Rsv oltás lehet káros ?

Figyelt kérdés
4 napja született a kisbabánk , elsőnek besárgult majd közölték hogy vérmérgezése van és most egy hetes antibiotikum kurát kap napi 3x . Egy napot kapott kék fény terápiát . Viszont a mai nap közölték , hogy szeretnék ha felvennénk az rsv oltást a picinek, mi a covid vakcina után teljesen ellene vagyunk ez is egy pár éves vakcina azon az alapon müködik . A körülöttünk lévő szülök nem kérték csak a kötelezőt , de minden áron ránk akarják eröltetni . Mit gondoltok ?
ma 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

"covid vakcina után teljesen ellene vagyunk "

Attól, hogy ostoba vagy, a gyereknek még kutya kötelességed lenne megadni az esélyt további fertőztések kivédésére.

ma 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Azt, hogy ők a gyerek érdekeit nézik. Te miért nem?
ma 18:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az rsv oltást koraszülötteknek és beteg újszülötteknek szokták ajánlani, mert magas a halálozási szám náluk az rsv vírustól (egészgéges, nem extrém koraszülött babáknák fel sem merül, ezért nem adják be nekik). Ha vérmérgezésre (vagy egyéb fertőzésre) még összeszed egy rsv-t borítékolhatod, hogy intenzívre kerül és csekély esélye lesz arra, hogy megússza komolyabb baj nélkül, mert az immunrendszere nem bírja leküzdeni. Akinek nem beteg és/vagy koraszülött a babája lehet nem is hall róla, mert nem annyira veszélyeztetettek. Nem szokták csak úgy osztogatni, indokolt esetekben ajánlják fel.
ma 18:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak én akadtam fenn azon, hogy vérmérgezése van? Ha nem félreértetted, és tényleg vérmérgezése van a gyereknek, akkor szerintem most a legkisebb probléma, hogy kapjon - e rsv oltást vagy sem.
ma 18:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen más elven működik mint a covid oltás és nem is pár éves (1999).

Nagyon drága, ezért nagyon megszűrik, hogy kinek ajánlják fel (32.hét előtt született babák, súlyos tüdő-, szívbeteg babák). És ezen csoportokban az átoltottság 90% feletti, így nehezen hiszem el, hogy körülötted mindenki elutasítja.

Ha jelenleg szepszissel kezelik, akkor biztos, hogy nem azon agyalnak az orvosok, hogy majd valamikor kaphasson rsv oltást, arról nem is beszélve, hogy már lassan vége az oltási sornak, mire felépül a gyereketek és oltható lenne... Nekem nagyon kamuszagú, oltás ellenes, hergelő kérdésnek tűnik ez.

Egyébként mellékhatása lehet, leggyakrabban láz, duzzanat az oltás helyén. Ennél komolyabb szerencsére nagyon ritka.

ma 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!