Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 39.7 fok környéki láz esetén,...

Bogica0616 kérdése:

39.7 fok környéki láz esetén, ha alszik a 14 hónapos totyogó, ti felkeltenétek?

Figyelt kérdés
Fej és hoónajba mértem. Nem tudom mit tegyek mert ez egész magas láz, nyugtalanul, de alszik. Felkeltsem?
jan. 21. 23:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
78%
A lázgörcs nem a láztól van. Hagyd aludni.
jan. 22. 00:17
 12/23 anonim ***** válasza:
18%
9# Azt mondtam a láztól lehet bágyattabb, aluszékonyabb. Ezt már csillapítani kell. De nyilvan te láttatlanból meg tudod állapítani, hogy nincs e olyan fertőzése, ami lázgörcshöz vezet, ami ebben a korban gyakori..
jan. 22. 00:33
 13/23 anonim válasza:
49%
Langyos, gyors fürdő, vagy langyos törölközős borogatás. Ha nem reagál a testhő akkor lázcsillapító! Nekem legalábbis ezt javasolták. Semmiképp ne hagyd szegényem olyan magas lázzal aludni. Felnőtt fejjel sem kellemes
jan. 22. 00:35
 14/23 anonim ***** válasza:
68%

Ilyen magas láznál kiszáradás veszélye is fenn áll.

én 40 fokos láznál ilyen pici gyereknél lázcsillapítót adnék és kocsival a sürgősségre mennénk.

[link]

jan. 22. 00:42
 15/23 A kérdező kommentje:
Kapott csillapitót inkább, hűtő fürdőt nem mert álmos. Kiszáradás tipikus jeleit nem mutatja. Tápszert iszik. A csillapitó után is meghívott 1 decit. Mindenki beteg, lázas nálunk, sajnos tegnap este rajta is kijött.
jan. 22. 00:50
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekemnek volt lázgörcse, az nem akkor jön kk, amikor már magas láza van, hanem amikor hőemelkedésről felszökik a láza.
jan. 22. 06:34
 17/23 anonim ***** válasza:
71%
Ilyen magas laznal felkeltenem és adnék lázcsillapítót. Fura hogy magától nem ébred fel rá. Nálunk ilyen helyzet nem is volt, mert felebred 38 fok fölött.
jan. 22. 07:55
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

Azért kemény néhány hozzászólás. 14 hónapos, 40 fokos láz, a kérdezőnél később derült ki, tehát a leírásból nem derült ki, HOGY több, mint 6 órája már lehet 1 korty nincs benne, mellette lázas 40 fok, vizelet 0 és aluszékony, és minden részlet-információ mellett javasoljátok, hogy á pihenjen, sőt anya is aludjon nyugodt szívvel így, ne piszkálja. :D Elsőnek a körülményeket kell megvizsgálni és attól függ. Jótékony hatású, de ez már a ló túloldala ami a láz körül kering. Most attól, hogy éjjel lett csillapítva a 40 fok, közbe iszik egyet, alszik tovább mindenki, attól még semmi baja nem lesz később.

17-es, Nálunk is, 39,5-6 körül felkel üvöltve a 2,5 éves is, itt fáj, ott fáj. El is hiszem, én is ilyen vagyok, 39-nél már nagyon nem vagyok jól.

jan. 22. 11:20
 19/23 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem jól tetted hogy csillapítottad.

Én sem hagynám aludni ilyen magas lázzal, mondjuk az én kisfiam már a hőemelkedésre felébred.

Jobbulást! 🙂

jan. 22. 12:53
 20/23 A kérdező kommentje:
Pont megébrett, hogy kell neki tápszer. Így gyorsan beattam a gyógyszert. Egyébként folyamatosan iszik, csak egyszerre nem sokat. 1 óra leforgása alatt ment fel neki ennyire
jan. 22. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!