Milyen durva és kevésbé durva betegségeket kaptatok el ovistól, bölcsitől szülők?

Ja és a szám-orrom is tiszta pötty volt, fel is voltak dagadva,
alig mertem járni valahová, úgy néztem ki mint valami rossz boszorkány.. 🙈🙈

Hát a legemlékezetesebb az kétségtelenül a bárányhímlő volt. 2 éve hozta haza a fiam az oviból, én meg pechemre gyerekként nem kaptam el.
Azon kívül csak köhögős-orrfolyós-torokfájós légúti szirszarokat kaptunk el. Hálistennek minket elkerült a f*sós-hányós, kéz-láb-száj volt a fiamnak, de szerencsére elég enyhe, és nem is kaptuk el tőle.
13 igen vannak brutál dolgok is, ha addig nem kaptad el és nem vagy védett.
Nálatok is tovább tart a nátha, mint a gyereknek, mert mi 1 hétig is benne vagyunk néha, és jobban el is kapjuk, mint gyermektelenül?

#14 Előfordul, most pl a 8 éves fiam egy torokgyulladásos bulin 3-4 nap alatt túl lett tüneti kezeléssel (Dorithricin, Tantum Verde torokspray, mézes tea este). Utána elkezdődött nálam is, de hát gondoltam ugyanattól majd nekem is elmúlik, hisz akkor biztos vírusos. Másfél hétig szenvedtem, nem hatott semmi... végül felhívtam a dokimat, hogy kéne valami "izmosabb", mert ez már nem állapot; írt fel antibiotikumot, 2 nap múlva tünetmentes voltam.
De azért hálistennek nem mindig van ez, sokszor el se kapjuk egyáltalán. Illetve maguk a gyerekek (8 és 4 évesek) se sokat betegek. A kicsiről pl minden lepereg.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!