Hogy szívjam ki a 8 hónapos orrát,ha ellenkezik? Ismeri a porszívót,2-3 naponta szívjuk az orrát,de most,hogy nagyobb egyre jobban ellenkezik.most ráadásul muszály is szívnunk,mert taknyos,de csak beleiztadunk mindketten
Én sem gondolom ördögtől valónak,én csak arra akartam célozni, hogy közel sem olyan életmentő,mint ahogyan marketingelve van.
A kérdésben az áll,hogy mind a ketten beleizzadnak a folyamatba, feltételezem,hogy a nagy sírás közepette bőven visszatermelődik,amit erőszakkal le akartak szívni. Ha olyan létfontosságú lenne, Magyarországon nagyítóval kellene keresni a szövődményes eseteket, mandulaműtét meg grommet sem lenne.
Persze mindenki abban hisz amiben akar, csak éppen a valóság nagyon az ellenkezőjét mutatja.
Hat nem tudom; nalunk siras ide vagy oda, szuperul mukodik az orrszivas.
De kinek mi.
Lehetne orrot mosni is, de el nem tudom kepzelni ezt hogyan viszem vegig egy siro gyereknel.
En ertem hogy mukodik, magamon alkalmaztam is, amikor legutobb volt egy durva betegsegem :D
Nem ez a kerdes.
Egy siro, vergodo, ellenkezo gyereknel, aki egy masodpercig se marad nyugton, kapalozik, stb, hogyan?
Ezt nem latom. Nyilvan ha mar nagyobb, megbeszeled vele, oke. De most meg nem tudom megertetni a 1,5 evesemmel ezt, viszont nagyon nehezen visel mindent, ami azzal jar, hogy ot “piszkaljuk”.
Pl egy sima orrcseppet is kihivas neki adni, de akarmilyen gyogyszert is.
Mi 6 hónaposan kezdtük először, nem fogtuk le,egyszerűen csak a csap fölé tartottuk. Mai napig néha picit sirdogál az elején de nem vergődik vagy ilyesmi. Tenyleg olyan gyorsan átmegy a víz szinte észre sem veszi az ember. Szerintem itthon azért ilyen nagy küzdelem ez az egész,mert egy hangosan zúgó eszközzel közelítenek a gyerek felé,amitől érhető módon sok gyerek megijed. Őszintén nem tudom,otthon miért tolják ezt ennyire.
Orrszívót itt is használnak persze, de inkább akkor amikor szükseges, etetésnél alvasnál,ha a babát zavarja. Itt ilyet még nem hallottam, hogy minél többször kell szívni, hogy ne legyen szövődmény, ennek ellenére amúgy nem gyakoriak.
Befekteted a lábad közé a hátára, a feje van feléd a két combod között. A karjait beteszem a combod alá, a fejét hogy ne tudja elfordítani szintén a két combod tartja, a kezeid szabadok.
(Kb fél percig tart és erre azt mondja valaki traumát okoz a gyereknek, közben meg ha kell ha nem viszi a Dévény tornára, ahol végignézi ahogy egy órán keresztül üvölt a gyereke...)
A Dévény pont ugyanolyan mint az orrszívó porszívó,csak a magyarok ismerik és istenítik őket. Máshol hallomásból sem ismerik. És miért? Talán azért mert számos más módszer van ami ugyanolyan hatásos, csak gyerekbarátabb. A Dévény arra jó,hogy a szülők pénztárcáját vékonyítsa. A sima mozgásfejlesztő gyógytorna pont ugyanolyan jó az állami ellátásban. De persze azonnal Dévényeshez küldik a gyereket,mert csak az a jó. Ha ilyen önzetlen terápia lenne sokkal inkább lenne az állami ellátásban is,de ez is csak a pénzről szól,semmi másról.
Mo leragadt valahol nagyon rég, nem hajlandó fejlődni, napestig kehetne sorolni,hogy a gyermekgyógyászatban milyen protokollok vannak, amiket csak M.ON. alkalmaznak. Fenékben lázat mérni,indokolatlan kúpozás, kalcium allergiára, fülfelszúrás, orrszívó porszívóra szerelve,levegőhöz szoktatás. Ezeknek a dolgoknak semmi tudományos alapja nincs, ha volt is az orvoslás mára már rég megcáfolta. De persze ugye tudjuk,hogy Európa hülye, csak magyarország a helikopter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!