Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Milyen durva és kevésbé durva...

Milyen durva és kevésbé durva betegségeket kaptatok el ovistól, bölcsitől szülők?

Figyelt kérdés
2024. máj. 24. 09:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a szám-orrom is tiszta pötty volt, fel is voltak dagadva,

alig mertem járni valahová, úgy néztem ki mint valami rossz boszorkány.. 🙈🙈

2024. máj. 24. 11:08
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Te jó ég 11-es..és én még a kis hányós vírusoktól voltam kiborulva- ezt a kéz láb száj fertőzést olvasni is brutál volt, el sem merem képzelni mit élhettél át 😔
2024. máj. 24. 12:47
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát a legemlékezetesebb az kétségtelenül a bárányhímlő volt. 2 éve hozta haza a fiam az oviból, én meg pechemre gyerekként nem kaptam el.

Azon kívül csak köhögős-orrfolyós-torokfájós légúti szirszarokat kaptunk el. Hálistennek minket elkerült a f*sós-hányós, kéz-láb-száj volt a fiamnak, de szerencsére elég enyhe, és nem is kaptuk el tőle.

2024. máj. 24. 13:00
 14/22 A kérdező kommentje:

13 igen vannak brutál dolgok is, ha addig nem kaptad el és nem vagy védett.

Nálatok is tovább tart a nátha, mint a gyereknek, mert mi 1 hétig is benne vagyunk néha, és jobban el is kapjuk, mint gyermektelenül?

2024. máj. 24. 13:26
 15/22 anonim ***** válasza:

#14 Előfordul, most pl a 8 éves fiam egy torokgyulladásos bulin 3-4 nap alatt túl lett tüneti kezeléssel (Dorithricin, Tantum Verde torokspray, mézes tea este). Utána elkezdődött nálam is, de hát gondoltam ugyanattól majd nekem is elmúlik, hisz akkor biztos vírusos. Másfél hétig szenvedtem, nem hatott semmi... végül felhívtam a dokimat, hogy kéne valami "izmosabb", mert ez már nem állapot; írt fel antibiotikumot, 2 nap múlva tünetmentes voltam.

De azért hálistennek nem mindig van ez, sokszor el se kapjuk egyáltalán. Illetve maguk a gyerekek (8 és 4 évesek) se sokat betegek. A kicsiről pl minden lepereg.

2024. máj. 24. 14:10
 16/22 A kérdező kommentje:
15 Szegény! Lázatok volt?
2024. máj. 24. 14:15
 17/22 anonim ***** válasza:
#16 Nekem volt hőemelkedésem úgy egy napig, neki nem, csak panaszkodott hogy fáj nyelni. De az enyém is elmúlt 1 nap alatt, csak a torokfájás nem akart múlni utána. (#15)
2024. máj. 24. 14:23
 18/22 A kérdező kommentje:
17 dettó nekünk is hasonló volt ősszel, mi nem köhögtünk a párommal viszont nyelni nem tudtunk.
2024. máj. 24. 14:28
 19/22 anonim ***** válasza:
Én kötőhártyagyulladást, mindenféle köhögős taknyos dolgot, de a legemlékezetesebb a hányós-hasmenős volt. Egy alkalommal végigment az egész családon, a párom azt hitte a halálán van (nem tőle van a gyerek, még nem volt hozzászokva az immunrendszere az ovis betegségekhez :D)
2024. máj. 24. 14:44
 20/22 A kérdező kommentje:
19 mi még csak majd most megyünk bele ebbe a korszakba, de már annyi rémtörténetet meséltek maguktól más szülők, hogy csak na. Hogy mindig náthásak torokfájósak leszünk stb.
2024. máj. 24. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!