hasa napi 6x. Mitől lehet ez? Tapasztalatokat kérnék.
Az 1 éves kislányom 2 hete belekeveredett egy köhögős vírusba. Míg rendbe sem jött és elkezdett menni a hasa (hol vizes, hol olyan, mint az ázott bébiétel), ezután 1-1,5 nap múlva a tesója influenzás lett.
Először azt gondoltuk az orvossal, hogy a köhögős vírus kihat a baba bélrendszerére, de ez már ahhoz túl sok. Sem a Biogaia, sem az Enterol nem ér semmit... Most péntek van, hétfőn kell vinnem a kakiját tenyésztésre. Szerdán az 1 éves oltást is meg kellene kapnia, azt mondta a doktornő, hogy ha híg a széklet attól beoltja. A tenyésztés eredménye csak 1 hét múlva ilyenkor lesz meg. Az rengeteg idő... Ideges vagyok, hogy mi van ha nagy gáz van és ráolt vagy alapból komoly a gond.
Jàrt már valaki így? Mitől lehet ez?
A foga egyébként szerintem nem sokára előtör, de ahhoz túl sokszor megy a hasa.
Magánban szerintetek gyorsabb lenne egy székletvizsgálat?

De nem kaptatok ra valamit? Tasectan port irt az orvos a kisfiamnak, 2 napon belul elmult tole a hasmenes.
A szeklettenyesztes nalunk is lassu volt, mar miutan reg elmult neki, akkor jott meg az eredmeny, bakterium volt benne.
De mivel hatott a por, meg probiotikumot is kapott es a tejet kerulni kellett, rendben volt, tovabbi kezeles nem kellett ra.

1!.
Még szép,hogy nem kaptak rá semmit. Az orvosuk nagyon is felelős magatartásáról tesz ez tanúbizonyságot!
Fertőzéses hasmenésre tilos bármilyen hasfogót adni. Olyan károkat okozhat,hogy tilos. Kész.
A fertőzött székletnek az utolsó cseppig minél hamarabb távoznia kell a szervezetből. Tilos visszatartani!
Csak probiotikum adható.

Viszont kérdező!
Én az oltást nem igazán adatnám be egy ismeretlen eredetű hasmenéssel küzdő gyereknek....
A hasmenés eleve legyengít.

Valószínűleg amúgy influenza még mindig. Lányomnál és férjemnél is hosszan tartó hasmenéssel járt.
Csak a türelem segít. Nyugi,elmúlt nekik is. Csak több hét.

Milyen karokat okoz? 😱
Az nem karos, hogy mar 10 napja napi 6x megy a hasa?
Most ha egyik rosszabb, mint a masik, akkor mi a megoldas?😆

5!
Megmondta a gyerekorvos, hogy semmiféle hasfogót nem adhat és nem adhatok.
Az,hogy milyen károkat okoz, nem tudom. Elég,ha az orvos tudja.
Ezt tanulja 10 évig!

5!
De hogy egy idekapcsolódó példát írjak:
A lányom születése után, 3 hetes korától nem volt oltható hosszú hetekig.
Csúszott minden kötelező oltása több,mint 1 hónapot.
A 2 hónapos oltást is 3 hónapos kora után kapta meg.
Szerettem volna beadatni neki a rota elleni oltást.
Nem kaphatta meg az állapota miatt.
Mikor már lassan jobban lett,szerettem volna ismét a rota elleni oltást beadatni.
Erre közölte az orvos,hogy MÁR nem kaphatja meg,mert elzáródna a bele tőle.
Egy oltástól!
Ugyanis a rota oltás IDŐN TÚL beadatva bélelzáródást okoz.
Ilyen hatások vannak. Most ha belegondolsz: ez csak egy oltás. Hogy a francba okoz ilyet? És mégis.
Benne van a leírásában is. Utólag én is elolvastam.

5!
És.
A híg széklet a kérdező gyerekének kellemetlen. De bajt nem okoz neki. Szövődménye nincsen.
De ha beszed rá hasfogót, akkor a fertőzött széklet bent reked,ami egyéb problémákat okoz.
Ez az oka,hogy nem szabad hasfogót használni. A mi gyerekorvosunk nagyon ellene van, azt mondja,mindenképpen ki kell várni,míg a fertőzés megszűnik magától. Vagyis eláll a hasmenés. Probiotikummal lehet segíteni persze.

Hat nem tudom. Amikor folyik belole a cucc, mint a viz, akkor biza kiszaradhat egy gyerek. De nem karos a hasmenes, oke🥲
Az elhuzodo hasmenest kezelni kell. Tasectan nem kifejezetten hasfogo amugy, en azert futnek egy kort az orvosnal emiatt

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!