Tűzfolt tapasztalatok?
Tapasztalatok érdekelnének, akinek a babája tűzfolttal született.
A kislányom még csak 2 hónapos, több tűzfolttal az arcán született és már most kiakaszt, hogy kb. senki nem lát tovább annál a pár foltnál...Mindenki csak kikerekedett szemmel kérdezi, hogy így született Elmúlik majd?
Nyilván szerintem ígyis gyönyörű, de ha a későbbiekben nem szívódnak fel (dokik szerint valószínű fel fognak, a nagyobbik lányomnak is volt és neki ilyenkorra már eltűntek), nem szeretném ha emiatt piszkálnák vagy bántanák majd. 😔

Kislányom 2 éves, neki 3 folt van az arcán és több picike volt az orrán, orra alatt. A picik már teljesen eltűntek, a nagyobbak rengeteget halványodtak, alap esetben nem látszódnak, de ha beteg, sír, melege van, vagy éppen fázik, akkor még kipirosodik. A gyerekorvosunk szerint kb. mire közösségbe kerülnek a gyerekek, addigra szoktak teljesen elhalványodni (2-3-4 évesen). Ami addig nem tűnik el, az valószínű nem is fog, de ma már lehet őket kezeltetni (lézer), ha igény van rá. Szóval én igazából a kezdetektől úgy vagyok vele, hogy nagyobb baja sose legyen. :)
Egyébként minden szenzáció lecseng egyszer. Az elején nálunk is mindenki döbbenten nézte/kérdezte. A család és barátok már észre sem veszik, néha egy-egy új egyén az életünkben kérdez rá, hogy megütötte-e, elesett-e!?
Amit nekem még javasolt a gyerekorvos csecsemő korában, hogy vigyük el egy átfogóbb uh-ra (has, koponya, medence), amúgyis javasolná, de a foltocskákkal születetteknél előfordulhat, hogy valamelyik szerven is van nyoma. (Hogy pontosan mi, abba nem ástam bele magam.) Nálunk nem találtak semmit, úgyhogy megnyugodtunk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!