Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mit tehetek? Megúszhatja? Mik...

Mit tehetek? Megúszhatja? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

6 napos az újszülöttem.

A tesók és apa betegek lettek mind (láz, légúti tünetek, egyik gyerek hányt is.)

Nagyon félek, hogy elkapja a pici.

Amennyire tudtam, a gyerekeket elkülönítettem, viszont a pàromon akkor jött ki, mikor nem is volt itthon, így nem kizárt, hogy már bennem is bennem van :/

Volt valaki ilyen helyzetben?

Hogy vészeltétek át?

dec. 18. 18:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk is előfordult, kétszer is amíg nagyon pici volt, hogy én elkaptam valamit, a lányom nem. Ilyenkor én maszkban voltam mellette, úgy is szoptattam, ami biztos nem ért sokat, de hátha a dózisból talán visszavett valamennyit, hogy nem egyenesen az arcába ment minden...

Amúgy jól írják, ha te is elkapod (de nem kell hogy nagyon kiüssön), akkor tőled megkapja az ellenanyagot is.

dec. 18. 22:04
 12/20 anonim ***** válasza:
72%
Ez olyan dolog hogy vagy elkapja vagy nem.Ha bármilyen tünetet észlelsz rajta fogod és azonnal mentek vele ügyeletre azzal adod meg neki a legjobb esélyt a gyogyulasra. Ha nem kapja el ,aminek nagyon szurkolok,akkor meg örülünk.
dec. 18. 22:30
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm, mire hazament a kórházból a legkisebb gyerekkel, már az egész család covidos volt, ő is az lett. A kicsinek semmi baja nem volt.

Már mindent leírtak, az a legjobb, ha te is elkaptad. Rögtön tolod neki az ellenanyagot is.

dec. 18. 23:37
 14/20 anonim ***** válasza:
72%
Kézmosás, maszkban szoptatás, szellőztetés, ezeket tedd, az idegeskedést hagyd abba, az nem használ (jó, tudom, mondani könnyű). Megteszed amit tudsz és ennyi.
dec. 19. 01:35
 15/20 anonim ***** válasza:
Mire hazajöttünk a kórházból, a nagyobb gyerek taknyos lett, férjem is. Nem tudtam mit csinálni. De se én, se a kisebbik nem kaptuk el. 2 hónaposan lett először náthás, de rajta átment 1 nap alatt.
dec. 19. 06:16
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

3 hónapos a babánk, most van benne a nagyobb gyerkőc a második betegségben amióta megszületett. Az elsőt én kezdtem, szerintem ő tőlem kapta el. A másodikat ő kezdte és a férjem kapta el tőle, nekem csak némi torok kaparás jutott. A babánk 100% anyatejes, egyiknél sem lett beteg. Tanácsadáson jeleztem a dokinak és megkérdeztem mindkétszer, hogy a picivel mire kell figyelni. Nem vagyok debil, elsőre is megértettem, de ismétlés a tudás anyja és már az sem mindegy, hogy 1 hónapos baba betegszik meg, vagy 3 hónapos. Ő mindkét alkalommal elmondta mi a teendő, mikor kell hozni, mikor nem várhat pl. és menjünk ügyeletre, stb., de azt is mindig hozzátette, hogy a szoptatás alapból védelmet nyújt neki, szóval ha nem puszilja körbe naponta háromszor az, aki éppen beteg, valószínű ha el is kapja, ő lesz túl a leghamarabb rajta. :)

Ha te is elkaptad, az jelen esetben tök jó. Termeled neki az ellenanyagot. :)

dec. 19. 07:38
 17/20 anonim ***** válasza:
58%
Maszkot vegyetek fel. Mi most felvettuk es eloszor nem kaptuk el a fosos hanyost!!
dec. 19. 08:23
 18/20 A kérdező kommentje:

Nekem enyhe tüneteim vannak jelenleg. (Torkom kapar, meg nátha.)

A gyerekek hánytak, apukának erős légúti, láz mindenkinèl :S Én eddig nem vettem fel maszkot, a többiek igen, illetve a gyerekek be se mentek, ahol a pici van (velünk.)

Fejem a neki a tejet, lassan a napi 1 pótlást is elhagyhatjuk, így anyatej az megy neki.

dec. 19. 08:36
 19/20 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Hogy vagytok? Megúszta végül a pici betegség nélkül? 🩷
dec. 28. 23:39
 20/20 A kérdező kommentje:
Szerencsére igen, remélem, így is marad 🙏
dec. 29. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!