Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hányás-hasmenésnél még szokás...

Hányás-hasmenésnél még szokás a szigorú diéta?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt olvasom, hogy nem kell diéta, egyen/igyon ami jól esik. (Nyilván nem pacalt.)

A dokink viszont nagyon szigorú diétát ír ilyenkor elő. Hányás után órákig semmit nem kaphat a gyerek, csak vizet. De órákig.

Ez normális? A gyerek meg sír, mert éhes. :/

szept. 25. 09:17
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem jó a diéta. Sok étel nehéz, egyébként is megviseli az emésztést. Csak még jobban fájnak a pocak, ha egyáltalán nem figyel oda valaki ilyenkor az étkezésre.

De ez túl szigorú, hogy semmit sem ehet. Viszont az is számít, hogy pontosan mi okozza és mennyi ideje tart. Ha semmi nem marad benne huzamosabb ideig, akkor nagyon oda kell figyelni.

Az totál nem lenne normális, hogy egyen összevissza, aztán majd legfeljebb kihányja, stb., az elég megterhelő a szervezetnek.

szept. 25. 09:24
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk a kórházban a legújabb szokás szerint kóla+ropi.
szept. 25. 09:54
 3/7 anonim ***** válasza:
73%
A kóla tényleg jó mindenféle gyomorbántalmakra. Kicsit kikeverem a szénsavat, hogy ne legyen túlságosan sok benne.
szept. 25. 09:56
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
Ha vírus okozza, nem szükséges a drasztikus diéta, viszont, ha szervi baja van, pl. gyomorhurut, stb, akkor igen.
szept. 25. 10:00
 5/7 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom mit lehet ezen lepontozni. Ha egyszer a kórházban megmondták, hogy elavult már a tea+ keksz, helyette kóla+ropi és azt alkalmazzuk.
szept. 25. 14:19
 6/7 anonim ***** válasza:
5: de az se megterhelő, nem bármi és bármennyi, amit csak akar.
szept. 25. 19:39
 7/7 anonim ***** válasza:
71%
#5 Ez nem új, én már a 90-es évek végén kóla+ropit kaptam hányásra. Szerintem pont a cukor, a szénsav és a koffein benne a lényeg, a ropiban meg a gyors szénhidrát. (szóval a zéró kóla kikevert szénsavval pont nem ér semmit).
szept. 25. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!