Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Használhat? Hányásos vírus...

Használhat? Hányásos vírus esetén használ a daedalonetta kúp? Megállítja a hányást?

Figyelt kérdés
nov. 30. 20:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
10%

Beteg a gyerek?

Az a baj a hányással,hogy az nagyon hamar súlyosan kiszárítja a gyereket. Olyankor már nem elég a hányás megállítása,ha elindult a kiszáradás,infúzió kell. És az infúzió mellé jó a kúp. Olyankor szájon át úgysem kaphat semmit.

Valamint nagyon fontos:

Hányás után 2 órán át TILOS enni vagy inni adni a gyereknek,mert a fertőzés miatt ez újabb és újabb hányást generál,és a gyerek hamar katasztrofálisan kiszáradhat.

Ha aluszékony,nem iszik, sápadt, gyenge, nem pisil, akkor sürgősségire kell vinni,ahol rendezik az ásványi anyag veszteséget és helyre hozzák.

Nem otthon kell kísérletezni,hogy hátha megússza!

nov. 30. 20:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem beteg csak az oviba tombol a hányásos vírus. Szeretnék felkészülni és tapasztalatok érdekelnének.
nov. 30. 20:38
 3/12 A kérdező kommentje:
Kevés esélyt látok rá, hogy ne kapja el
nov. 30. 20:39
 4/12 anonim ***** válasza:
27%
Már megint az összes hanyos vírust elkapó gyerek szülőjével beszélsz (1-es válaszadó), mint a másik kerdesednel. Gyerekem egyszer sem kapta el, úgy sem, hogy az egész ovi elkapta. És senki nem került emiatt kórházba, szerintem kúp nem jó rá, a hasmenés miatt.
nov. 30. 22:21
 5/12 anonim ***** válasza:

Hát én úgy gondolom, hogy ez nem kőbe vésett, hogy el fogja kapni. Én még lekopogom soha nem voltam ilyen hányós vírusban, én a felsőlégúti dolgokra vagyok fogékonyabb. Pedig én gyerekek közt vagyok.

És, amit még a környezetemből megtanultam, hogy ezt engedni kell, hogy kiürüljön, de nagyon kell figyelni a folyadékpótlásra. Kaját, ahogy írták nem szabad adni 2-3 órát várni kell, de ilyenkor szokott segíteni a nagyo hideg víz, kortyonként. Vannak kifejezetten kiszáradás ellen már olyan vízben oldódó készítmények, amik pótolják a fontos ásványianyagokat. Érdemes ilyenkor nem tiszta jéghideg vizet adni, hanem egy kis citromot, sót belekeverve. A gyógyszer lehet működik, de általában a hányással hasmenés is szokott járni..Normaflore, széntabletta, folyadékpótlás, diéta.

nov. 30. 22:26
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nemigen hat rá:

"A hazai gyermekgyógyászatban népszerűen használt hányáscsillapító kúpnak (dimenhidrinát és klórbutanol hatóanyagok) és tablettának (dimenhidrinát) a kutatások szerint nincs érdemi hatása fertőzéses eredetű hányásban"

[link]

Ettől még sokan esküsznek rá, ahogy a B6 vitaminra is. Mivel egy idő után magától elmúlik a hányás, sokszor úgy tűnik, hogy a gyógyszertől múlt el, pedig nem.

Nekünk az működött, hogy a hányásra való izotóniás italt vizezett sózott narancslével hígítottam addig, amíg a gyerek végre hajlandó volt meginni (minden plusz trükköt is bevetve, hűtve, szívószállal, de még a cumisüveget is elővettem). Nyilván a legjobb ha a rendes izotóniást issza, de ha az nem megy, akkor próbálj ahhoz minél hasonlóbb összetételűt. Az adagolásra figyelj, kiskanalanként kell kezdeni és fokozatosan lehet növelni, mert úgy kevésbé provokál újabb hányást. Mi sose szorultunk még infúzióra, de mindig végigment az egész családon.

nov. 30. 22:59
 7/12 anonim ***** válasza:
A hányás azért kell, hogy a test megszabaduljon a vírus toxinjaitól. A hasmenes is. Vírusfertőzes esetén hasfogót meg ilyesmit használni hasztalan, csak elnyújtod vele a folyamatot, azoknak a toxinoknak ki kell jönni.
dec. 1. 08:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Ez a 2 oras ido intervallum nalunk ugy nez ki, hogy a 4 eves hany 2 x. 20 perc mulva ker inni,enni, egy csomag keksz es ropi leul es bekajal es ennyi volt, megy utjara.

En 2 ket napig hanyok, meg ajultan fekszem a padlon. De akkor is iszom mindig. Ha nem, akkor kerulnek korhazba, igy meg nem.

dec. 1. 12:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.
dec. 2. 09:19
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem elkapta a fiam, pedig nem jár intézménybe. Apja hozta haza valahonnan. Főleg a hasa ment, napi 8-12x, de volt pár hányás is. Hasfogót ilyesmit nem szabad alkalmazni. Ha hányt utána 30 percig nem kaphat semmit, majd 1-2 korty vizet. Ha benne maradt, akkor pár perc múlva megint 1-2t. Lényeg, hogy ne terheld meg hirtelen a gyomrát. Nekünk a sós pufi meg a tápszer, víz ment egész nap. Szerencsére 600-800 mili lement neki, így nem száradt ki, de sokat fogyott. 1 hétig tartott a hasmenés (néha hányás) és még 1 hétig volt étvágytalan.

Neki utána székrekedése is lett, úgyhogy érdemes probiotikumot adni neki, mihelyst látod a javulás jeleit. És sokáig adni neki.

Elvileg ilyenkor 6 óránként kellene pisis pelusnak lennie, de ez nincs kőbe vésve. Ha nagyon nagyon bágyadt, annyira, hogy kelteni sem tudod szinte, vagy egyáltalán nem iszik, nincsen pisis pelus és bármit amit megiszik visszahány akkor kórház. A hasmenés egy fokkal jobb, mert akkor legalább átmegy a bélrendszeren a folyadék meg az étel és legalább valami fel is szívódik.

Nekünk ezeket mondta a doki meg a kórházban is a doki (bevittük mert nem volt pisis pelus, de nem tartották bent, mert ivott, meg inkább hasa ment mint hányt).

Valószínűleg amúgy nem fogja elkapni, ez nincs kőbe vésve. Plusz van gyerek, akin átmegy 1-2 nap alatt maximum és van olyan, mint a fiam, akinek 1 hét vagy több kell. Amúgy ekkor 11 hónapos volt.

dec. 2. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!