Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mindenképp kell szívni a...

Mindenképp kell szívni a gyerek orrát? És ha igen mikor?

Figyelt kérdés

Még nem sikerült, egyszerűen ketten nem tudjuk lefogni egyszerre a kezeit és a fejét. Ráülést a kezeire meg túl erősnek érzem egyelőre.

Már meggyógyult, de az orra folyik még. A bölcsiben azt mondták szokjak hozzá, mindenkinek egyfolytában folyik, nem múlik el sosem.

Ebben az esetben is naponta kéne szívjam neki? Ha kifolyik és nincs eldugulva, akkor is kell?

Vagy csak ha sűrű és el van dugulva?

Olvastam hogy be kell fúni orrsprayvel és utána kiszívni, de befújni sem sikerült, a fele a szájába, másik fele a szemébe ment...

Nagyon nem szeretném, ha ezt naponta kellene csinálni.

Betegsége alatt sem szívtam, mert nem sikerült, meg percenként folyt neki. Folyamatosan termelődött újra, percenként mégsem szívhatom.

Légyszi ne bántsatok, nem akarok rosszat neki azzal, hogy nem csinálom. Tudom, legyek határozottabb meg ne sajnáljak ráülni se mert az ő érdeke, de egyelőre küszködünk.

2 éves, még nem tud orrot fújni. A szájával ad hangot és úgy imitálja.

okt. 4. 09:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
32%

Én nem szívtam, ha folyt.

Inkább akkor, mikor már gyógyult, és alvás után gallottam, hogy szörcsög.

Szerencsére egész jól viselte a szívást, de viszonylag hamar megtanulta fújni az orrát is (most múlt 2), így már nem igazán kell.

Szóval gyakoroljátok a fújást is minél hamarabb, ha megy, akkor nem kell kínozni a szívással...

okt. 4. 09:59
 2/14 anonim ***** válasza:
82%

Ráülni???!!!🤣🤣🤣🤣

Leülsz terpesz úlésbe a feje a lábad közt a keze a lábad alatt.

Nem fáj neki bár nyilván nem szereti ,de fontosabb hogy ne kapjon arcüteg gyulladás és ne kelljen antibiotikum.

1 ember simán megold egy órrszivást. Ha neked jó úgy hogy a taknyát nyalja mert folyik akkor nosza rajta.

okt. 4. 10:10
 3/14 anonim ***** válasza:
81%
Érdemes szívni. Nem csak azért, mert az eldugult orr rettentő kellemetlen, hanem mert lassabban gyógyul, ráadásul az ott pangó váladék nagyon könnyen okoz arcüreggyulladást. 30-40 éve még nem voltak ennyire jó otthoni orrszívók nagyon sok gyereknek volt legalább egyszer felszúrva az arcürege és átöblítve. Amíg nem képes rendesen kifújni, időnként kell szívni.
okt. 4. 10:27
 4/14 anonim ***** válasza:
74%

Terpeszbe ülsz. Gyerek lábai a lábad alatt, a kezei szintén..veled szemben fekszik. És hajrá.

Fontos szívni naponta többször, hogy tisztuljon az orrjárat és a melléküregek.

Előtte sterimarral be kell fújni.

Ez a gyerek érdeke. Te is orrot fújsz,ha szükséges! És nem 1x egy nap.

okt. 4. 10:27
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
3-as leírta nem ráülni kell. Kisfiam egy éves lesz. Eddig 3-or volt beteg abból kétszer nátha is volt. Én szívtam neki első két alkalom után már nem is sírt, de nyilván ez gyerekfüggő alírom. Egyik alkalommal kórházba voltunk lazgörcs miatt ott az egyik anyát pont hasonlóért cseszték le mint téged. Nem szívta sosem. Igen van akinek semmi baja nem elsz, hogy nem szívták az orrát, de mi van, ha a te gyereked az akinek meg baja lesz.
okt. 4. 10:50
 6/14 anonim ***** válasza:
81%
1#-es, te sem fújsz orrot akkor, ugye? Fantasztikus lehet...:D
okt. 4. 10:53
 7/14 anonim ***** válasza:
63%

En ilyenkor mar nem szivom, ha folyik de nincs ugy eldugulva neki, de csak mert egy minimalisan megtanulta kifujni 1,5 evesen. Utanozta a ventillatort nyaron, ugy, en magamtol nem tudtam ravenni :D

Kapott orrsprayt es akkor hagytam, hogy fujja.

Viszont amikor massziv takonykorban van es el van dugulva rendesen az orra, akkor persze szivom neki, muszaj, mert ez mar nem jon ki egy kis fujassal.

okt. 4. 10:57
 8/14 Bogica0616 ***** válasza:
60%
Elég gusztustalan, ha saját taknyát kell nyalogatni és megennie, mert nem vagy képes kiszivni. Eddig 2 év alatt sosem volt beteg? És igen lassabban gyógyul és különböző felülfertőzés kaphat tőle és igen akár percenként kell szívni, ha masszív takonykor van. Próbáld ki, hogy te sem fulyod ki az orrod, ha beteg vagy milyen lesz, utána döntsd el, hogy szivod e neki.
okt. 4. 12:11
 9/14 anonim ***** válasza:
62%

Múltkor egy kérdés alá írtam, hogy a gyerekem üvölt az orrszivastól, hogy én ottmit kaptam. Nekem jöttek, hogy nem is kell szivatni neki, mert más országokban nincs is ilyen, és a gyámügy elvenné a gyereket tőlem stb...

Ettől függetlenül igenis szívni kell neki, ha kellemetlen ha nem. Ha te náthás vagy, te sem fujod ki? El sem tudom képzelni, hogy tud úgy aludni, hogy nem szivod ki neki.

okt. 4. 13:26
 10/14 anonim ***** válasza:
45%
Ha kifolyik neki akkor gondolom nem érezheti annyira rosszul magát. Amúgy meg ha kételyeid vannak érdemes angolul olvasni szakirodalmat erről, ott van igazán lehántva a lepel az elmaradott magyar orvoslásról. Semmit nem csinálsz rosszul,sőt nagyon is jól,hogy nem kínzod feleslegesen a gyereket.
okt. 4. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!