14 hónapos gyereknek nátha, orr dugulás fáradékonyság
esetén miket szoktatok adni?
Figyelt kérdés
A szokásos orvosi eljárást alkalmazom. Orrszívást, tengervizes orrspray, orrszivas nasivint baby orrspray. Luuf kenőcs. C vitamin, multivitamin. Hideg ízes párásítás. 1 hete beteg nagyon sok váladék jön az orrából alig tud enni mert nem kap levegőt. Legalábbis kanalas pár falat, tápi pár korty mert nem kap levegőt. Doki még nem nézi meg. De semmi mást nem lehet még nekik amivel segithetnék rajta akár gyógyszer ? Ambroxol segít kap még de hétfőtől már nem mert 5 napja kapja.
Napi minimum 5 fele zoldseg/ gyumolcs, napi 2-3 ora mozgas kint a szabad levegon, es nem agyonoltoztetni. Ezeket nem heba hoba hanem minden nap. Ezektol maris javul az immunrendszere.
dec. 7. 23:42
2/6 anonim válasza:
Ugyanez volt, csak már köhögőtt is egy hét után. Lehet már másfél is volt. Sztem a váladék addig jött volna amíg szívom, egyszerűen nem akart kiürülni, de még egy hét után sem csökkent. Mennyiség. Aztán elvittem orvoshoz ott írt neki cseppeket. Fenistil cseppet meg még másik kettőt, de most azoknak nem jut eszembe a neve. Már második nap jobb lett neki. Miért nem akarja megnézni?
dec. 7. 23:55
3/6 anonim válasza:
Ugyanez, kivéve, hogy beteg gyerekek nem adunk multivitamint. Nem szabad. Csak C és D.
Meg persze az inhalálas. Nálunk az mindig nagyon sokat segít. Oldja a váladékot. Salvus vizet szoktam beletenni, napi 2-3x inhalál vele.
dec. 8. 07:37
4/6 anonim válasza:
Nekunk ilyenkor mar antibiotikumot irnak fel.
dec. 8. 10:16
5/6 anonim válasza:
Náthára nincs gyógyszer csak tüneti kezelés. Hatóanyagos orrcseppel csínján kell bánni,nagyon szárítja a nyálkahártyát,hivalatos nemzetközi ajánlás szerint nem is javasolt 6 éves kor alatt. Multivitaminra semmi szükség ha normálisan táplálkozik valaki. Amiket írsz azok jók, ennyi idősen lehet már orrmosást alkalmazni,ami sokkal jobban tisztít,mint maga az orrszívás.
dec. 8. 16:44
6/6 anonim válasza:
Nátha. Tehát nem antibiotikum kell hozzá, mert vírus okozza. Ennek megfelelően pedig a fent leírtakon kívül semmit nem kell csinálni. Pihenjen, feküdjön, lehetőleg az oldalán. Meg lehet emelni a mellkasát estére. Orrcseppet, orrsprayt nem alkalmazunk, csak orvosi utasításra. Ilyenkor legfeljebb a patikában kutyulnak fiziológiás sóoldatot, azt csepegtess neki. Hatóanyagos nem kell, az kb mind bakteriális fertőzésre van és kiszárít.
Ami segített a fiamnál, az az, hogy kivittem a levegőre bebugyolálva a babakocsiban és elszunnyadt. Most főleg jó, kis párás, hűvös idő van. Emellett nálunk ment az inhalálás salvus vízzel (feloldja a letapadt nyákot) és a bioptron lámpa is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!