Gennyes, gyulladt ujj + oltás. Csak én gondolom túl?

Figyelt kérdés

A 3 hónapos babámnak a körme alatt és a körme mellett gennyes, gyulladt lett a bőr. Nem tudom mitől, ma beszélek az orvossal. 2 nap múlva kell mennünk oltásra. Ez már módosított oltás idöpont, a gyerekorvosunk kb kiröhög ha emiatt akarok új idöpontot kérni, de attól tartok, hogyha lázas lesz 2 nap múlva nem tudom majd mitől: az oltástól vagy a gyulladt ujjtól.

Tudom, hogy kicsiknél ritka a láz, de neki az első oltástól és egy pici náthától is felment a láza már, szóval tuti be fog lázasodni.

Ettől ti beoltatnátok? Ma szerda van, pénteken kapná az oltást. Új időpontot oltásra egy gyulladt ujj miatt tuti nem fognak adni.

2024. jún. 5. 06:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
64%

10-es, 1 eves. Tok jo lenne, de sirogorcsot kap az idegenektol es vergodik mint egy halacska. A koromvagast nekunk hagyja, de idegeneknek nagyon nem.

Sokat jarkalunk orvoshoz mas okbol, ott szakszeruen 4-en le tudjak fogni, ha valami van. De egy pedikurosnel azert ez nem mukodne..:(

2024. jún. 5. 11:26
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyél rá mérget. A lányom már akkor sír, ha csak szóbakerül az orvos, a pedikűrösnél mégsem volt gond. Ezért mondom, hogy olyanhoz kell vinni, aki foglalkozik gyerekekkel. Nálunk először ismerkedtek, mutatott neki dolgokat, beszélgettek, és csak akkor nyúlt hozzá, mikor engedte. Én is tartottam tőle, hogy eredménytelen lesz, de jól ment. Mi egy csúnyán beszakadt körömmel mentünk, amihez itthon egyáltalán nem lehetett hozzányúlni.
2024. jún. 5. 12:00
 13/13 anonim ***** válasza:
51%

11, ha sírógörcsöt kap az idegenektől akkor jobb lenne szocializálni azt a gyereket, mert később még több gondotok lesz vele.

Kérdező, egy gennyesedő ujjseb nem indok az oltás elhalasztására, viszont ki kell tisztítani és le kell fertőtleníteni.

Nem is értem egyesek hogyan képesek gyereket vállalni ilyen alapvető tudás nélkül. Ha a saját ujjad lenne gennyes, akkor mit tennél? Ugye kipucolnád?!

2024. jún. 6. 16:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!