24 hetes kismama vagyok 20 hetes genetikán echogen belek ábrázolódtak illetve nem lehetett látni az epehólyagot sem . Ma voltam ultrahangon a helyzet változatlan genetikai tanácsadáson magzatvíz vizsgálatot javasoltak de nem fogadtam el?
"genetikai tanácsadáson magzatvíz vizsgálatot javasoltak de nem fogadtam el"
És miért nem? Nem akarod tudni, mi van? Szerintem nem a gyikes válaszadóktól kéne csodát várni. A tanácsadó talán jobban tudja.
Miért nem fogadtad el?
A kombinált teszt csak 3 genetikai betegségre szűr, azon kívül még millió féle létezik, ráadásul 26 évesen még fiatal vagy, a korod lefelé torzítja az eredményt.
A torch vizsgálatnak ehhez semmi köze, azon azt nézik neked nincs-e valamilyen a magzatra káros vírus fertőzésed, semmi köze a genetikai rendellenességekhez.
A hiányzó epehólyagra ezt írta a Chatgpt:
Nem látható epehólyag:
Az epehólyag hiánya az ultrahangon szintén többféle problémát jelezhet:
Fejlődési rendellenesség: Előfordulhat, hogy az epehólyag fejlődési problémák miatt nem alakult ki megfelelően. Ennek következtében a baba születés után máj- vagy epeúti problémákkal szembesülhet, például biliáris atresiával, amely egy ritka, de súlyos állapot.
Genetikai vagy kromoszóma-rendellenesség: Az epehólyag hiánya is kapcsolatba hozható bizonyos genetikai rendellenességekkel, például Down-szindrómával vagy más kromoszóma-problémákkal.
(Az echogen beleknél az ártatlan dologtól a genetikai rendellenességig |szintén említi a Downt| mindenfélét felsorol, mint opció.)
Én biztos mennék magzatvíz-vizsgálatra. Persze ha belegondolok, hogy 24 hetesen már úgymond mindegy, ki kell hordani a terhességet, de én akkor sem akarnék még 10x héten át agyalni, mi lehet, hanem tudjam, mi vár ránk.
Az egyik hülye a sok közül 8 év után lett terhes (5 sikertelen inszem, 2 lombik), de mégis azonnal ment volna magzatvíz-vérelre, ha a szakember azt mondja neki, nem dugná homokba a fejét.
Mivel tudni akarná mivel áll szemben.
Ja igen, magamról beszélek. #2 voltam.
#6 Mi is 3 évet várunk, én is lombikoztam, de beteg gyereket nem vállaltam volna. Ha egyszer sikerült teherbe esni beteg babával, jó eséllyel sikerülne egészségessel is.
A lombik (főleg ha ICSI volt) növeli a genetikai rendellenesség kockázatát, rajta volt a papíron, amit alá kellett írnod leszívás előtt. Lombiknál alapból nem a kombinált tesztet szokták javasolni, hanem nipt tesztet. Amúgy azt sem lett volna késő csináltatni a 20. hetes UH után se, és csak akkor csináltatni magzatvíz mintavételt, ha a nipt pozitív, de 4 hétig csak ültél az információn.
Kérdező , most miert a hiszti ?
Te kérdeztél valamit mi válaszoltunk, vagy most azt várod , hogy itt a nyolc általános iskolás végzettséggel valaki megmondja neked a tutit ?
Értem én hogy Inszemináció meg lombik , De most még 16 hétig azon aggódsz hogy milyen baja lehet a gyerekednek?
Egyáltalán életképes lesz-e?
előző vagyok, és igen tudom miről beszélsz , négyes fokú endometriózissal 10 év után lettem terhes miután mindenki azt mondta hogy 0% esély van rá.
Itt nem te vagy az áldozat, ne állítsd be annak magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!