Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ilyen köhögésnél vinnétek...

Ilyen köhögésnél vinnétek orvoshoz / adnátok köptetőt?

Figyelt kérdés

Majdnem 7 napja beteg a 2 év 5 hónapos kislányom.

Első nap láz, orrfolyás volt. Az orrváladéka sűrű. Első naptól használom a Sterimart, sokat orrszívózunk, Salvus vízzel inhalálok napi 3x neki, 3 napja Nasivinezek is.

A harmadik naptól egyet-egyet köhintett szárazon, azonnal elkezdtem adni neki 1-1,5 teáskanál mézet/nap. 2 napja hol hurutusan, hol szárazon köhög napközben. A váladék a torkán vagy nem jön fel vagy egyből lenyeli (megbízhatóan nem válaszolt az erre irányuló kérdésemre.🙃) Úgy kb 15-20x viszonylag röviden (ennek 70%-a inhalálás közben vagy közvetlenül utána történik, de ekkor szinte csak szárazon), emellett a hangja néha (kb 3x egy nap pár percre) érdes. A gyerekorvosunk a 2. napon meghallgatta a kislányom, mert fájlalta a mellkasát, de akkor még nem is köhögött. A tüdeje akkor tiszta volt.

Nem kezdtem el neki köptetőt adni, mert egyszer azt mondta a gyerekorvosunk, hogy a méz nagyon jó köptető és egyelőre reménykedtem benne meg a Salvus vízben.

Ti ennyi köhögésnél adnátok köptetőt? Elvinnétek gyerekorvoshoz most vagy várnátok még elkezd jobban vagy csúnyábban köhögni?

Engem anyukám állandóan köptetőzött és arra emlékszem, hogy hetekig majd meg fulladtam a köhögéstől, néha hánytam is tőle. Nem vagyok ellene, de félek tőle. Ez a lányom első köhögése és ő az első gyerek.🙂

Most arra gondoltam, hogyha ugyanilyen marad a helyzet veszek neki Sirupret-et és kipróbálom azt, mint köptetőt, a Nasivint meg lassan elhagyom. (Egyébként Prospan szirup van itthon bontatlanul.)

Köszönöm előre is a válaszokat!

2023. jan. 23. 00:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha hurutos, akkor jobb ha felszakad. A köptető segítene feloldani. A száraz köhögésre meg pont hogy csillapítót szoktak adni. Ezért nem mindegy ,javarészt hogyan köhög. Ha nem javul vagy rosszabbodik, elmennék vele orvoshoz.
2023. jan. 23. 00:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia. A Tussirex Junior jó száraz és hurutos köhögésre is. Nekünk nagyon bevált.
2023. jan. 23. 00:30
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Fokhagymát etess vele sokat, elvileg az elmúlasztja a köhögést. Mondjuk lehet ilyen pici gyerek még nem fogja megenni, valamibe rejtsd el :D
2023. jan. 23. 07:06
 4/5 anonim ***** válasza:
A legújabb szakmai álláspont az, hogy ne kapjanak semmit köhögésre, csak mézet.
2023. jan. 23. 19:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Amikor múltkor hasonló volt nekünk is mézet javasolt a gyerekorvos, ezért nem is nyúltam azonnal köptetőhöz.
2023. jan. 24. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!