Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 6 éves oltáson mit csináljak...

6 éves oltáson mit csináljak ha ellenáll?

Figyelt kérdés

Most 6 éves a lányom és oltásra kell vinnem, eddig sose hagyta csak könyebb volt lefogni

Na de màr - évrs

2024. aug. 15. 10:45
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
79%
Majd együttes erővel.
2024. aug. 15. 10:47
 2/50 anonim ***** válasza:
100%
Hát érdemes vele erről beszélni előre, hogy mi fog történni és miért. Miért van erre szükség, miért okoz problémát ha ellene van. Azt is meg lehet mondani, hogy az oltást így is úgy is beadják, de neki is sokkal jobb, ha nem kell lefogni, gyorsabban túl van rajta. A sírás nem tilos.
2024. aug. 15. 10:49
 3/50 anonim ***** válasza:
78%
Nálam nem oltás volt, csak beteg voltam, és háznál adott be injekciót a gyerekorvos. Anyámmal nem tudtak eléggé lefogni, átjött a szomszéd is segíteni. 5-6 éves voltam, tisztán emlékszem rá.
2024. aug. 15. 10:52
 4/50 anonim ***** válasza:
44%

Basszus, a 4 éves gyerekemtől zokszó nélkül vettek vért az orrmandulaműtétje előtt. Hogy? Fel lett rá készítve, iszonyat sokat beszélgettünk, szerepjátékoztunk, olvastunk róla - és igazából nemcsak előtte, hanem úgy általában.

Persze, sírhatott volna, ha jól esik neki. Nem tiltottuk. Viszont az, hogy együttműködő legyen, az elvárt. Befelé menet 1000x elmondta, hogy ő nem szeretné a vérvételt. Elmondtuk, hogy megértjük, mi se szeretnénk az ő helyében, sőt én se szeretem, ha vért vesznek tőlem. Az a baj, hogy ahhoz jobban legyen ez kell. Ezt meg kell csinálni. Ottleszünk mellette. Nálunk kapott nyalókát utána. (Akár jutalmat is beígérhetsz, szerintem ilyen szituban nem gáz - pedig nem vagyok híve a mindenért tárgyi jutalmat adni)

De egyszerűen egy 6 éves gyereknek már meg kell értenie, hogy mi az ami szükséges, és miért, és mikor fejezheti ki nyugodtan a nem tetszését, és mikor nem ellenkezik. Az, hogy fél és tart tőle, az természetes. Az, hogy ezen nem tud túljutni még a te/ti jelenlétedben sem, az szerintem 6 évesnél már nem annyira.

2024. aug. 15. 10:56
 5/50 anonim ***** válasza:
75%
Figyelj, meg lehet vele beszélni. 6 éves, 1 hétig folyamatosan puhítani kell, és meg fogja érteni.
2024. aug. 15. 11:06
 6/50 anonim ***** válasza:
45%
Az a lehető legrosszabb, ha lefogjátok erőszakkal. Traumát okozhat. 6 éves, nem pici baba. Elmondod neki, 2 perc az egész, muszáj, okos nagylány, ki fogja bírni, nem baj, ha sír, de ezen most túl kell esni, utána meg elmegyünk fagyizni, állatkertbe, mittudomén. Legyen valami motiváció, ha 2 perc fájdalmat elvisel, utána szuper napotok lesz, vagy legalábbis ne csak a fájdalom, erőszak kombón kattogjon, hanem azon, mi lesz utána, ha okos nagylányként kibírja a szurit.
2024. aug. 15. 11:23
 7/50 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy a 4-es jókat írt, meg a 6-os is jót írt. Sírni meg nem szégyen.
2024. aug. 15. 11:44
 8/50 A kérdező kommentje:
De ő olyan hogy pl 3 évesen magának kérte a fülbelövést de le kellett fogni hogy bele nő mozduljon
2024. aug. 15. 11:47
 9/50 anonim ***** válasza:
60%

Egy rakás mesében, könyvben van szó az oltásról. Csak hogy messzebbre ne menjünk, Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok c. könyvében, de vannak külön orvosos könyvek (pl Scolar kiadónak). És szerepjáték, szerepjáték, szerepjáték. Ő szúr meg téged, mint orvos, majd te őt.

Szerintem ha neurotipikus a gyerek - vagyos nincs semmilyen elmaradása, kódja, stb. - akkor 6 évesen fel lehet rá készíteni, hogy egy oltást végigcsináljon anélkül, hogy le kelljen fogni.

2024. aug. 15. 11:49
 10/50 anonim ***** válasza:
56%
9, a nem neurotipikus gyerekemet se kell lefogni, mar 1,5 évesen se kellett. A 6 éves oltása annyi volt, hogy "juj", és kész.
2024. aug. 15. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!