Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Normális hogy allergiateszten...

Normális hogy allergiateszten rosszul lesz, verejtékezni kezd egy gyermek es szinte félájult?

Figyelt kérdés

Ma vagyunk allergia teszten, és szurkálnak a gyerekek karjába valamiket. Aki kijött kisgyerek jókedélyü, mosolygós volt, majd pár perc és majdnem összeesett, le fektették a várakozó padra, verejtékezik. Ápolók nézték, nem tulajdonítanak neki egyelőre jelentőséget.

A gyerekem így ezek után nem akar bemenni a tesztre..és én is elbizonytalanodtam most.

Ápolók a karját nézik. Ki be járkálnak.

#szakrendelés #gyerek rosszullét kórházban
nov. 28. 10:15
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Csak mert szakrendelés is..

Amugy mi már túl vagyunk, de ezeknután a teszt után állandoan azt vártam mikor esik majd össze a gyerekem, kinyitottam a pulóverét, itattam vízzel, eltereltem a gondolatait, aztán vártam miért kell itt ücsörögni még 1 órát is.

Ezen kívül "IgE" antitesteket nem néznek pulmunológián, de adalékanyag allergiát sem(ami az ételek vagy gyógyszerek ösdzetevőiben vannak E-k, aromák szinezékek, csak mert bàrmi ami eper ízesítésű azután kiütéses lesz. Igy most derült csak ki hogy még gasztroenteorológiára is kérhetek időpontot, beutalót! Mikor mondtam a körzetinek már előre hogy adalékanyagokkal sem stimmel vmi! Nem csak a pollenek a bajom

A pulmonologiai doki arra tippelt, lehet csak keresztallergia.

(Igen lehet az is, de ezt csak gasztroenteorologiai vizsgálat tudná le is igazolni. Ahol szintén nem tudom antitest vizsgálat létezik e. Vagy mehetek arra a szűrésre is egy 3.helyre majd. Majd kinyomozom.)

nov. 28. 13:33
 12/25 A kérdező kommentje:

Pl az Aktil duo összetevői amire kiütései lesznek

"- Egyéb összetevők: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, xantán gumi, földieper aroma, kroszpovidon A-típus, aszpartám (E 951), karmellóz-nátrium, szilícium-dioxid."

Ott isba foldieper aroma.(eperre nem allergiás, attol semmi baja, de ha vmi eper ízesítésű arra igen, de ezt a pulmonolgia ki se mutatja. Szoval plusz köröket kell futnom. Kozben telnek a hónapok kezelés terápia nélkül.

nov. 28. 13:41
 13/25 anonim ***** válasza:
74%

És milyen kezelési, terápiát vársz?????

Egy allergia ha beigazolódik semmi mással nem jár mint hogy kerüli és nem fogyasztja. Picit kezdj el utána olvasni merf semennyire nem vagy tisztába. A gasztro nem plusz kőr hanem hogy teljes képet kaphassanak.

nov. 28. 13:45
 14/25 A kérdező kommentje:

Meg pl eper ízű vitaminok pl a Bérestől a Vitakid Kálcium és D gumivitamintol is kiütéses lesz. Igy en ettem meg a vitamint a végén..

Nem tudom hogy adjak a gyereknek kalcium szirupot mivel az egyetlent ami erre volt gyerekeknek "Robokid" kivonták a forgalombol. Es sehol hasonlot se lehet kapni. (Külföldöt nem néztem) Csak tablettákat amik persze nem oldódnak vizben meg azok inkabb valók felnotteknek meg bevonatosak meg minden más van bennük.

nov. 28. 13:47
 15/25 anonim ***** válasza:
Minek kell kalcium szirup???
nov. 28. 13:51
 16/25 A kérdező kommentje:

13 van olyan hogy "allergén specifikus immunterápia".

Éveken át tartó kezelés cseppekkel.

Nálunk a baj hogy évrol évre erősen súlyosbodnak a tünetei, es ebből csak züneti kezeléssel asztma is lehet nálunk meg nagy kockázattal is.

