Ha kicsit köhög meg náthás 8 év körüli gyerek mivel kezeled vagy viszed egyből orvoshoz?
Igaz nem 8, hanem 3 évesem van. Orvoshoz csak akkor viszem, amikor hosszabb ideje köhög, hogy ráhallgasson a tüdejére. Vagy múltkor egy hét betegség után két nap múlva visszaesett, és egész hétvégén magas láza volt. Erre nekünk antibiotikumot írt fel az orvos, esetleges szövődmény miatt, de nem váltottam ki. Akartam várni néhány napot, mielőtt elkezdjük a kúrát. Vitamint szedettem addig vele, és magától meggyógyult 3 napon belül.
Egyébként én nem szoktam vitamint adni neki rendszeresen, csak amikor beteg. Eddig mindig bejött. (Olyankor én is szedek C+D-t, hogy el ne kapjam a gyerektől.)
Most 3 napig lázas volt de ezzel sem vittem mert úgysem adna rá semmit. Kis köhögéssel meg orrfolyással pláne nem.
Tea, c+d vitamin, inhalálás.
10 év alatt már kitapasztaltam hogy mikor viszem, mikor nem.
Csak elkapna valami kórságot a rendelőben.
Ha iskola időbe esik és annyira folyik az orra vagy éppen lázas hogy nem megy suliba akkor írok egy emailt és küldi az igazolást.
Ha nagyon letört, hány, hasmenése van amit úgy itélek meg hogy komolyabb akkor egyértelmű hogy viszem
8 évesnek már nem lisac szirupot hanem tablettás isoprinosint szoktak adni. A 4 éves lányom 2 éve nem volt beteg, most kapta a második lisac kúráját.
A nagyobb tablettásat kapja.
A doki sem tudja gyorsítani a gyógyulást, ha csak ennyi baja van. Nem viszem orvoshoz, csak ha már 2-3 napja lázas és nem javul, vagy egyéb tünetei vannak, amik viszont romlanak (pl. egyre rondábban köhög).
Némi megfázásnál C és D vitamint kap, hársfa teát és tudom, hogy sokan humbuknak tartják, de kenem teafa/citrom/eukaliptusz/vagy amire éppen kell olajokkal, plusz megy a párologtatóban is teafa, menta, vagy egyéb keverék. Ha köhög, akkor salvus vizes inhalálás, sós vizes orrspray. Ha dugul is, akkor Nasivin. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!