Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van még valami praktika,...

Van még valami praktika, ráolvasás, varázsige amivel véget vethetek a köhögésnek?

Figyelt kérdés

Az orvosok nem adnak semmit, mert nem akkut. Köszi.

A patikában csak a herbal swiss forró italport adják ki, abból már megittam 2 dobozzal az elmúlt két hétben.

Literszám iszom a csipkebogyós-mentás-gyömbéres-mézes-citromos teát.

5 napja már a hagymateát is bevetettem, kb fél kiló hagymát megittam már :D Abba is teszek mézet, meg citromot, szegűszeget.

Fokhagymát is eszem, meg tormát is.

Inhalálok, sós vízzel gargalizálok, de még mindig úgy köhögök, mintha fizetnének érte, éjszaka rohamokban tör rám, már-már hányásig. Torkom nem fáj, slejm nincs, csak hörögve köhögök, s olyankor csak töménytelen orrváladék jön. S a sok erőlködéstől durván bekeményedik a hasam. Ma már a bal vesém is elkezdett fájni.

Mindezeket elmondtam a háziorvosnak, nőgyógyásznak, csak a kezüket tárják szét, hogy teázzak és egyem a mézet.

Az elmúlt 7 évben kb csak az orrom folyt, pedig bölcsiben dolgoztam és ott aztán minden átfutott mindenkin, csak rajtam nem.

A terhességem 34.hetében járok.

2023. jan. 13. 20:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló betegségben voltam én is. 11 napig tartott a durva köhögés. Nekem első terhesség, korábban nem tartott ennyi ideig egyik sem. Sajnos kismamaként elég korlátozottak a lehetőségek. :/ A Herbal Swiss Italpor nekem nem jött be, sajnos az íze miatt keveset ittam belőle. Én kamilla teát főztem azt iszogattam, de úgy tudom abból se lehet túl nagy mennyiséget. Napi 1-2 pohárral ittam a sima mézes-citromos tea mellett. Szokták még javasolni a hársfateát is. Orrdugulásra tengervizes orrsprayt használtam. Nekem még kismamáknak is alkalmazható köptetőt ajánlottak : lándzsás útifű szirup, illetve úgy tudom a herbal swissnek is van köptetője.
2023. jan. 13. 20:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is benyeltem, 20 napig tartott és egyik napról a másikra múlt el. Egyedül az orrspray segített valamennyit.
2023. jan. 13. 20:49
 3/13 A kérdező kommentje:

11 napig...huh hát akkor te is megszenvedtél :(

Az orrom nincs bedugulva szerencsére. Viszont nekem semmilyen köptetőt, szirupot nem adtak amikor két hete torok fájással és nyelési nehézségekkel bementem a patikába.

Pedig akkor nagyon kellett volna.

Magam miatt annyira nem izgat ez a nyavalya, de a férjem sem tud aludni tőlem, hiába költöztünk külön helységbe :( Hajnal 5-kor kel, legalább még amíg tudja pihenje ki magát, de én sem tudok aludni, sem ülve, sem felpolcolva, plusz nem szeretném ha valami fertőzés vagy akármi rászállna a babára. Nagyon bosszantó már :(

2023. jan. 13. 20:56
 4/13 A kérdező kommentje:

20 napig...egyre jobban érzem a bíztatást :)

De akkor mindennemű csodaszer nélkül kitudtatok jönni a betegségből. Ez az azért jó hír.

2023. jan. 13. 20:57
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is fulladós rohamokan köhögtem hányásig, éjszakánként nem aludtam semmit vagy ülve picit beszunnyadtam. Akárhányszor hívtam az orvos, az aszisztens lerázott és mondta, hogy ne menjek be vizsgálatra, mert a többi beteg között még több szutykot összeszedek. Na ezt 3 hét után meguntam, egy laza 2 órás várakozás után az orvos behívott és kiderült, hogy durva terhességi refluxom van. Kaptam rá vényköteles gyógyszert, lassacskán egyre jobb. Szóval néha teljesen más áll a háttérben, mint amire gondolunk. Én is inhaláltam,megittam egy csomó teát stb, dehát nyilván nem segített, mert tök más a bajom.
2023. jan. 13. 22:02
 6/13 A kérdező kommentje:

Remélem kilábalsz a refluxodból minél hamarabb!

A refluxot eddig betudtam azonosítani, mert konkrétan ömlött a savas nyál a számból ami szétmarta a nyelőcsövemet is. De ilyen eddig kb 3 alkalommal volt.

Remélem nálam nem valami ilyen rejtett reflux van a háttérben.

2023. jan. 13. 22:09
 7/13 anonim ***** válasza:
Segíteni nem tudok, de most nyaltam be a lányomtól az ő kéthetes köhögős vírusát és azt hiszem a leírásod alapján jó buli lesz bssszameg...
2023. jan. 14. 00:11
 8/13 A kérdező kommentje:
Oh, hát minél hamarabbi kiláballást kívánok neked, reméljük te leszel a gyorsan gyógyuló kivétel.
2023. jan. 14. 07:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Izlandi zúzmót próbáltad?

A tusirex nekünk nagyon bevált, de nem tudom terhesen lehet e van belőle gyerek az hátha, legalább éjszakára hogy aludni tudj.

2023. jan. 14. 09:08
 10/13 A kérdező kommentje:

Azt nem várandosan próbáltam, de semmit sem használt. A homeópátiás szerek az esetek nagy részében lófüttyöt sem értek nálam, pedig sokszor futottam neki, hogy ne gyógyszerrel tömjem magam, hanem hátha segít valami alternatív dolog.

Ez a herbal swiss is tök jó, mintha folyékony mentolos rágógumit innék, meg is ittam 2 dobozzal, de kb a szomszédnak is adhattam volna azt a pénzt, amit belefektettem :(

Csak az az érdekes, hogyha itt a fórumon rákeresek megfázásos kérdésekre, 3-4-5 évvel ezelőtt orvosok és gyógyszerészek javaslatára Mebucainoztak, meg ilyen olyan szirupokat ittak a beteg kismamák.

Aztán 1-2 éve, meg senkinek semmit nem lehet. Persze értem, hogy a terhes nőkkel nyílván nem fognak gyószer kísérleteket végezni, hogy megtudják minek milyen hatása van a magzatra. Csak bosszantó, hogy az ember tehetetlenül szenved, és aggódik egy még ismeretlen kisember életéért, és már lassan a sz*rt is megenné, már bocsánat, csakhogy rendbe jöjjön.

2023. jan. 14. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!