Ha egy macska kizarolag benti akkor nem fog durva betegsegeket elkapni ugye?
Gondolom a bizonyos rokon azt akarja, hogy passzold le a macskát a terhesség miatt.... Most ez nagyon divatos... Hát, ne tedd!
Nem fogsz elkapni tőle semmit. Egyébként a macska van, amit elkaphat úgy, hogy te "hazaviszed", pl cipőn, kabáton, de nem gyakori - ezek pedig amúgy is olyan betegségek, amik a macskát betegíthetik csak, titeket nem.
Annyi, hogy ha az alomtálcájába nyúlsz, takarítod, stb, akkor utána moss kezet. De remélem ezt magadtól is teszed, terhességtől függetlenül is.
Féreghajtót benti cicának is érdemes adni 4-6 havonta, megelőzésképpen. Te is vihetsz haza bármit a cipőd talpán pl.
Egyébiránt a cica betegségei emberre nem fertőznek.
Egyébként terhesség esetén egyetlen dologra kell figyelni: a cicát lehetőleg ne te almozd. Létezik az ún toxoplazmózis, ami rád nem veszélyes, a magzatra lehet. Minimális rá az esély: a cicák nagyon rövid ideig ürítik életükben, ez az egyik. A másik, hogyha korábban is volt macskád, szinte biztos, hogy már átestél rajta (tünetmentesen). Szóval HA véletlen pont most fertőz a macskád, HA véletlen te még nem találkoztál vele korábban, és HA a macska szennyezett székletével találkozol, akkor ESETLEG lehet gond.
Remélem, érzed, mennyi a "ha". :) Plusz egyébként a mosatlan gyümölcs veszélyesebb ilyen szempontból, mint a macska, attól nagyobb eséllyel kaphatod el.
Létezik egyébként vérvétel neked is, hogy átestél-e rajta korábban, ha a nőgyógyászodnak jelzed a cica létét, és ha nagyon aggódsz, őt is le tudja tesztelni állatorvos.
Most komolyan azért pontoztál le, mert írtam a toxoplazmózisról? :D Én is azt írtam basszus, hogy NEM REÁLIS VESZÉLY, de mivel erről terjeng rengeteg horror, nyilván erre gondolt a kedves rokon is, igenis ismerje a kérdező, mert így tudja rövidre zárni a témát.
Nem kattogtam semmin, informális választ adtam. Vicc, hogy ezt kell lepontozgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!