Kminden évben egyre durvább tünetei vannak. És sokkoló.

Mikor kicsike volt oké egy két csalánkiütés, később a fokozatos orrfolyások szezonban, még később masszív kötőhartyagyulladásokkal spékelve, legutóbbi évben szezonban meg máe teljes felső léguti elzáródás orrmandula daganat.

Nem kisléptékben súlyosbodik, hanem elég masszívan.

Az allergénspecifikus immunterápia alapja meg a konkrét diagnosztizálások, és antitest mérés ("IgE"). Ezek nelkul nem kezdenek el terápiát alkalmazni.

nov. 28. 13:51
 17/25 A kérdező kommentje:

15 fogak csontfejlodes meg ilyenek. Gerincferdulés gyanus is.

Meg mégis minek egy gyereknek kalcium ugyan? (Önmagában csak a táplálkozás nem fedi le, táplálékkiegészítésként kéne csak, nyilván nem kezelésről beszélek, habár elvileg allergia tuneteket is enyhit de erre most nem keresek rá, de nem igazolt a hatásuk erre.)korábban a Robokid sziruptol meg is látszott a körmein is hogy mikor vágtam, nem tört, repedt az ollo alatt hanem erős köremi is lettek. Szinte látványos volt a Robokid hatása. Es döbbenet hogy egyáltalan nincs piacon gyerekeknek kalcium szirup mikor hiergyorsan nőnek és kell a csontoknak is)

Szuletestol már a d meg K vitaminokat is adni kell egy időszakban. Minden kornak megvannak a maga szükségletei

nov. 28. 13:56
 18/25 anonim ***** válasza:

És azt tudod hogy vagy működik vagy nem?!

Egyébként meg irány a magán orvos ott sok sok pénzért meg fogják csinálni a vizsgálatot de egy magán laborban te is levetetheted a vérzést és azt vizsgálnak amit akarsz. Bár sokra nem mész!som esetben nem derül ki az allergia pontossága! És mielött beszélsz 2 allergiás gyermek anyukája vagyok aki már több orvost végig járt és ìgy is csak egyre több mindenre allergizálnak és más megoldás nincs mint hogy allergia ellenes gyógyszert kapjanak. Se fénnyel nem tudom táplálni se nagy buborékba sem tudom tartani!mégsem hisztizik hogy szegény gyerek egy prick tesztnél rosszúl van. Nyílván mivel te vetegségként fogod fel és ezt ő is tudja mert nem titkolom előtte ìgy persze hogy ő is szarul reagál le egy ilyen bagatel vizsgálatot.neked kéne rendbe tenni az agyadat és utána a gyerek is jobban lenne

nov. 28. 13:58
 19/25 A kérdező kommentje:

Olvass már utána az allergénspecifikus immunterapiának! Megvéd az asztma kialakulásátol is, megelőzésre is fontos! En nem akarom megvárni mig a gyerekem a saját szemem elott fulladni is fog! Már a legutolsó szezonban is sokkot kaptam!

A gyerekem meg nem reagál le sz.rul vizsgálatokat. Ilyet nem is írtam! Ilyen tekintetben ő egy kis hős. Altalában en vagyok kiborulva nem a gyerek. De nyilván nem mutatom neki ki, hanem erősitem támogatom!

Nem betegségként fogom fel nem is kategorizálom segova. A gyerekemnek akarok minosegi életet es nem azt nézni mozizni ahogy szenved! Es orrcseppezni meg tunetileg kezelni csak, mikor ráadásul erősen durvábbak a tünetei is! Egyre veszélyesebbek!

Magánorvosra nincs keret kvázi. Nem véletlen szakrendelésekre rohangálok tekintve hogy detto ugyanaz avvizsgálat. Magánok se tudnának többet max időt spórolni.

Az immunterápiás cseppek lesznek kb 30-50 ezer/hó inkább költök arra mint dokikra 50-100 ezreket, mert nem nyújt többet magán sem.

nov. 28. 14:14
 20/25 anonim ***** válasza:
🤣🤣🤣🤣
nov. 28. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!