Mennyi a lappangási ideje? Van egy 3,5 éves gyerkőcöm én tegnap elkezdtem hányni meg megy a hasam. Félek, hogy elkapja. Mennyi idő alatt jön ki rajta? Mit tegyek ha elkapja. Sosem volt még ilyen vírusa
2 hét különbséggel is jöhet.
Saját tapasztalat azért mondom,de gyorsan jött gyorsan ment
Nálunk 2-3 nap volt általában, de nem mindegy melyik vírus okozza. A calicire (nálunk az volt már többször. 3 gyerek van) jellemző, hogy gyorsan jön, gyorsan fertőz és hamar múlik (1-2napig tartott nálunk).
Ha ez megnyugtat picit: nálunk a gyerekek sokkal jobban viselték, mint én. Utoljára a kicsi hozta haza oviból. Egyszer hànyt, volt 3-4 hígabb széklete és ennyi. Én elkaptam, 2 napig hánytam, memt a hasam, baromi rosszul voltam. Sem a testvérei, sem az apjuk nem kapta el, legalábbis semmi tünetük nem volt.
Lehet hogy el sem kapja, Lehet hogy nem tőled szedi össze hanem az oviban!
Nem kell ettől paràzni 😉
Ha màr gyanús a gyerek (kevesebbet eszik a szokottnàl, nyűgősebb) èrdemes vízhatlan lepedővel àgyazni, vâltàs pizsi àgynemű legyen előkèszítve ( ne a hàz legtàvolabbi szekrényének legmèlyèn) ès egy lavór illetve víz az àgy mellett.
Neked jobbulàs, ès szorítok hogy S gyerkőc megússza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!