Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 3 eves kislanyomnaknszem...

3 eves kislanyomnaknszem tengely ferdulese van. Kapott szemuveget csak cilinderes. Nagyon nehezen szokja meg. Allndo leveszi. Hogyan segitsek neki? Azonnal egesz nap hordja vagy fokozatosannis lehet?

Figyelt kérdés
nov. 22. 15:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a szemész szakorvos elmondta hogyan kell hordani,
nov. 22. 16:07
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Úgy kell hordani, ahogy az orvos mondta.
nov. 22. 16:41
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

Muszáj hordani, meg a kontrollokra menni. Biztasd, rajzoltasd, legyen most több közös program, amikor altívan hordja: rajzol, épít, csinál valamit, miközben hordja.

Ha nem szereti, az attól van, hogy a gyengébbik szemével már érezhetően rosszabbul lát. A javításhoz sok türelem kell.

Azért veszi le, hogy a jobbik szemével nézzen. Nem könnyű ilyenkor a szülők dolga.

Legyetek bátrak és leleményesek!

nov. 22. 19:56
 4/11 anonim ***** válasza:
32%

Én megnézetném egy másik szemésszel és beméretném a kapott szenüveget is egy masik optikában is.

Miért?

Mert a jó szemüveget nem veszi le a gyerek, mert érzi hogy jó.

1,5 évesen kapott szemüveget a kisebbik gyerekem. Onnantól kezdve hordja, csak egyszer vette le, amikor ki is derült, hogy elszúrták az optikában. Kicseréltük és rögtön szívesen viselte.

Pedig neki nem egyszerű a szeme. Nagy pluszos dioptria, plusz cilinder, tapaszoltuk is 2 éven keresztül szemtengelyferdülés miatt, most meg már túl vagyunk a műtéten.

nov. 22. 20:47
 5/11 anonim ***** válasza:
73%

"Mert a jó szemüveget nem veszi le a gyerek, mert érzi hogy jó."

Baromság. Jócskán nem vagyok már gyerek, de halálra idegesít a szemüveg. Kontaktlencsét hordok emiatt és a napszemüveget se bírom elviselni

nov. 23. 07:17
 6/11 anonim ***** válasza:
58%

Ovis kor alatt, könnyű elfogadtatni a szemtengely ferdüléses szemüvegeket a gyerekekkel, mert megszünteti a zavaró kettőslátást.

De ha már nagyobb a gyerek, és addigra agyilag elnyomta a második képet, akkor valójában csak egy szemmel néz, a másikkal meg rossz helyre fixál( nem a sárgafoltra megy a kép) és akár visszavonhatatlanul tompalátó lesz az a szeme.

Midenki hibázhat persze, nekem is csináltak egyszer ( a negyvenöt évnyi szemüvegviselés alatt) felcserélt dioprtiával szemüveget. De az ovis, aki letúrja magáról, az legtöbbször azért teszi, mert az ilyenkor adott szemüveg nem könnyít, mint a rövidlátó kamaszé, vagy a nagyapáé az olvasáshoz, hanem kemény munka árán javít csak.

nov. 23. 08:00
 7/11 anonim ***** válasza:
62%

6, az enyém ovis korban kapta. Legalábbis ovis volt 2,5 évesen és ugyanazt tudom írni, mint a 4-es válaszoló.

Ha egy ekkora gyerek leveszi a szemüveget, akkor erőltetés helyett előbb utána kell járni, hogy biztos, hogy jól mérték a szemét. Főleg, hogy ekkorának csak tágításban lehet bemérni, mert még nem olvassa a táblát úgy (akár dacból se).

Enyém se vette le, reggel az első hogy kéri. Ez azért érdekes, mert szemüveg nélkül is ügyesen legózik, gyöngyöt fűz. Fel se tűnt nekünk, hogy bármi gond lenne a szemével, a babakori szűrés is negatív volt, aztán egyik napról a másikra beszaladt a bal szeme. Cilinderes, erős pluszos szenüveget visel (+6+1,5cyl/+5+1,5cyl és ennél erősebb volt az első, én belenéztem elszédültem).

nov. 23. 08:26
 8/11 A kérdező kommentje:
A környéken a legjobb magan gyermekszemeszhez vittuk. Gondolom jol vizsgalta meg. Letezik hogy a maga a szemuveg nem jol keszult el?
nov. 23. 08:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Tágításban mérte?
nov. 23. 08:36
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként persze, hogy van, hogy rosszul készül. Tavaly voltam szemészeten, bemérték a szemüvegem és akkor tudtam meg, hogy az egyik lencse plain üveg, holott cylinderesnek kellene lennie dioptriával. Egyszerűen nem tették bele az elkészült lencsét és mivel én felnőtt tompalátó vagyok, nem is tűnt fel
nov. 23. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!