Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mennyire erős a Bexsero oltás?

Mennyire erős a Bexsero oltás?

Figyelt kérdés

Be szeretném adatni a babámnak. Jelenleg 6 hónapos. Viszont hallottam, olvastam hogy elég erős oltás és hogy nagyon megviseli őket. Olvastam olyat is hogy az egyik gyerek kórházba is került miatta mivel epilepsziás rohamot kapott.

De ugye halált nem okoz az oltás? Mert már ezt is mondogatták nekem.

tegnap 21:48
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Laz, nyugosseg lehet utana. Semmi extra, mint a tobbi oltasnal.
tegnap 21:57
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Soha nem is hallottam ilyet még. De ha oltásellenes hülyét fogsz ki neki biztos lesz egy ismerőse,akinek 2 feje nőtt tőle. 3 gyerekem kapta meg, egyiknek sem volt pici lábdagadáson kívül semmi más baja
tegnap 21:58
 3/10 A kérdező kommentje:
És a Kawasaki-kór? Úgy tudom az is lehetséges mellékhatás.
tegnap 22:10
 4/10 anonim ***** válasza:
69%

#3: szerintem téged nem érdekelnek a válaszok.

Már ott értelmetlen, hogy "erős oltás".

tegnap 22:27
 5/10 A kérdező kommentje:

Szerinted akkor unalomból írtam ki a kérdést? Ja hát igen ez a szórakozásom a baba mellett:))))

Véleményekre vagyok kíváncsi kedves #4-es és igenis érdekel, attól mert azt írtam hogy “erős” oltás. Hordd el magad innen köszi

tegnap 22:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ezt elő vírus/baktérium okozza. Az oltásokban nem ez van, legyengített vagy nem élő.

Beadatnám, az agyhártyagyulladásnak nagyon súlyos következményei vannak. Megváltoztathatatlanul, örökre. Mellékhatasai minden gyógyszernek vannak, kis százalékban és nem mindenkinél.

tegnap 22:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én babámnak láza nem volt csak egy jó nagy vörös folt az oltás helyén 2 napig. Fàjt is neki, de hát ez van, inkább ez mint a betegség ami ellen véd
tegnap 22:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A Kawasaky kór igen ritka, és nem mellékhatása a Bexero oltásnak.
tegnap 22:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Összességében kevesebb problémát okoznak a mellékhatások mint az a betegség amitől véd. Egy oltást csak akkor engedélyeznek ha a súlyos mellékhatások sokkal ritkábbak mint a betegség, ami ellen kifejlesztették.

Nincs sok értelme egy oltásra azt mondani, hogy erős. Valóban kicsit kellemetlenebb lehet az oltási reakció, szerintem ezért mondják rá. De mondjuk nem rosszabb mint a 90-es évek dipertéje.

tegnap 23:09
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 jól fogalmazott, erősebb lehet az oltási reakció, mint a többinél, ezért félnek tőle. Nekem a gyerekorvos se tagadta, hogy igen, "keményebb", de megéri. Beadatom. 5hónapos a babám, az elsőt már megkapta. Volt egy kis láza aznap este, ami a többitől nem. Adtam neki lázcsillapítót, lement. Ennyi. Meg sokáig volt göb az oltás helyén, hiába borogattam. De az mindegyiknél így volt eddig.
ma 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!