Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » A bélelzáródásnak mik a...

A bélelzáródásnak mik a tünetei? 3,5 éves gyermekem 4 napja nincs széklete és nem is próbálkozik. Lehet csak ennyi a tünete? Nem panaszkodik hasfájásra. Természetesen holnap hívom az orvost.

Figyelt kérdés
júl. 28. 17:59
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

LaxaClean glicerines mini-klizma gyermekeknek székrekedés ellen.Nálunk amúgy ez használt, hátha megússzátok a kórházi kúpozást vagy beöntést.

Elvileg amúgy fel lenne puffadva a hasa, fájdalmai lennének.

Volt esetleg mással aki esetleg nem mondta, hogy volt nagyvécé? Mert fura hogy 4 nap után mégcsak nem is próbálkozik, mert az enyém ráült a wc tök sokszor meg nagyon fel volt már puffadva.Mondjuk én aztán 4. nap este bevittem ügyeletre mert szenvedett.

júl. 28. 18:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Ahogy kiírtam a kérdést kakált is, keveset, de kakált. Nem valóban nem is próbált kakilni napokig és nem értem miért. A dulcosoftot kezdtem el neki adni, teljesen jó a kaki állaga. Múlthéten is volt egy ilyen körünk, akkor 3 nap volt, akkor szorulása lett adtam neki a lexa cleant és kijött. Utána gond nélkül kakilt és most megint ezek a kaki kentes napok. Nem értem mert nem fordult elő ilyen eddig
júl. 28. 18:20
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk a gyereknek pszichés alapon volt. Oviban nem akart kakálni visszatartotta, otthon meg nem kellett.Aztán ugye a 4-5.nap után meg már annyira besült neki hogy nem jött ki máshogy. 1-2 hónapig volt ilyen gond. Mi akkor, hogy rendeződjön adtuk neki orvosi javaslatra a Laevolac szirupot.De lehet amúgy attól is hogy több rostost eszik, de nem iszik eleget pld vagy túl kevés rostot túl sok ultrafeldolgozott ételt eszik. Túl sok olyan élelmiszert ami fogja a hasát akár.
júl. 28. 18:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem volt kemény gondolom a dulcosoft miatt. De úgy tűnt a napok alatt, hogy ingere sincs.
júl. 28. 18:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Ezért ijedtem meg
júl. 28. 18:48
 6/8 anonim ***** válasza:
71%

Amúgy én extra szűz olívaolajat szoktam neki adni egy teás kanállal, az szépen meghajtja.

Egyébként valóban lehet ennek lelki oka is.

júl. 28. 19:19
 7/8 anonim ***** válasza:
71%

Irtam az előző kérdésedhez is, es szerintem továbbra is belefér a psziches kategoriaba. Fel tud borulni a rendszer egy aprósagtol is, plane ha mar egy ideje téma ez az egesz. Én gyerekkent emlekszem, 3-4 naponta jártam, nyilvan nem egeszseges, allitolag ovi kezdéstől volt ez, és sok evig tartott. Nem szenvedtem tole, mert hogy nem is kellett.

Visszaterve hozzatok, ha pl. nem iszik eleget, az is sokat tud rontani a helyzeten, vagy ha pont az elmúlt napokban kevesebb rostot evett, bármi. Az ivás nagyon fontos.

júl. 28. 19:21
 8/8 anonim ***** válasza:
29%
Laevolac, de nem 1-2 alkalommal, hanem legalább 3 hét, 1 hónap kúraszerűen
júl. 28. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!