Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mindenképp kell szívni a...

Mindenképp kell szívni a gyerek orrát? És ha igen mikor?

Figyelt kérdés

Még nem sikerült, egyszerűen ketten nem tudjuk lefogni egyszerre a kezeit és a fejét. Ráülést a kezeire meg túl erősnek érzem egyelőre.

Már meggyógyult, de az orra folyik még. A bölcsiben azt mondták szokjak hozzá, mindenkinek egyfolytában folyik, nem múlik el sosem.

Ebben az esetben is naponta kéne szívjam neki? Ha kifolyik és nincs eldugulva, akkor is kell?

Vagy csak ha sűrű és el van dugulva?

Olvastam hogy be kell fúni orrsprayvel és utána kiszívni, de befújni sem sikerült, a fele a szájába, másik fele a szemébe ment...

Nagyon nem szeretném, ha ezt naponta kellene csinálni.

Betegsége alatt sem szívtam, mert nem sikerült, meg percenként folyt neki. Folyamatosan termelődött újra, percenként mégsem szívhatom.

Légyszi ne bántsatok, nem akarok rosszat neki azzal, hogy nem csinálom. Tudom, legyek határozottabb meg ne sajnáljak ráülni se mert az ő érdeke, de egyelőre küszködünk.

2 éves, még nem tud orrot fújni. A szájával ad hangot és úgy imitálja.

okt. 4. 09:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
35%
#Bogica biztos nagyon sanyarú gyerekkorod lehetett,mert abban az időben még nem álltak az anyák halálfélelemmel percenként porszívóval a gyerekágy mellett. Hihetetlen hogy ezek a kényelmi eszközök mennyi paramamit termelnek ki és ez csak rosszabb lesz.
okt. 4. 15:52
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem nagyon volt beteg eddig, vagy minimálisan folyt az orra. Éjszaka jól alszik, nem szörcsög semmikor.

De köszönöm a tippeket, sikerült kiszívni, viszont 2 perc múlva ugyanúgy folyik neki.

Ti hány percenként csináljátok? Vagy a naponta hányszor indokolt szerintetek?

Mert én továbbra is úgy érzem semmi értelme. A gyerek viszont sikítva sírt utána.

okt. 4. 16:30
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Csememőként amikor az alvást és evést gátolta igény szerint.

Máskor csak megtöröltem. Most 3 éves egészen jól megyeget az orrfújás, szívni nem szívom nincs eldugulva meg semmi.

Ez egy babona egy minél többször szívod,annál jobban elkerülöd a szövődményt,gondolj bele logikusan, már rég éhen-haltak volna a gyermek fül orr gégészek,nem lenne sem középfülgyulladás, sem mandulaműtét meg semmilyen tubus, ha ilyen jó az orrszívás. Annyi változott a 80as évekhez képest,hogy ma már kevesebbet szúrnak,mert van korszerű gyógyszer, meg kíméletes műtétek,de a betegség ugyanúgy megmaradt.

okt. 4. 16:42
 14/14 anonim ***** válasza:
Én alvások előtt szívom egyedül. Napközben nem szekálom ezzel, akkor csak letörlöm az orra alól, hogy azért mégse azt nyalogassa.
okt. 4. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!